Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. december 5. 09:41

Operett- és musicalgálával érkezik a Magyar Zenés Színház Szegedre

Az operett- és a musicalirodalom legnagyobb zeneszerzőinek dalaiból válogattak arra az estre, amely vasárnap érkezik a Szegedi Nemzeti Színházba. A Magyar Zenés Színház művészei két alkalommal – délután és este – is fellépnek.

Hirdetés

A Magyar Operett méltán híres az egész világon. Ez egyrészről a magyar zeneszerzőknek köszönhető, mint például Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Kacsóh Pongrác, Huszka Jenő, Ábrahám Pál, Jacobi Viktor, Szirmai Albert és még sorolhatnánk.

Másrészről a magyar temperamentumnak, ami utánozhatatlan, mind a német ajkú, mind az angolszász színjátszásban.

Nem véletlen, hogy Huszka Jenő Bob herceg című operettjének 1902 évi bemutatója óta – ami az első magyar nyelven írt operett volt és innen számítjuk a magyar operett születését – magyar műfajként ismer a világ.

Soha, semelyik ország nem adott annyi zeneszerzőt ennek a műfajnak, mint hazánk.

December 9-én, vasárnap az operett legnagyobb zeneszerzőitől hallhatnak egy kis ízelítőt a szegediek. Olyan operettekből, amelyek méltán népszerűek bel- és külföldön egyaránt: Csárdáskirálynő, Marica grófnő, Mágnás Miska, Bál a Savoyban, Mária főhadnagy, Bob herceg, Víg özvegy, vagy a Mosoly országa.

De nemcsak operettet fognak hallani a nézők, hanem klasszikus musical részleteket is. Mint például a My Fair Lady, vagy a Funny Girl.

A vasárnapi két előadáson az operett és musical legnépszerűbb hazai művészei, a műfaj kiválóságai lépnek fel: Kállay Bori, Mahó Andrea, Csonka Zsuzsanna, Steinkohl Erika,  Szegő Adrienn, Berkes János, Bozsó József és Domoszlai Sándor.

Az est háziasszonya Szilágyi Annamária, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze lesz.

Közreműködik a Magyar Zenés Színház balettkara és a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar Farkas Pál Kálmán Imre-díjas karmester vezényletével.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: est műsor Szegedi Nemzeti Színház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés