Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. november 30. 17:45

Most kezdődik az év vége. Itt a Szeged.hu programajánlója!

Filmek, bulik, koncertek és egyéb időtöltési lehetőségek Szegeden péntektől hétfőig.

Hirdetés

Ismét összeállítottuk, hogy szerintünk mivel érdemes tölteni a szabadidőt a következő napokban Szegeden.

Mozi, buli, koncert, színház, előadások, klubok és egyebek. Mindez egy csomó, a programok (általában) Facebook-eseményeire mutató link kíséretében. Ahogy szoktuk.

A programjavaslatokat az info@szeged.hu címen, vagy a Facebook-oldalunkon, üzenetben várjuk izgatottan.

11.30., Péntek

Mozi

Bérgyilkost fogadtam, A karácsony mentőakció, Film Farm 2., A Diótörő és a négy birodalom, Ruben Brandt, a gyűtjő, STYx – Hamis szelek, A ház, amit Jack épített, Nyughatatlan özvegyek, A sértés a Belvárosi Moziban.

A Belleville-i zsaru, A ház, amit Jack épített, A Hunter Killer küldetés, Ami nem öl meg, Apróláb, Bohém rapszódia, Csillag születik, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Lengemesék 2, Pizzarománc, Venom a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Elestemazutczán /acoustic/ – „Egy szuper fiatalos formáció jön el hozzánk”, írja a Cooltour Café, és az eseményoldalról az is kiderül, hogy jazzy-, funky- és hiphop-stílusban fog játszani ez a szuperfiatalos formáció.

Kravaiar – A folk-elemeket a poppal ötvöző szegedi zenekar koncertje a Kedves Presszóban.

Grubby Lemon & Running Beanz – „Idén májusban összeállt a Grubby Lemon. Már az első próba után éreztük, hogy még idén közönség elé kell lépnünk. Mivel még nincs teljes éjszakát betöltő műsorunk, nagy örömünkre a Running Beanz zenekarral osztjuk meg a színpadot, így egész estés ünnep lesz! Noha, már egy rövid bemutatkozás létrejött októberben, az igazi debütálás ezen a jeles napon lesz, a Rock Klubban! Mi nagyon várjuk a bulit és Titeket is! A belépés díjtalan!” – mit lehet ehhez hozzátenni? Frissek, fiatalok, és azt mondják magukról, hogy ők "Szeged legújabb szexi poprockpunkindie zenekara". Ha ennek csak a fele igaz, már érdemes egy esélyt adni nekik.

Jam Session – „Az év utolsó előtti jammelése. Mi adjuk a backline-t, te hozod a hangszert, a tudást és a színpadi tapasztalatot. Műfaji megkötés nincs, de begyakorolt feldolgozások nem játszanak. Csere bármikor lehetséges, ne legyetek szégyenlősek. A belépés ingyenes.” Mindez a Jazz Kocsmában.

Pixel KaraOKÉ? – Mindenki popsztár, vagy legalábbis annak gondolja magát, főleg néhány pohár után. A már hagyományos karaoke-buli a Pixelben.

Peterslounge a Nyugiban – Szeged legpéterebb lemezlovasa nyugisabb zenéit játssza a Nyugiban ezen az estén.

Lost Minute Night – „Naga és Bernáth Peti főképp műszaki cikkeket tekergetnek, nemritkán sötét helyeken. Szabadidejüket közös bólogatással töltik hosszú évek óta. Jellemző élőhelyük a B oldal, a lopakvó slow house lankái, a partmenti chill-bokrok sűrűje, de megfigyelték már őket detroiti mélyedésekben, illetve hűvös techno-áramokban egyaránt. A környezet gyors váltakoztatására is képesek. Jellegzetes formájú építményeiket jól példázza a Lost Minute sorozat és kollektíva” – ezt írja a Pulzus péntek éjszakai két lemezlovasáról a Facebook-esemény, nyilván azoknak, akiknek be kell őket mutatni. De mi bízunk benne, hogy sokaknak nem kell, főleg Nagát, aki már a kilencvenes évek derekán is azzal volt elfoglalva, hogy a lehető legjobb elektronikus zenéket mutassa meg a világnak, és tette mindezt kimagasló színvonalon a kezdetek óta. Ingyenes a buli, úgyhogy különösen ajánljuk.

AutoPSY 5 with Cord and Fraser – „Az októberi szezonnyitó után november végi kiadással jelentkezik a kortárs pszichedelia nyugodt, de mégis táncolható darabjait bemutató sorozat” a Grand Caféban. Aki többet szeretne tudni a fellépőkről, kattintson a linkre és olvasson.

Y Generation Party - Edo Denova – A rezidens Dj Seladi mellett Edo Denova játssza az aktuális kedvenc zenéit a Jate Klubban. Csapatás-veretés reggelig, nagyjából erre lehet számítani.

Péntek esti salsa buli – Mielőtt Edo Denova belekezdene a csapatásba, még salsázni is lehet a Jatéban péntek este.

Candy Shop – „Készüljetek, mert November 30-án mézes mázosra vesszük a figurát és egy hamisíthatatlan hip-hop,r&b bulit kínálunk desszertnek!” – írják a szervezők a Hungi péntek esti bulijáról.

Dirty RnB – Mocskos feketezenéket ígér a Retro péntek estére. A nagyteremben házibuli Gabriel B-vel, a kicsiben pedig a rnb DJ Novakkal. Azt tippeljük, hogy a dörtiség az utóbbiban lesz.

Más program

Szegedi Karácsonyi Hetek 2018 – „Szeged a Dél-Alföld adventi fővárosa” – írja az esemény, és valószínűleg ezúttal semmit sem túloznak. November 23-ától egy hónapon át felsorolhatatlan mennyiségű program, látnivaló, élmény és hangulat Szeged belvárosában az advent jegyében. Minden információ és részletes program a linken.

12.01., Szombat

Mozi

A karácsony mentőakció, Bérgyilkost fogadtam, Film Farm 2., A Diótörő és a négy birodalom, Ruben Brandt, a gyűtjő, STYx – Hamis szelek, A ház, amit Jack épített, Nyughatatlan özvegyek, A sértés a Belvárosi Moziban.

A Belleville-i zsaru, A ház, amit Jack épített, A Hunter Killer küldetés, Ami nem öl meg, Apróláb, A végzet órája, Bohém rapszódia, Csillag születik, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Lengemesék 2, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Pelyhes – Kalandra fel!, Pizzarománc, Venom a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Csiga Duó az Árkádban – A népszerű gyerekzenekar (persze nem ők a gyerekek, hanem gyerekeknek játszanak) Mikulűs-les című műsora a nagy bevásárlóközpontban.

Karácsonyi vásárlás megzavaró SunCity Brass az Árkádban – „Időzítsétek a vásárlást úgy, hogy 17:30-tól már nem igazán tudtok arra koncentrálni...” – írja az önbizalomtól dagadó zenekar. Mindenféle slágereket adnak elő fűvós hangszereken, és általában tényleg jó hangulatot csinálnak ott, ahol fellépnek.

Télköszöntő Világzenei Est és Táncház – A Terebes és a Bordó Sárkány zenekarok koncerteznek a Millenniumi Kávéházban, utána moldvai táncház lesz szintén velük.

Péter és én turné- és évzáró koncert – A városnak, aminek van legpéterebb lemezlovasa, van legpéterebb zenekara is: ők. Az akusztikus duó lezárja az évet, és hogy ezt jó hangulatban, a dalok közötti szellemes átvezetések kíséretében fogják tenni, arra mérget vehetünk. A koncert a Cooltour Caféban lesz, ingyen.

Mookie Brando and the Second Cousins – „A budapesti együttes 2003-ban jött létre. A nemzetközi formáció Mookie Brando (a kanadai-magyar Frank Zsigó) eredeti, angol nyelvű kompozícióit adja elő. Stílusuk felidézi az amerikai és az angol rock elektromos és akusztikus gyökereit, nagyjából a Tom Petty and the Heartbreakers, Elvis Costello and the Attractions, Steve Earle and the Dukes, Bob Dylan, vagy a The Band vonalán. Mint ahogy a felsoroltak, az MB&SC is bevonja a repertoárjába az amerikai zene egyéb hullámait, így a soult, a country-t és az bluest.” Mindez természetesen a Jazz Kocsmában, hol máshol. A formációnak amúgy szegedi vonatkozása is van, tessék csak bátran megkérdezni a fuvolás-basszgitáros lányt!

Low-Down/ Over My Dawn/ Balkan Shadows – Egy debreceni, egy szolnoki, és egy szegedi zenekar koncertje a Gin Tonicban. Stoner, groove, sludge metal, rad/core, modernmetal, ilyen jelzőkkel dobálzónak a Facebook-eseményen, ahol további részletek, és egy rakás hivatkozás található, úgyhogy képbe lehet kerülni bőségesen.

The Royal Freak Out énekesének akusztikus koncertje – Na, hát ez pont annyi, amennyi a címben van. A Famous-ben lesz, részletek a linken.

Szeged Soul – „A szegedi funk- és soul örök rezidense, Kő mellett a Star Wars-ból is ismert Art Fader pakolgatja a vinyleket eme jeles hónapkezdő szombaton” – írják a Grand Café szombat esti programjáról. A város egyik legjobb bulisorozata, aki oda megy, nem fog csalódni. Ha mégis, a hibát magában keresse.

Dj Kirby bakelit est! – „Viktor Kiss második önálló bakelit estje a Két Lecsóban. Ez alkalommal a funk, soul és R&B műfaj kedvelőinek!”

A Casablanca bemutatja: Dj Mosquito – „Egy régi motoros Dj Mosquito újra lemezjátszók mögé lép nálunk,egy röpke 7 év után ,ha változatos igényes zenét szeretnél itt a helyed, hallgasd meg te is velünk új exkluzív szettjét, amely gazdagítva lesz afrikai dallamokkal, trance és deephouse legékesebb darabjaival!” – további részletek a linknek, mindez a Casablancában lesz, ha a címből nem lenne világos.

Carbon Exclusive Hungarian Dj's – Robin Futaki és barátainak techno-bulisorozata, ezúttal csak magyar dj-kkel a Sing-Singben. Ott lesz Jay Lumen, SanFranciscoBeat, és a Mateo & Spirit páros, bár náluk az is ott figyel, hogy "Spirit Dj Set", úgyhogy a páros most lehet, hogy most mégis páratlan.

Total Rush pres. Happy2Rave – Ingyenes happy hardcore-, rave- és hardtrance-buli a Pulzusban. Nem, nem 1995-öt írunk, de ezen az estén könnyen lehet, hogy azt lehet majd érezni, hogy mégis! A nosztalgiahullám mindent utólér.

Szombat Esti Retro láz – A szokásos szombati retrobuli a kilencvenes évek zenéivel a Jatéban. Ezen az estén DJ Náksi büntet, akinek például a Soho Partyt köszönheti a világ. Meg persze még egy csomó mindent. A rezidens PÉGÉ, a nosztalgiatúladagolás garantált.

Csajok a Csúcson – Szokásos szombat este a Retróban, a nagyteremben mai slágereke WellDannel, a kicsiben házibuli Bokival.

DevergoNight – Szokásos szombat este a Hungiban, a zenéket FreddyBoy és JulianKid fogják játszani.

Jégdisco Szeged - UV Ice Party – UV-fényekkel feltúrbózott koridiszkó a városi jégpályán. Aki úgy érzi, hogy igazán nagy táncmester csak korcsolyával a lábán lehet, annak itt a helye!

Let's Get Crazy – SZombat esti buli a Number One-ban DJ Gömbyvel.

Más program

Szegedi Karácsonyi Hetek 2018 – „Szeged a Dél-Alföld adventi fővárosa” – írja az esemény, és valószínűleg ezúttal semmit sem túloznak. November 23-ától egy hónapon át felsorolhatatlan mennyiségű program, látnivaló, élmény és hangulat Szeged belvárosában az advent jegyében. Minden információ és részletes program a linken.

Zengő Alföld Kék Mókus Kupa – A kispályás labdarúgótorna selejtező meccsei. Részletek a linken.

Ingyenes tárlatvezetés Balogh Csaba: Kompozit 2.0 kiállításán – Ez pontosan az, ami a címben írva van, se több, se kevesebb, de inkább azért talán egy kicsit mégis több. A tárlatot vezeti Molnárné Szekeres Judit a REÖK-ben. A kiállításról részletek például a linken.

Poén Partizánok stand up délután + forgatás! – Három fiatal férfi humorosnak szánt dolgokat mond a színpadon a Jate Klubban, és most ezt ráadásul még kamerával fel is fogják venni. Délután négykor kezdenek, bár ez a címből talán kiderült.

Mortal Kombat XL Bajnokság – Verseny a LvL Up-ban, ezúttal a kultikus, legendás verekedős játékban mérheti össze tudását másokkal, aki akarja. Finish Him!

D2 5.0 – „Van egy hely a belváros kellős közepén, ami hasznos időtöltést kínál a tinédzsereknek. Azt mondják, mindenki másért szeret ide járni” – írtuk a napokban D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpontról, ami ezen a szombaton ünnepli ötödik születésnapját. Lesz egy csomó program, a linkre kattintva kiderül, hogy mik ezek.

Adventi fények - Éjszakai toronylátogatás – „A téren elterülő karácsonyi vásárt és gyönyörű városunk panorámáját megcsodálhatjátok a Dóm toronykilátójából 17:00-tól 22:00-ig. Aki nem tud részt venni az eseményen, ne bosszankodjon, ugyanis december 8-án és 15-én is lehetőséget biztosítunk éjszakai toronylátogatásra. ;)” – írja a helyesírással hadilábon álló Facebook-esemény, de hát ez legyen a legkevesebb.

12.02., Vasárnap

Mozi

Bérgyilkost fogadtam, A karácsony mentőakció, Film Farm 2., A Diótörő és a négy birodalom, Ruben Brandt, a gyűtjő, STYx – Hamis szelek, A ház, amit Jack épített, Nyughatatlan özvegyek, A sértés a Belvárosi Moziban.

A Belleville-i zsaru, A ház, amit Jack épített, A Hunter Killer küldetés, Ami nem öl meg, Apróláb, A végzet órája, Bohém rapszódia, Csillag születik, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Lengemesék 2, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Pelyhes – Kalandra fel!, Pizzarománc, Venom a Cinema Cityben.

Adventi filmklub 1.: Die Hard (1988) – „Adventi filmklubunkban olyan filmekből válogatunk, amelyeknek semmi közük a szaloncukorhoz, ám a maguk sajátos módján mégiscsak megidézik a telet és/vagy a karácsonyt: elsőként az idén harminc éves akció-klasszikusra emlékezünk. A belépés ingyenes.” Mindez pedig a Grand Caféban.

Buli / Koncert

Doom of Advent – „Olaszország és Magyarország két legautentikusabb Doom/Gothic/Death bandája közös estéje Szegeden!” – írja a Facebook-esemény, és hát ki ne vágyna advent első vasárnapján pont egy metálbulira?

Más program

Szegedi Karácsonyi Hetek 2018 – „Szeged a Dél-Alföld adventi fővárosa” – írja az esemény, és valószínűleg ezúttal semmit sem túloznak. November 23-ától egy hónapon át felsorolhatatlan mennyiségű program, látnivaló, élmény és hangulat Szeged belvárosában az advent jegyében. Minden információ és részletes program a linken.

A mindent látó királylány – Bábjáték a Kövér Béla Bábszínházban. 

Ingyenes tárlatvezetés Balogh Csaba: Kompozit 2.0 kiállításán – Ez pontosan az, ami a címben írva van, se több, se kevesebb, de inkább azért talán egy kicsit mégis több. A tárlatot vezeti Hidas Bence a REÖK-ben. A kiállításról részletek például a linken.

Karácsonyváró Alkotó Délután Szeged – „Különleges Kerámia és Üveg Karácsonyi Ajándékok, valamint Adventi Lakásdekorációk készítésére lesz lehetőség” az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban.

12.03., Hétfő

Mozi

Bérgyilkost fogadtam, A karácsony mentőakció, Film Farm 2., A Diótörő és a négy birodalom, Ruben Brandt, a gyűtjő, STYx – Hamis szelek, A ház, amit Jack épített, Nyughatatlan özvegyek, A sértés a Belvárosi Moziban.

A Belleville-i zsaru, A ház, amit Jack épített, A Hunter Killer küldetés, Apróláb, Bohém rapszódia, Csillag születik, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Lengemesék 2, Pizzarománc, Venom a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Adventi koncertek – „Az Universitas Szimfonikus Zenekar 2018. őszi koncertje két időpontban kerül megrendezésre. Opera részletek Erkel, Kodály, Mozart, Offenbach, Bizet, Gounod és Massenet műveiből. Közreműködik: Ferenczy Orsolya, Varga Anna, Elisabeth Sillo - ének. Vezényel: Somorjai Péter” – a két időpontból az egyik hétfő, a másik másnap, kedd.

Más program

Szegedi Karácsonyi Hetek 2018 – „Szeged a Dél-Alföld adventi fővárosa” – írja az esemény, és valószínűleg ezúttal semmit sem túloznak. November 23-ától egy hónapon át felsorolhatatlan mennyiségű program, látnivaló, élmény és hangulat Szeged belvárosában az advent jegyében. Minden információ és részletes program a linken.

Szerelemről és szeretetről – „Miért szeretünk? Miért éppen azt szeretjük, akit szeretünk? Szeretjük is, akibe szerelmesek vagyunk? Miért múlik el a szerelem, és miért alakul át idővel szeretetté? Másképp szeret a nő, mint a férfi?” – Bánki György pszichiáter visszatér Szegedre, az IH-ban a Pedagógiai esték programjaként. Tavaly ősszel ő tartotta az egyik legsikeresebb előadást ugyanitt.

Könyvbemutató és beszélgetés a hulladéknélküli háztartásról – „Tóth Andi könyve egy kifejezetten magyarországi viszonyokra íródott gyakorlati kézikönyv, amely végigvezet a családi hulladékcsökkentés megvalósítható lépésein a szemléletváltástól kezdve a szuperhaladó hulladékminimalizáló lépésekig” – a szegedi Waldorf-iskolában.

Film-Csillag-Klub – Filmekről, sorozatokról, könyvekről, élményekről beszélgetnek a Somogyi-könyvtár Csillag téri fiókkönyvtárában havonta egyszer, ezakalommal a téma a mozi története a némafilmkorszaktól.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: buli család gyerek karácsony koncert program programajánló programok színház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés