Hirdetés
Szegeden 2018. december 1. 15:05

Adománybolt is nyílt az új napsugaras alkotóházban

Képriport
Tavaly karácsonyra kapott új otthont a Fatima Ház Alapítvány a Csaba utcai napsugaras házban. Az idén karácsonyra pedig alkotóházat és adományboltot nyitottak az épületben.

Hirdetés

– Öröm, hogy hosszú évek után ismét van gazdája a felsővárosi napsugaras háznak. Ráadásul olyan, aki jó célokra, a közösség érdekében hasznosítja ezt a műemléképületet – mondta Szentgyörgyi Pál alpolgármester a mai megnyitón.

A több mint egy évtizedig pusztulásra ítélt felsővárosi épületet tavaly karácsonyra kapta meg felújítva az alapítvány, amely 2009-ben jött létre azzal a céllal, hogy a hátrányos helyzetű, illetve halmozottan hátrányos helyzetű családok, valamint fiatalok életkörülményein javítson és érdekeiket képviselje.

A felsővárosi ingatlan a Magyar Állam tulajdonában van és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő adta át használatra az alapítványnak, amely ma Napsugaras Alkotóház és Adománybolt néven nyitotta meg kapuit a szegediek előtt.

Kiss Erzsébet, a kuratórium elnöke elmondta, egy éve csinosítják kívül-belül az épületet, de csak most jutottak el oda, hogy megnyissák a nagyközönség előtt is.

 – A jövőben itt működik az adományboltunk, és ebben az épületben szervezünk kézműves foglalkoztatót, játszóházat, képzéseket. Terveink szerint a nyáron már napközis alkotótábort is tudunk itt működtetni. Természetesen továbbra is a nagycsaládos és hátrányos helyzetű gyerekeket, fiatalokat és családjaikat támogatjuk, és elsősorban nekik szervezzük a programjainkat, de minden más érdeklődő is szívesen látunk.

Az adományboltba elsősorban tartós élelmiszereket, ruhaneműt és játékokat várnak. Az ezek eladásból befolyt összeget pedig táborok és kézműves foglalkozások szervezésére fogják fordítani.

– Azt tervezzük, hogy nyárra létrehozunk egy közösségi asztalosműhelyt is – mondta el a kuratórium elnöke.

Szeged új alkotóházában első ízben karácsonyi ajándékok készítésére várják majd az érdeklődőket. Programjaikról az alapítvány Facebook oldalán tájékozódhatnak időről-időre az érdeklődők.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fatima Ház Alapítvány adománybolt napsuguras alkotóház Szentgyörgyi Pál