Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • A technót vagy a death metalt bírja jobban a Mikulás? Itt a Szeged.hu programajánlója!
Művház 2018. december 7. 16:40

A technót vagy a death metalt bírja jobban a Mikulás? Itt a Szeged.hu programajánlója!

Filmek, bulik, koncertek, színház és más időtöltési lehetőségek Szegeden péntektől hétfőig.

Hirdetés

A Mikulás már csütörtökön megérkezett, de nem úgy tűnik, mintha gyorsan tovább akarna állni, elnézve a hétvége programjait, napokig marad az öreg. De hát ez nem is meglepő: ahogy peregnek a decemberi napok, úgy egyre karácsonyibb a hangulat mindenhol, és ott ugyan még nem tartunk, hogy egy metalkoncertet se lehessen megtartani csillagszóró és Jingle Bells nélkül, de ne legyenek kétségeink: ehhez is már csak napok kellenek. Szegeden egy átlagos héten és hétvégén is temérdek program közül válogathat az, aki szórakozni, kikapcsolódni szeretne, az adventi időszakban ez pedig csak fokozódik. Ennek örömére, na meg persze jó szokásunkat megőrizve, ismét összeállítottuk, hogy szerintünk mivel érdemes tölteni a szabadidőt a következő napokban Szegeden.

Mozi, buli, koncert, színház, előadások, klubok és egyebek. Mindez egy csomó, a programok (általában) Facebook-eseményeire mutató link kíséretében. Ahogy szoktuk.

A programjavaslatokat az info@szeged.hu címen, vagy a Facebook-oldalunkon, üzenetben várjuk izgatottan.

12.07., Péntek

Mozi

A Grincs, Nagyi Projekt, Lengemesék 2 – Tél a nádtengeren, BÚÉK, Bohém rapszódia, STYX – Hamis szelek, A ház, amit Jack épített, Robin Hood, Lucia látomásai a Belvárosi Moziban.

A Belleville-i zsaru, A Diótörő és a négy birodalom, A Hunter Killer küldetés, A karácsonyi mentőakció, Amikor lehunyod a szemed, Ami nem öl meg, Apróláb, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Nyughatatlan özvegyek, Venom a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Király Viktor – A Spiriben ad akusztikus koncertet a népszerű énekes, aki a nyilván cseppet sem túlzó Facebook-esemény szerint „garantálja, hogy életed egyik legjobb hangulatú klubkoncertjére váltasz jegyet!” Arról nem szól a fáma, hogy mi van, ha valakinek mégsem ez lesz élete bulija, egyéb információk (például a jegyárakról) viszont megtalálhatók a linken.

Haraszti Ádám Projekt – Haraszti Ádám jelenleg csak szegedi zenészekkel játszik több műfajjal (jazz, soul, hip-hop ) is kacérkodó zenéket, a saját számok mellett feldolgozásokat is, olyan legendáktól, mint Miles Davis, Herbie Hancock, Marcus Miller, Kenny Garrett és mások. A koncert természetesen a Jazz Kocsmában lesz.

Meszecsinka – „A részben szegedi kötődésű Meszecsinkát nem kell bemutatni a nagyérdeműnek. A kitapintható hatások forrásvidéke a közép- és kelet-európai, valamint közel-keleti népzenéktől a flamencón át a kortárs pszichedelikus muzsikákig terjed, ám minden hatást feledtet, futótűzként föléget az, amikor fölcsendül Annamari elementáris, világon túli hangja” – írja a Facebook esemény, amiből az is kiderül, hogy a koncert után a figyelemre méltó szegedi producer, Cord fog (valószínűleg) dj-zni, és ha minden igaz, a koncerthez illő zenékből válogat majd a Grand Caféban.

Mil Pasos koncert – „Latin muzsika, egy kicsit másképp” – írja a Facebook-esemény, majd felsorolja a zenészeket, és ennél több információval nem is rabolja az időnket. A koncert a Kedves Presszóban lesz.

Elias – Az Elias nevű zenekar fog játszani ezen az estén a Nyugiban, és ennél több a Facebook-eseményből sem derül ki, ha csak az nem, hogy a feldolgozások mellett saját zenéket is játszanak. De hogy hardcore techno, vagy lappföldi népzene, amit tolnak, az rejtély. El kell menni és meg kell hallgatni, nincs más megoldás.

Angerseed, Athame, Nigromantia + Dvvad – Thrash-, death-, black metal-buli a Rock Klubban. Az Angerseed ünnepli azt, hogy tízéves, a többiek pedig velük örülnek. A Facebook-eseményen azt is elmondják, hogy képzelik az ünneplést.

LMEN PRALA x GOZTH – A szombati jatés nosztalgiabulik tökéletes ellentéte pénteken ugyanott. Lmen Prala a hazai trap nemrég feltűnt és egyre népszerűbb figurája, Dj Gozth pedig az ország legfelkapottabb new school hiphop dj-je. Mellettük ott lesz még a traptől a dubstepen át hardcore őrületekig mindenféle basszuszenéket játszó, általában csapatás-veretésben gondolkodó székesfehérvári Cashtag dj-páros is. Aki kíváncsi rá, mire gerjednek a YouTube-bal együtt felnőtt tinédzserek, meg úgy általában arra, hogy mi szól egy mai, nem sláger, de mégis abszolút mainstream buliban, itt nagyjából megtudhatja.

Underground Dance Music Night – Szemmarly és barátai, jelen esetben NorBee, MR.KM, és a fővárosból érkező Andrija Jäger jászanak majd technót, tech-house-t és hasonlókat a Gin Tonicban.

Moira Audio goes to Szeged – Nu_Clear és Khristian K játszanak, megfogalmazásuk szerint felnőttzenéket a Pulzusban. Belépő nincs.

Jégdisco Szeged - Santa Monkey Ice Party – Korcsolyás bulizás a műjégpályán, persze ezúttal Mikulás-tematikával. A zenéről JoerJunior gondoskodik.

DIRTY RnB – Mocskos feketezenéket ígérnek erre az estére a Retro nagytermébe, ahol DJ Novak fog zenélni, közben a kisteremben MolnárBé tart házibulit.

Más program

Szegedi Karácsonyi Hetek 2018 – „Szeged a Dél-Alföld adventi fővárosa” – írja az esemény, és valószínűleg ezúttal semmit sem túloznak. November 23-ától egy hónapon át felsorolhatatlan mennyiségű program, látnivaló, élmény és hangulat Szeged belvárosában az advent jegyében. Minden információ és részletes program a linken.

Decemberi Borbarátok – Borkóstoló a Belvárosi Moziban galériájában. Résztvő pincészetek és egyéb információk a linken.

Török hagyaték: török-magyar kulturális kapcsolatok – Dr. Bartha Júlia, orientalista, etnográfus ingyenes előadása a Nemzetiségek Házában.

Csúnya Pulcsis Télapó várás – Egy este, ahol mindenki felveheti a legrondább pulóverét, és ezzel nagyon menő lehet a LvL Up-ban.

Szentivánéji álom – Shakespeare a szegedi színházban. Arany János fordítását színpadra alkalmazta: Horgas Ádám.

12.08., Szombat

Mozi

A karácsonyi mentőakció, A Grincs, Nagyi Projekt, Lengemesék 2 – Tél a nádtengeren, BÚÉK, Bohém rapszódia, STYX – Hamis szelek, A ház, amit Jack épített, Robin Hood, Lucia látomásai a Belvárosi Moziban.

A Belleville-i zsaru, A Diótörő és a négy birodalom, A Hunter Killer küldetés, A karácsonyi mentőakció, Amikor lehunyod a szemed, Ami nem öl meg, Apróláb, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Nyughatatlan özvegyek, Pelyhes – Kalandra fel!, Venom a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Segélykoncert a Napos Oldal Alapítvány javára – Fellép a Szená-Torok - A Magyar Országgyűlés képviselőinek énekkara az Agórában. A belépő tetszőleges adomány. Részletek a linken.

A Lautitia Szegeden – Kocsis Fülöp és kórusa a dómban, közreműködik a Karaván Família. Jótékonysági esemény, részletek a linken.

Kettős Parafrázis – A koncerten a Bernáth Ferenc és Vihula Mihajlo alkotta Kettős Parafrázis nevű gitárduó Kárpátok Mágiája című új lemezét mutatja be az SZTE Rektori Hivatalának Dugonics téri épületében.

Mikulás és Kamarás Iván koncert – Előbb megérkezik a Mikulás, aztán Kamarás Iván ad koncertet a Hotel Forrásban. Pedig milyen izgalmas lenne, ha Iván lenne a Mikulás is!

Luca napi táncház a Szőregi Rezegőkkel – A Rozsdamaró Zenekar játszik a Tömörkény István Művelődési Házban, táncok oktat Nagy Zita és Számfira Máté. Ingyenes.

4 termes Mikulás party – Táncos buli az IH-ban, minden teremben más zene és tánc: salsa, bachata, kizomba, és teljesen kezdő terem oktatással. Még workshopok is lesznek. Részletek a Facebook-eseményen.

CLOUD 9+ – A zenekar, ami számos alkalommal megugráltatta már a szegedi egyetemistákat, a SZIN vagy az egyetemi fesztiválok közönségét valószínűleg most sem egy visszafogott, csendes koncerttel készül. Vendégként fellép az NB, akik "5 tagú virtuóz hip-hop zenekar"-ként definiálják magukat. Mindez a Jate Klubban.

Hétköznapi Csalódások + Kétes koncert – Akinek minden vágya az volt, hogy idén még legyen egy PICSA-koncert a Gin Tonicban, annak ez a vágya most teljesül. „Viktor, savanyú a narancs?!”

Five More Minutes // Maeste // Polvere – Két szegedi és egy fővárosi rockzenekar koncertezik a Rock Klubban.

B-Side Treasures – Keveset játszott zenék elsősorban az ötvenes-hatvanas évekből, DJ Kő lemeztáskájából. Természetesen a Jazz Klubban.

Lili Nagy Quartet – „Blaho Attila és Billy Prim már jól ismert művészei a szegedi zenei életnek. Az est folyamán csatlakozik hozzájuk két fiatal zenész, Nagy Lili és Benedek Áron, hogy együtt örvendeztessék meg a kedves közönséget” – olvasható a Facebook-eseményen. Hogy mekkora lesz az örvendezés az még kérdéses, de hogy mindez a Kedves Presszóban lesz, az egészen biztos.

The Pontiac – Egy másfél éve alakult, és azóta már egész szép sikereket maga mögött tudó bluesrock zenekar koncertje a Nyugiban. Ingyenes.

End Hits presents: Dream Sequence Ambient Night, Vol. 2 – „Kikapcsolás a Karácsonyi fergetegből, szépen fokozatosan. Indulunk a zajos, ipari megoldásoktól a klasszikus, Brian Eno-i lebegős hangulatú ambientet idéző hangképekig. Mindezt hangszerekkel, pedálokkal, effektekkel és számítógépekkel, valamint a vizuális élményre rásegítve, vetítéssel a Grand Café mozivásznán” – írják a Facebook-eseményen. Fellép a Hideg Roncs, a Live Animal Transport és a NAQOY.

Vecsernyés Robi LIVE – A címben megnevezett férfi zongorázik és énekel a Number One-ban, ahol annyira biztosak magukban a szervezők, hogy még dress code is van, tessék figyelni és tájékozódni a linken.

A Casablanca bemutatja: Attitüde – „Büttner Marci lesz a vendégünk, aki fiatal kora ellenére Badacsonyban egy borászatot irányít, emellett tanul és állítólag ahhoz is ért, hogyan kell egy bulit felejthetetlenné tenni” – írja a Facebook-esemény az estről, ahol állítólag még szamurájkardos pezsgőbontás is lesz, és a house-, deep house- és tech-hose-zenéket játszó lemezlovas nem csak a zeneszerető, de a borkedvelő vendégeket is várja.

Global Techno Winter w/ PETER ALL NIGHT LONG – Szeged legpéterebb dj-je egész éjszaka játsza aktuális kedvenc zenéit a Pulzusban. Ingyenes buli.

Van zsákomban minden jó – Szombat esti buli a Hungiban Big Billel.

Miniszoknya Party – Szombat este a Retróban. A nagyteremben mai slágerek Gabriel B-vel, a kisteremben házibuli Bokival.

Hódítás Éjszakája – Párkereső buli a Sing Singben, ahol a kérdés az, kiből lesz vad és kiből vadász. Részletek a linken.

Szombat Esti Retro láz – A kilencvenes éveket idéző nosztalgiabuli a Jatéban, ezúttal videodiszkó lesz, ami mondjuk inkább nyolcvanas évek, de sebaj.

Más program

Szegedi Karácsonyi Hetek 2018 – „Szeged a Dél-Alföld adventi fővárosa” – írja az esemény, és valószínűleg ezúttal semmit sem túloznak. November 23-ától egy hónapon át felsorolhatatlan mennyiségű program, látnivaló, élmény és hangulat Szeged belvárosában az advent jegyében. Minden információ és részletes program a linken.

V. Szőregi Jótékonysági Mikulás-futás – A nevezési díjakból befolyt összeget a szőregi gyermekintézmények között osztják szét.

Family Expo – Kiállítás és vásár, ahol nem családokat lehet venni, de családok, babák, mamák, apák a célközönség, a szakkiállítók mellett többféle program is lesz. A rendezvény egész hétvégén tart az Agórában és ingyenes.

Karácsonyi Bödön – A népszerű háztáji és kézműves piac szombaton és vasárnap a Plázában.

Zengő Alföld Kék Mókus Kupa – A komoly hagyományokkal rendelkező kispályás labdarúgó torna selejtező meccsei szombaton és vasárnap. Részletek a linken.

Adventi családi játszóház – Családi program szombaton napközben a Móra-múzeumban, egész pontosan a várban.

Adventi kézműves matiné – A Nemzetiségek Házában délelőtt tíztől délig.

Gluténmentes karácsonyi ünnepség – CÖLI Lisztérzékenyek Egyesületének karácsonyi programja az Agórában. Lesz süteménykészítés, fadíszítés, ajándékosztás, ott lesz Mikulás is.

Kézműves kuckó- Adventi hangolódó – „Színes öltögetések mézeskalács illatfelhőben, angyalos, fenyőfás gyertyatartók, forró tea, pirogravírozott fa illata, csillogó üvegképek, fabábok játéka, apró adventi ajándékok termésekből, jóízű beszélgetés” –  ezeket ígérik erre a családi programra az Alsóvárosi Tájházba.

Bolhapiac (BoHLPiac) – A Homo Ludens Project bolhapiaca, ami legalább annyira szól a találkozásról, közös időtöltésről, mint a régi tárgyak új gazdára találásáról. A helyszín a ZUG művészeti tetthely.

Téli Hearthstone Bajnokság – A népszerű online kártyajátékra szervezett verseny a BarCraftben.

Godspell (Homecoming) – Zenés passiójáték a Dugonics András Piarista Gimnáziumban. Jótékonysági előadás az esztelneki Szent Rita Ház javára. Részletek a linken.

Adventi séta – „Ahelyett, hogy messzi városok adventi fényeit csodálná,
tartson velünk itthon, Szegeden egy esti sétára az ünnepi díszbe öltözött belvárosban.” Részletek a linken.

Adventi fények - Éjszakai toronylátogatás – Hogy milyen az ünnepi fények által uralt város a dóm tornyából? Pontosan ezt lehet megnzéni szombat délután öttől.

XI. Szeged Szépe Gálaest – A szépségkirálynő-választás gálaestje a IH-ban.

Tóték – Örkény klasszikus darabja, Gömöri Krisztián, Borovics Tamás és Szilágyi Annamária főszereplésével, Bezerédi Zoltán rendezésében, a Kisszínházban.

Szentivánéji álom – Shakespeare a szegedi színházban. Arany János fordítását színpadra alkalmazta: Horgas Ádám.

12.09., Vasárnap

Mozi

A karácsonyi mentőakció, A Grincs, Nagyi Projekt, Lengemesék 2 – Tél a nádtengeren, BÚÉK, Bohém rapszódia, STYX – Hamis szelek, A ház, amit Jack épített, Robin Hood, Lucia látomásai a Belvárosi Moziban.

A Belleville-i zsaru, A Diótörő és a négy birodalom, A Hunter Killer küldetés, A karácsonyi mentőakció, Amikor lehunyod a szemed, Apróláb, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Pelyhes – Kalandra fel! a Cinema Cityben.

Adventi filmklub 2.: In Bruges – „Fogadjátok szeretettel a flamand földön garázdálkodó ír fekete humort” – írják a Facebook-eseménynél erről a remek filmről, ami arról is híres, kevés rosszabb magyar című filmmel lehetett találkozni az utóbbi évtizedekben. Máig rejtély, ki adta neki az Erőszakik címet, de ezúton is szégyellje magát mélységesen! Ja, a Grand Caféban vetítik.

Buli / Koncert

Csokimatiné – Népmese mai hangon: Fehérlófia – mesés zenejáték a Kisszínházban. A Szegedi Szimfonikus Zenekart veszényli Dobszay-Meskó Ilona, műsorvezető Lukácsházi Győző.

Más program

Szegedi Karácsonyi Hetek 2018 – „Szeged a Dél-Alföld adventi fővárosa” – írja az esemény, és valószínűleg ezúttal semmit sem túloznak. November 23-ától egy hónapon át felsorolhatatlan mennyiségű program, látnivaló, élmény és hangulat Szeged belvárosában az advent jegyében. Minden információ és részletes program a linken.

IV. Szegedi Jótékonysági Félmaraton – Hópihe, Mikulás, Hózápor, Lavina, Yeti, és idén először Pingvin és Hóbagoly. Ezek nem egy téli fantasy szereplői, hanem a nagyon is valóságos jótékonysági városi futás választható távjai, mert bár félmaraton, azért van lehetőség kevesebbet is teljesíteni. Részletek a linken.

Family Expo – Kiállítás és vásár, ahol nem családokat lehet venni, de családok, babák, mamák, apák a célközönség, a szakkiállítók mellett többféle program is lesz. A rendezvény egész hétvégén tart az Agórában és ingyenes.

Karácsonyi Bödön – A népszerű háztáji és kézműves piac szombaton és vasárnap a Plázában.

Adventi Családi Alkotódélután – Mivel a legelső ilyen alkalom annyira jól sikerült, hogy telt házas volt és sokan lemaradtak róla, újabb időpontokat hirdetnek, amikor lehetőséget biztosítanak a kézműves technikák kipróbálására és elsajítátására az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban.

Tiszta Öröm - Adventi Szappanvásár – Kecsketejből készült és gyógynövényes szappanokat lehet vásárolni a Heller Ödön Művelődési Házban vasárnap délután, de persze kézműves foglalkozás is lesz, hiszen anélkül semmilyen programot nem lehet decemberben szervezni este nyolc előtt sehová.

Zengő Alföld Kék Mókus Kupa – A komoly hagyományokkal rendelkező kispályás labdarúgó torna selejtező meccsei szombaton és vasárnap. Részletek a linken.

League of Legends Duo Bajnokság – LOL-verseny a Barcraftben. Részleten a FB-eseményen.

Makói Teátrum(MATE): Rejtő Jenő: A jutalomjáték-vígjáték – „A Jutalomjátékban egy eljegyzésre készülnek, és a menyasszony titokban elhívja az apját, vagyis azt a férfit , akit annak vél.A férfiról azt hiszi hogy admirális de az illető valójában csak egy gyengécske színész.” Mindez Varga Norbert rendezésében a Szegedi Pinceszínházban.

Bemutató - Rigócsőr király – Bábjáték a Kövér Béla Bábszínházban. A Grimm testvérek meséje nyomán írta Szabó Attila.

Operett- és musicalgála – Az operett- és a musicalirodalom legnagyobb zeneszerzőinek dalaiból válogattak arra műsorra, ami vasárnap lesz a Szegedi Nemzeti Színházban. A Magyar Zenés Színház művészei két alkalommal – délután és este – is fellépnek.

12.10., Hétfő

Mozi

A Grincs, Nagyi Projekt, Lengemesék 2 – Tél a nádtengeren, Bérgyilkost fogadtam, Bohém rapszódia, STYX – Hamis szelek, A ház, amit Jack épített, Robin Hood, Lucia látomásai a Belvárosi Moziban.

A Belleville-i zsaru, A Diótörő és a négy birodalom, A Hunter Killer küldetés, A karácsonyi mentőakció, Amikor lehunyod a szemed, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Rozsdamaró táncház és Csizmadia Anna Trió koncert – A címben nagyjából minden ott van, csak az nem, hogy ezek a Jate Klubban lesznek.

Más program

Szegedi Karácsonyi Hetek 2018 – „Szeged a Dél-Alföld adventi fővárosa” – írja az esemény, és valószínűleg ezúttal semmit sem túloznak. November 23-ától egy hónapon át felsorolhatatlan mennyiségű program, látnivaló, élmény és hangulat Szeged belvárosában az advent jegyében. Minden információ és részletes program a linken.

Betűevők találkozó - Tolkien munkássága – „Milyen filmes folytatásokat várunk a Hobbit trilógia után? Szerettük a második sorozatot? Milyen lesz a Tolkien életéről szóló film?” A többi között ezekről is beszélgetnek az SZTE Klebelsberg Könyvtárba (TIK) szervezett találkozón.

Közép-Európa Táncszínház: Special Society + Poly – Két tánc egy este a Kisszínházban. Bőséges részletek a linken.

AranyAsszonyok – A sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes műsora, rituális folklórelőadás az IH-ban.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: advent buli család jótékonyság koncert mozi program programajánló programok sport színház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés