Hirdetés
Szegeden 2018. december 5. 09:15

Újabb 14 önkormányzati bérlakást újítanak fel

Közel 50 millió forintos összköltséggel újít fel lakásokat az IKV Zrt. a közeljövőben. Ezeket a bérleményeket már a jövő évi szociális bérlakás program keretében pályáztatja majd meg az önkormányzat ingatlankezelője.

Hirdetés

Hétfőn jelentette be Botka László polgármester, hogy az utóbbi három év alatt 600 bérlakást újított fel, és adott bérbe a város. Elsősorban szociális alapon pályázhatnak ezekre az ingatlanokra azok a szegediek, akik szeretnének bérlőkké válni. Ez a konstrukció jóval előnyösebb egy család számára, mint albérleti díjat fizetni, hiszen a bérleti díj jóval alatta marad a piaci áraknak. Hétfőn azt is mondta a polgármester, hogy folytatódik a szociális bérlakás program jövőre is.

A városi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottságának tagjai szerda reggeli ülésükön ennek szellemében újabb 14 lakás felújításáról döntöttek. A most kijelölt lakások többsége a Székely soron található, de lesz lehetőség pályázni Kereszttöltés utcai, Retek utcai, Rókusi körúti, Szamos utcai és Hont Ferenc utcai ingatlanokra is. A lakások felújítására valamivel több mint bruttó 49 millió forintot fordít az önkormányzat.  Négy lakás esetében tulajdonjogra lehet pályázni, hiszen a bizottság arról is döntött a mostani ülésén, hogy a Tavasz utca 7. szám alatti ház négy használaton kívüli, felújításra szoruló lakását eladásra hirdeti meg.  

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bérlakás IKV Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság szociális bérlakás