Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Nem is gondolnánk, mennyi minden elronthatja az ünnepeket: legyen figyelmes és óvatos, hogy elkerülje a baleseteket!
Szegeden 2018. november 30. 23:08 Forrás: Szeged Televízió

Nem is gondolnánk, mennyi minden elronthatja az ünnepeket: legyen figyelmes és óvatos, hogy elkerülje a baleseteket!

Az ünnepek közeledtével az elővigyázatosság és az odafigyelés különösen fontos. Az adventi időszak veszélyeire figyelmezettek a mentők, a katasztrófavédők és rendőrség a Dóm téren.

Hirdetés

Karácsonyfa-faragás közben a vágások, főzéskor a forrázások a legtipikusabb sérülések az ünnepi időszakban. Az Országos Mentőszolgálat Csongrád megyei szóvivője szerint ilyenkor megnő az otthoni balesetek száma.

A fűtési szezon beindulásával, az ünnepek alatt a szénmonoxid is sok gondot okozhat.

„Ennek kapcsán kérünk mindenkit, hogyha akár a füstérzékelője, akár a szénmonoxid-érzékelője beriaszt a lakásban, ne gondolkodjanak, bátran hívják a 112-es segélyhívó telefonszámot, miután kinyitották az ablakokat és elhagyták a helyiségeket” – nyilatkozta a Szeged Televíziónak Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az utakon is sok dolga van a rendőrségnek. Torzsa Endre rendőralezredes arról beszélt, hogy a karácsonyi időszakban sem csökken a balesetek száma. Ezért azt tanácsolja, az utakon is figyeljünk oda. 

„Az idei évben a tavalyi évhez képest körülbelül tizenöt százalékkal nőtt a személyi sérüléses balesetek száma. A korábbi évek kedvező tendenciája megállt a tavalyi évben, illetve most már romlott. Bízunk benne, hogy a jövő év az ilyen szempontból kedvezőbb lesz, illetve a december is” – mondta a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának szóvivője.

A tolvajok ilyenkor sem tétlenkednek. Ha esetleg valaki elutazik az ünnepek alatt, érdemes megbízható szomszédokkal ellenőriztetni a lakást vagy a házat. De a magunknál hordott értékeinkre is jobban kell vigyázni a forgalmas helyeken. 

„Kezdjük ott, hogy a vásárokban, forgalmas helyeken, piacokon, bevásárlóközpontokban, pályaudvarokon fokozottan kell számítani a zseblopások előfordulására. Ennek a legjobb megelőzési módja, hogyha az értékeinket mindig magunknál, belső zsebben tároljuk, illetve a táskának is a belső elcipzározható részén” – mondta M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályától.

Valamennyi szervezet szóvivője kiemelte, hogy bár év utolsó hónapjában már fáradtabbak, esetleg figyelmetlenebbek vagyunk, de ekkor is elővigyázatosnak kell lennünk. Hogy az ünnepek a valóban fontos dolgokkal teljenek el.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: advent baleset bűnmegelőzés karácsony katasztrófavédelem lopás rendőrség ünnep
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés