Hirdetés
Szegeden 2018. december 6. 18:21

Fenyőünneppel kezdődött az advent a Senior Centerben

Képriport
Fenyőfát állítottak és vidám, műsoros ünnepet rendeztek a karácsony közeledtével ma, csütörtökön délután az Idősügyi Tanács szervezésében a szegedi nyugdíjasok a Senior Centerben.

Hirdetés

– 2005 óta, amióta az Idősek Közösségi Központja működik, itt vagyok adventkor. A karácsony bármennyire családi ünnep, mégis ilyenkor is szükség van a közös élményekre. Itt jó hangulatban, együtt tudunk felkészülni az ünnepre, aki pedig magányos, annak ez a közösség a családja is. Ilyenkor, advent idején a szokásosnál is fontosabb, hogy összetartsuk. És erre ez a közösség kiválóan alkalmas – mondta az ünnepség előtt Dénesné Csicsely Erzsébet, aki az idén nemcsak résztvevője, de szervezője is volt az ünnepi műsornak.

Az idén is minden szegedi nyugdíjas klub képviseltette magát a fenyőünnepen, így zsúfolásig megtelt a Senior Center nagyterme, ahol a Makkosházi Nyugdíjasklub tagjai által feldíszített karácsonyfa várta a szépkorúakat.

Az ünneplőket Boros Gyula idősügyi referens köszöntötte, majd a város nevében Tóth Károly önkormányzati képviselő tartott rövid számvetést.

– Gyorsan eltelt egy év, és ilyenkor az ünneplés mellett mérleget is szokás vonni. Van miről beszámolnom, hiszen sok szép és jó dolog történt Szegeden az idén. Sokat fejlődött a város, csak az én képviselői körzetemben több utca burkolata is megújult, valamint nyolc troli és buszmegálló fiatalodott meg. Városszerte pedig még ennél is sokkal több fejlesztés, beruházás valósult meg.

Tóth Károly arról is beszélt, Szeged egyik legnagyobb erőssége, hogy szolidárisak egymáshoz az emberek. Most karácsony közeledtével egyre több civilszervezet gyűjt adományokat a rászorulóknak. Az önkormányzat pedig az idén minden eddiginél több, összesen 2100 ajándékcsomagot állított össze a rászorulóknak.

– Ha létezik szegediség, akkor az a szolidaritásban nyilvánul meg leginkább. A szegedieket arról lehet megismerni, hogy segítenek a rászorulóknak, hogy kisegítik a bajból azt, aki erre rászorul.

Köszöntője végén arról szólt a képviselő, hogy jövőre szeretnék folytatni a békés, nyugodt a városépítést. Ehhez kérte a szépkorúak támogatását is.

Ezt követően a fenyőünnepen gálaműsor szórakoztatta a megjelenteket. Elsőként a Hunyadi téri óvodások léptek fel, majd Takács Péterné egy Juhász Gyula verssel idézte meg a karácsony hangulatát. Nagy sikert aratott a Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör betlehemese is, akárcsak a fiatal növendékek – Balázs Lia Anna, Vida Nagyin és Vida Fruzsina Hanna – hárfa és fuvola előadása.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: advent karácsony Senior Center ünnep