Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. december 3. 16:47

Karácsony előtt beköltözhetnek a nyertesek a szociális bérlakásaikba

Képriport
Hétfő délután az ünnepélyes eredményhirdetésen újabb negyvenöt önkormányzati szociális bérlakás talált gazdára.

Hirdetés

– Már nem is tartottam nyilván, hányszor pályáztunk, de ezúttal végre összejött, ráadásul majdnem a legtöbb pontot mi kaptuk a pályázatunkra – újságolta boldogan Orbán Viktória az ünnepélyes eredményhirdetés előtt. Párjával, Mihállyal, és három gyermekükkel a Csongrádi sugárútra költöznek, ahol egy 2+2-es lakás bérlői lesznek. Nagy segítség ez egy ilyen népes családnak, a csillagászati összegű albérleti díjak idején.

Szabó Krisztina első alkalommal pályázott, és mindjárt sikerrel járt. A 38 éves hölgy két gyermeket nevel egyedül, és most az Öthalom utcában leltek új otthonra. Mosolygó Anikónak most nevéhez illően fülig ért a szája, hiszen a Székely sorra, egy garzonlakásba költözhet gyermekével. A bolti eladóként dolgozó hölgyet édesanyja is elkísérte, aki legalább annyira boldog volt, mint a lánya. Főleg azután mosolygott mindenki a városháza dísztermében, miután Botka László polgármester bejelentette, a karácsonyi ünnepek előtt birtokba vehetik új otthonaikat a nyertesek.

Kattinson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

A polgármester – mielőtt személyesen nyújtotta át a bérletbe adásról szóló dokumentumokat a nyerteseknek – elmondta, a mostani negyvenöt bérlővel együtt három év alatt immár hatszáz szegedi család jutott olyan szociális bérlakáshoz, amelyekben komfortos körülmények között, alacsony bérleti díjfizetés ellenében lakhatnak.

– Miután a kormány szinte teljesen kivonult a szociális ellátórendszerből, a szegedi önkormányzat elhatározta, egy hosszú távú bérlakás program keretében segít a kevésbé tehetősökön. Büszkék vagyunk erre a programra – mondta Botka László, majd hozzátette: a város jövőre újabb bérlakásokat újít fel, és ad bérbe, úgyhogy akik eddig nem jártak sikerrel eddig, rövidesen újra pályázhatnak.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László szociális bérlakás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés