Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Több mint kétezer nehéz helyzetben lévő család kap karácsonyi ajándékcsomagot a várostól
Szegeden 2018. december 5. 23:08 Forrás: Szeged Televízió

Több mint kétezer nehéz helyzetben lévő család kap karácsonyi ajándékcsomagot a várostól

A szociális intézmények és a civil szervezetek segítségével juttatják el az érintetteknek az 5500 forint értékű, főleg tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat.

Hirdetés

A minap megérkeztek a város karácsonyi csomagjai az Odú Központba. Az önkormányzat munkatársai helyi, a szociális és a gyermekvédelem területén tevékenykedő intézmények és civil szervezetek segítségével választják ki, kikhez is jussanak el az ajándékok.

„A szegedi önkormányzat az elmúlt évekhez hasonlóan karácsonyi csomagot biztosít a rászoruló személyek és családok számára. Az idei évben tavalyhoz képest százzal több, kétezer-száz csomag kerül kiosztásra. Egy csomag értéke 5500 forint”

– mondta Farkas Katalin, a Humán Közszolgáltatási Iroda munkatársa a Szeged Televíziónak.

Az első családnál, amelyik ajándékcsomagot kapott az Odúban, minden segítségnek örülnek, legyen az élelmiszer vagy ruha, akár játék.

„A párom külföldön dolgozik jelenleg, én egymagam vagyok a három gyerekkel. Minden ilyen felajánlás jól jön. Tavaly is kaptunk már innen az Odúból ilyen ajándékcsomagot, most is biztos, hogy jó lesz, és hasznosan tudjuk majd felhasználni”

– mondta Ördög János.

Az Odú Központban százharminc gyerek korai fejlesztéséről gondoskodnak.

„Az eltérő fejlődésmenet gyakran valamilyen egészségkárosító tényező következtében alakul ki, ugyanakkor vannak a családok között szociálisan hátrányos helyzetűek is, mi ezeket a karácsonyi csomagokat elsősorban az ő számukra biztosítjuk” – nyilatkozta a tévének Futó Gabriella, az Odú Központ vezetője.

Az önkormányzat által összeállított csomagokban van szaloncukor, tea, kávé, kolbász, sajt és más tartós élelmiszerek. Ezzel is szebbé válhat a rászoruló családok karácsonya.

Videónk is van! Itt meg is nézheti a Szeged Televízió híradójának rövid riportját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ajándék karácsony szegedi önkormányzat család gyerekek
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés