Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. december 3. 23:27 Forrás: MTI

Keresetet nyújtott be Czeglédy Csaba a Szegedi Törvényszék ellen 

Személyi szabadságának, valamint az egészséghez fűződő jogának megsértése miatt – jelentették be hétfőn Kecskeméten.

Hirdetés

A Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője a bíróság hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: Czeglédy Csaba jogászt és politikust, volt szombathelyi egyéni választókerületi képviselőt és 21 társát bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással, valamint gazdasági csalással vádolják. A nyomozás már lezárult, de a Csongrád Megyei Főügyészség még nem emelt vádat az ügyben. 

Czeglédy Csaba keresetében a büntetőeljárásban történt mulasztások, illetve késedelmes ügyintézések megállapítását kéri. Egyrészt azt kifogásolja, hogy a fellebbezést 18 nap késedelemmel terjesztette fel az elsőfokú bíróság a másodfokúhoz, holott az eljárási törvény haladéktalan kötelezettséget ró rá. Sérelmezi azt is, hogy óvadék iránti kérelméről előzetes letartóztatása miatt nem döntött külön az elsőfokú bíróság – ismertette a szóvivő. 

A Szegedi Ítélőtábla a Kecskeméti Törvényszéket jelölte ki a per lefolytatására. Az alperes Szegedi Törvényszékkel szemben a felperes, Czeglédy Csaba csak megállapítást kért, tehát elégtételt, sérelemdíjat nem, de keresetét a perfelvételi tárgyalás lezárásig bármikor kiterjesztheti erre is – mondta Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke.

Czeglédy Csaba ügyéről és kálváriájáról bővebben olvashat, ha ide kattint.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság Czeglédy Csaba DK költségvetési csalás Legfőbb Ügyészség MSZP Orbán-kormány Szegedi Törvényszék ügyészség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés