Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szabadfogas: valaki leteszi, a másik elveszi – Nagy az igény a Csillag téri könyvtár ruhagyűjtő akciójára
Szegeden 2018. december 6. 07:30 Forrás: Szeged Televízió

Szabadfogas: valaki leteszi, a másik elveszi – Nagy az igény a Csillag téri könyvtár ruhagyűjtő akciójára

Akár életet is menthetnek azok a ruhadarabok, amik egy fogason lógnak a Somogyi-könyvtár fiókkönyvtára előtt. Idén is várják az adományokat, legyen az kabát vagy más meleg ruha.

Hirdetés

Tömve volt meleg ruhákkal a Csillag téri fiókkönyvtár előtti fogas, amikor a Szeged TV stábja ott járt. A dolgozók nem sokkal előtte töltötték fel, mert rövid idő alatt elviszik a kiakasztott darabokat a rászorulók. Adomány is folyamatosan érkezik, de egyelőre nagyobb a kereslet, mint a kínálat.

Most éppen nadrágokat, illetve kabátot, sálat hoztak, és ezeket fogjuk kirakni – mondta a Szeged TV-nek a ruhák rendezgetése közben Sipka Árpád, könyvtáros.

„Én is hoztam már és tervezem is, hogy hozok még. Mi itt lakunk a közelben, és láttam embereket, akik szó nélkül leteszik, mint ahogy az ki is van ott írva, és aztán a következő meg jön és viszi. Rendkívül jó! Annyi felesleges dolog felhalmozódik az embernél, úgyhogy én csak dicsérni tudom az ötletet, és hogy ők odafigyelnek erre” – mondta Dénesné Csicsej Erzsébet.

Tavaly mindössze egy hétig tartott a Szabadfogasnak nevezett akció, idén egész hónapban kint lesz az állvány a könyvtár előtt. Többségében pulóverek, nadrágok, sapkák, sálak, kabátok vannak, de cipőkre is nagy lenne az igény. Leginkább egyedülálló, idős emberek válogatnak a holmik között.

„Tavaly még nem volt annyira ismert ez a dolog, de azért a célközönsége megtalálta, idén sokkal többen vannak, szinte naponta kell, akár több alkalommal is ezt frissíteni, hogy a rászorulók tudjanak válogatni közülük” – árulta el Sipka Árpád.

Ételgyűjtő akció is indult a könyvtárban gazdátlan állatoknak. Egy ládába lehet beletenni a kutyáknak és macskáknak szánt konzerveket és száraz eledelt december 14-ig. A szabadfogas akció december 28-ig tart.

Videónk is van! Itt meg is nézheti a Szeged Televízió híradójának rövid riportját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány gyűjtés jótékonyság karácsony Somogyi-könyvtár tél
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés