Hirdetés
Hirdetés
 • Kezdőlap
 • Hírek
 • Szegeden
 • Igaznak tűnő városi legenda: Szabó Bálint Lázár János mögött repesztett 200-zal az autópályán?
Szegeden 2018. december 6. 16:23

Igaznak tűnő városi legenda: Szabó Bálint Lázár János mögött repesztett 200-zal az autópályán?

A Szegedi Hírhatár megírta, amiről sokan, régóta beszélnek: Szeged friss polgármesterjelöltje – :D – „kicsit” gyorshajtott az M5-ösön.

Hirdetés

John McClane hadnagy volt talán utoljára ennyire elégedett magával autózás közben, miközben átvágott New Yorkban a Central Parkon. Mellette akkor nem a barátnője, hanem Zeus ült, aki kicsit félt útközben. És mindez persze film, fikció volt, a Még drágább az életed című megunhatatlanban, íme:

Csakhogy tavaly valaki igaziból volt nagyon elégedett magával: „valós körülmények” között száguldozott az M5-ös autópályán, mert úgy gondolta, megteheti. És mindezt dokumentálta is. Igaz, később levette a Facebook-oldaláról, de addigra már többen lementették. A Szegedi Hírhatár pedig vette a bátorságot, és elővette. Innen övék a szó, betűhűen vesszük át cikküket:

Lázár János és Szabó Bálint együtt repesztett 200 km/órával az M5-ösön?

„Szabó Bálint, a szegedi városvezetést rendszeresen hazugságokkal támadó provokátor egy óvatlan Facebook-bejegyzéssel buktatta le saját magát és Lázár Jánost?

A zugügyvéd a közösségi oldalon egy olyan fényképpel kérkedett, amely szerint közel 200 km/órás sebességgel követte Szeged felé a megkülönböztető jelzést használó, bukott minisztert?

Régóta él a gyanú, hogy Szabó Bálint valójában a Fidesz fizetett provokátora, aki megrendelői kérésére támadja újabb és újabb hazugságokkal a szegedi önkormányzat vezetőit, Botka László szegedi és Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert. Ezt a gyanút erősíti meg Szabó egy tavalyi Facebook-bejegyzése, amely szerint szeptember végén közel 200 km/órás sebességgel száguldott az M5-ös autópályán. A Facebook-bejegyzést Szabó Bálint barátnője osztotta meg ismerőseivel nagy büszkén: »Pest-Szeged :-) nem volt hosszú az út :-)«. Szabó azonban egy óvatlan hozzászólással és egy újabb képpel megtoldotta a történetet: »Könnyű úgy, ha van felvezető autó«.

A hozzászólásban megosztott képen az látszik, hogy egy megkülönböztető jelzést használó kocsi halad, feltételezhetően Szabó autója előtt. Egy autószakértőt megkerestünk, hogy a kocsi műszerfala alapján azonosítsa be, milyen kocsiban készítették a belső fényképet. A szakértő megállapította: a képen egy Skoda Rapid látható. Pont ilyen kocsija van Szabónak is.

Vagyis a kép és a bejegyzés alapján úgy tűnik, Szabó Bálint Budapest és Szeged között rendőri vagy miniszteri felvezetéssel száguldozik.

Ennek kapcsán több kérdést is feltettünk Szabó Bálintnak. Bízunk benne, hogy tőle is választ kapunk az alábbiakra:

 • Egy 2017. szeptember 28-i Facebook-bejegyzés szerint Ön közel 200 km/órás sebességgel haladt az M5-ös autópályán egy felvezető kocsi mögött. A megengedett sebességet messze túllépő járművet Ön vezette vagy valaki más?
 • Egyedül utazott vagy ismerősével, barátnőjével?
 • Szeretnénk Öntől megtudni, hogy máskor is történt-e már hasonló?
 • Szeretnénk megtudni, hogy Ön nem tartja-e kötelező érvényűnek magára nézve a szabályokat és a törvényeket?
 • Szeretnénk megtudni, hogyan került a felvezető autó mögé? A felvezető autóban ülők esetleg tudtak arról, hogy Ön követi őket? Esetleg meg tudná mondani, hogy kik ültek a felvezető autóban?
 • Megbüntették Önt akkor ezért a gyorshajtásért? Ezért a szabálysértésért minimum 60 000 forintos bírság és négy büntetőpont jár. Befizette ezt az összeget, megkapta a büntetést?
 • Ön saját állítása szerint kínosan ügyel a törvénykövető magatartásra, a szabályok tiszteletben tartására, mivel tudja magyarázni ezt az esetet? Azt, hogy közel 200 km/órás sebességgel, életveszélyes módon, megkülönböztető jelzés nélkül száguldozott az autópályán. Vagy esetleg Ön is egy megkülönböztető jelzésű autóban ült? Ha igen, kik voltak az utastársai? Kinek az autójában ült pontosan? Vagy Önnek is van megkülönböztető jelzése? Ha igen, kitől és miért kapta?
 • Tudja, hogy az engedély nélküli sebességátlépéssel mások és a maga életét is veszélybe sodorja?
 • Igaz az, hogy Ön fideszes politikusok megrendelésére tart sajtótájékoztatókat már hónapok óta, hogy a kormánypárt ellenfeleit lejárassa? Kitől kapta ezt a megrendelést? Netán attól, aki a felvezető autóban ült? Ha igen, milyen megrendelést kapott pontosan? Van erről a megrendelésről hivatalos dokumentum, vagy a gyorshajtáshoz hasonlóan törvénysértő módon, szerződés nélkül, feketén végeztetik Önnel ezt a munkát?

Megkérdeztük Lázár János országgyűlési képviselőt, volt minisztert is. Bízunk benne, tőle is választ kapunk az alábbiakra:

1. Szeretnénk megtudni, hogy van-e Ön és Szabó Bálint között bármilyen jellegű hivatalos munkamegállapodás? Szabó Bálint az Ön megrendelésére támadja folyamatosan Botka László és Márky-Zay Péter polgármestereket? Ha igen, milyen összegért teszi ezt? Vagy nem az adófizetők állják Szabó Bálint esetleges megbízatásának a költségeit?

2. Szabó Bálint egy 2017. szeptember végi Facebook-bejegyzés szerint közel 200 km/órás sebességgel utazott egy megkülönböztető jelzést használó autó mögött Budapestről Szeged felé az M5-ös autópályán. Találkozott Ön ebben a hónapban Szabó Bálinttal? Ha igen, miről egyeztettek, mely napon/napokon?

3. 2017. szeptemberében – ekkor még miniszterként – utazott Ön együtt a szolgálati autójában Szabó Bálinttal Budapest és Szeged között? Vagy volt rá példa, hogy Szabó Bálint autóját az Ön miniszteri szolgálati autója vezette fel közel 200 km/órás sebességgel?

4. Esetleg előfordulhatott az, hogy Szabó Bálint törvénytelen módon, az Ön szolgálati autójára tapadva követte Önt közel 200 km/órás sebességgel Budapest és Szeged között az M5-ös autópályán? Indult eljárás Szabó Bálinttal szemben gyorshajtás miatt?

Mindkét érintett válaszát változatlan türelemmel várjuk.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: autópálya gyorshajtás Lázár János M5 Szabó Bálint
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés