Hirdetés
Szegeden 2018. december 6. 19:03

Pár hónapostól a 92 évesig várták a Mikulást Tápén

Képriport
Már hagyomány Tápén, Baktóban és Új-Petőfi-telepen, hogy december 6-án a három településrész gyerekeit felkeresi a Mikulás. A rénszarvas szánt most lovas kocsira cserélő nagy szakállú idén is nagyon sok apróságnak szerzett örömet.

Délután 3 órakor egyre többen gyülekeztek Tápén a buszfordulóban, mivel híre jött innen indul körútjára a télapó. A gyerekek egyre izgatottabbak voltak és nagy lett az öröm, amikor az utca végén feltűnt a lovas kocsi, rajt a Mikulás és segédei.

Az érkezőket rögtön körbevették a gyerekek és örömmel fogadták a szaloncukrot, amit a manók osztogattak. A Mikulás közös éneklésre buzdította a gyerekeket, akiket nem kellett nagyon noszogatni, hamar felcsendül a „Hull a pelyhes fehér hó...” és a többi ismert dal.

A várakozók között ott volt Káity Kisó is, aki saját készítésű rajzát adta át a Mikulásnak. Elmondta nekünk, a Mikulást és a szánját örökítette meg, remélve, hogy örömet szerez majd neki ezzel. Arra a kérdésre, hogy melyik listán szerepel, mosolyogva mondta: „A jók listáján!”

A modern technika segítségével a több száz kilométerre élő unoka is találkozhatott a tápéi Mikulással

A mai technika segítségével egy nagypapa, a több száz kilométerre lévő unokának mutatta be a tápéi Télapót. A kicsi Belgrádban él és onnan énekelt a Mikulásnak.

Nagyon népszerű volt a Mikulás fogat, még a végállomásra érkező busz sofőrje is leszállt és készített néhány képet.

Ezt követően elindult a fogat, hogy a három városrész 12 különböző pontján megállva találkozzon a rá várakozó gyerekekkel. Mindenhol sokan várták a nagy szakállút, énekeltek, verseltek neki cserébe a szaloncukorért. Az egyik helyen minden bizonnyal a legidősebb rajongójával is találkozhatott, hisz a 92 éves Bujdosó Józsefné is várt rá.

A három városrészben közel 500 kisgyerek él, így a Télapónak még sötétedés után is mennie kellett a kijelölt helyszínekre, hogy minél több kisgyerek találkozhasson vele.

Videónk is van! A Szeged Televíziónak ebben a riportjában szó esik a Tápén járt Mikulásról is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300