Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. december 4. 08:01

Az operák királynője a szegedi szabadtérire készül

Verdi Aidáját Kesselyák Gergely rendezésében, Pál Tamás vezényletével láthatja a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége jövő nyáron. Az operák királynőjét Pál Tamás fogja vezényelni.

Hirdetés

Szalai Anna, a fesztivál sajtóreferense kiemelte, hogy Verdi világhírű operája, az Aida jubileumot ünnepel a Dóm téren, ugyanis 1939-ben mutatták be először a fesztiválon. Legutóbb másfél évtizede szerepelt a műsoron.

Az új bemutatót Kesselyák Gergely állítja színpadra, akit nemcsak Liszt-díjas karmesterként, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatójaként és a Magyar Állami Operaház első karmestereként ismerhet a közönség, hanem sikeres operarendezőként is.

A Szegedi Szabadtérihez nemcsak művészeti vezetői tevékenysége, hanem operarendezései is kötik: a két-két éven át nagy sikerrel játszott Nabucco és a Turandot.

Pál Tamás Liszt-díjas karmester életében különleges szerepet tölt be Verdi Aidája – ezzel az operával kezdődött el nemzetközi karrierje a Caracasi Operaház megnyitóján.

A kiváló művész jövő nyáron ismét utánozhatatlan módon tolmácsolja a közönségnek a nagy olasz mester remekét – ígérik a szervezők.

László Boldizsár a Dóm téren alakítja először Radamest (Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok)

A szólisták között is felbukkan visszatérő: László Boldizsár – pályafutása során először – alakítja a hősszerelmest, Radamest.

Az Aida mindig magában hordozza a grandiózus látványvilág ígéretét, amelyet július 26-án és 27-én a Dóm téri színpadot jól ismerő két tervező vált valóra: Zeke Edit a díszletért, Velich Rita a jelmezekért felel.

A többszörös díjnyertes díszlet- és jelmeztervezők már a nagy sikerű Turandotban is bizonyították, milyen rendkívüli látványvilágot képesek teremteni.

A színpadképhez és a különleges hangzáshoz egy 130 fős kórus is hozzájárul majd.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: műsor Szegedi Szabadtéri Játékok
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés