Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. december 6. 23:10 Forrás: MTI

Az MSZP beperli a médiatanácsot a gigantikus fideszes médiabirodalom miatt

Azt kifogásolják, hogy a médiatanács nem lépett fel az ellen, hogy a néhány hónapja bejegyzett Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány irányítást szerezzen az Opus Press, az Echo TV, a New Wave Media Group és a Magyar Idők Kiadó felett.

Hirdetés

A szocialisták budapesti alelnöke egy csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy azóta a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a fúziót, amit így sem a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH), sem a Médiatanácsnak nem kell vizsgálnia.

Őrsi Gergely azonban azt mondta, hogy véleményük szerint a bíróságnak joga van arra kötelezni a médiatanácsot, hogy vizsgálja ki az esetet. A nemzetstratégiai érdek a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata alól kivonhatja a fúziót, de ez nem vonatkozik a médiatanácsra – fogalmazott.

A politikus azt is kijelentette, hogy amennyiben Áder János nem szólal meg az ügyben, akkor a köztársasági elnök az MSZP szerint nem a nemzet, hanem csak a fideszes pártmédia egységét testesíti meg.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy

az orbáni médiamaffia nem csak a demokratikus jó érzést, de Európai Unió alapszerződését, az EU alapjogi chartáját, valamint az állami finanszírozásokra vonatkozó uniós rendeleteket is sérti.

A politikus bejelentette, hogy emiatt panasszal fordul az uniós versenyjogi biztoshoz, az Európai Parlament gazdasági és monetáris bizottságához (ECON), valamint az Európai Parlament belső piaci és fogyasztóvédelmi bizottságához (IMCO).

Azzal kapcsolatosan, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány mindössze néhány nap leforgása alatt számtalan kiadó és médiatermék, köztük a Délmagyarország és a szegedma felett szerzett irányítást, amivel egy soha korábban nem látott, gigantikus fideszes médiabirodalom jött létre, itt olvashat bővebben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fideszmédia Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány média médiapiac MSZP
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés