Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A fideszes szegedma élén őrjöng Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármesterének kampánytanácsadója
Szegeden 2018. november 30. 20:05

A fideszes szegedma élén őrjöng Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármesterének kampánytanácsadója

Páva Zsolt pécsi polgármester 2009-es kampánytanácsadója, aki rendszeresen „ír” Arnold Lajos néven a szegedmán két perben is cidrizhet, nehogy elítéljék.

Hirdetés

Dolgozott a Dunántúli Naplónál, aztán elment a Hír TV-hez, a Célpont első csapatában volt benne. Onnan egyenes út vezetett az Echo TV-hez, csinálta a Detox című „roppant sikeres” műsort. Sose látta? Nincs egyedül. A pécsi polgármester, Páva Zsolt 2009-es kampánytanácsadója volt, aztán több önkormányzati cégtől és városházától kapott kommunikációs és tanácsadói megbízásokat, 2009–2015 között informátoraink szerint körülbelül 40 milliós értékben. Eztán csinálta meg saját honlapját az OK Pécset, amiről azt állítja, hogy „független...” Együtt dolgozott Várhegyi Attilával – igen azzal a Várhegyivel, akit szolnoki polgármesterként korábban jogerősen hűtlen kezelés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre elítéltek –, akivel aztán összeveszett részben a „független” honlap miatt, de az is benne volt az összeveszésben, hogy inkább Pávához és a pécsi ősfideszesekhez húzott. Ki ő? Kapitány Gergely, a szegedma főszerkesztője. Akiről még azt is tudni kell, hogy két perben is első fokon nem jogerősen elítélték, amelyek ellen fellebbezett.

A szabadpécs információi szerint magánvádas büntetőperben mondták ki bűnösnek Páva Zsolt pécsi fideszes polgármester korábbi kampánytanácsadóját. Az elsőfokú, nem jogerős határozat szerint Kapitány Gergely bűnös, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásban találták vétkesnek. Az ítélet szerint 500 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie, és 10 ezer forintos eljárási illetéket, amennyiben ezt nem teszi meg, 200 napos elzárásra változik a büntetése.

Bátorság

A szegedmánál azért nem volt zökkenőmentes az átállás. Emlékezzünk csak arra, hogy tavaly november 10-én egy hamisított levelet tett közzé a portál, hogy lejárassa Szabó Sándor országgyűlési képviselőt. A politikus aznap telefonon hívta a szerkesztőséget, és a szakmai vezetőt kereste, azonban sem Pintér M. Lajos, sem Kapitány Gergely nem vallotta magát főszerkesztőnek. Szabó Sándor büntetőfeljelentést tett az ügyben.

De egy másik büntetőügyben is rezeg neki a léc. Szintén a szabadpécs infói szerint két rendbeli, társtettesként elkövetett rágalmazásban találta bűnösnek a Pécsi Járásbíróság Kapitány Gergelyt, az OK Pécs főszerkesztőjét, Páva Zsolt korábbi kampányfőnökét, illetve öt volt Zsolnay-dolgozót. Egy 2017. elején közölt, ám azóta a netről eltüntetett videóban a volt dolgozók a gyár tulajdonosát, Bachar Najarit, és igazgatóját, Treitz Ferencet vádolták meg (beazonosítható módon), egyebek mellett lopással. Illetve más egyéb terhelő dolgokkal, például a dolgozókkal szembeni rossz bánásmóddal. A próbára bocsátás időtartama egy év. Dr. Princz László bíró szerint a szakmai szabályokat és a sajtóetikát is megsértette a főszerkesztő a videó elkészítésével. Azt viszont el kell ismerni, a főszerkesztő egészen vállalhatóan énekel és gitározik: egy Woodiez nevű bandát rakott össze Pécsett 2008-ban.

Kapitány egyike annak a fideszes ejtőernyősnek, aki a szegedma nagy „átváltozását” végigcsinálta: 2017 őszén kezdték el letelepíteni Szegedre Pécsről és Budapestről a „karakter-bérgyilkosokat”, akik bulvár és közéleti trash „stílusra” váltottak a szegedmánál. Ennek jellemzője az aljasság, mocskosság, manipulálás, álhírek. Emiatt sokan „ott is hagyták” a szerkesztőséget. Voltak, akik az addigra már Fidesz-befolyás alá került Délmagyarországban folytatták a munkájukat, mások a Lázár Jánoshoz kötődő promenad.hu-hoz kerültek, így a szegedma korábbi főszerkesztője, Pintér M. Lajos is, akinek egy politikai blogon – amelyet több nem baloldali bloggerrel vezet – kedvenc kifejezései a tockos és a saller. Közben pedig Csongrád megyei sajtódíjat vehetett át, valószínűleg ezeknek a szavaknak a rendeltetésszerű használatáért.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: média médiapiac sajtó sajtószabadság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés