Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. november 30. 14:34

Száznál is több móravárosi ovisnak szereztek örömet

Képriport
Móraváros két óvodájának udvara újult meg teljesen, a körzet képviselőjének, Kardos Irénnek a segítségével, aki képviselői alapjából finanszírozta a beruházásokat.

Hirdetés

Óriási üdvrivalgással, sikítozással vették birtokukba az óvodások a Katona József utcai óvodában az új udvart. Mindenki nagyon várta már, hogy elkészüljön a beruházás, de legjobban a kicsik.

Kardos Irén az átadón elmondta, képviselői alapjából 5 millió forintot fordított a két óvoda belső udvarának teljes felújítására. A beruházásra nagy szükség volt, mivel az udvarok állapota már nagyon leromlott. Most sokkal otthonosabbak és gyermekbarátabbak lettek – tette hozzá a képviselő, aki kiemelte, választókerületében minden évben törekedett olyan fejlesztések megvalósítására, amely az itt élők számára fontos.

A munkát a KancsART Közhasznú Nonprofit Kft. végezte. A cég képviselője, Kancsár József elmondta, teljes körű talajcserét végeztek, gyepesítették a területet, az udvari játékok alá pedig gumiborítást raktak le. A munkával három hét alatt végeztek.

Vargáné Börcsök Katalin tagóvodavezető elmondta, régi vágyuk volt már a gyerekeknek, a szülőknek és a dolgozóknak is, hogy a kavicsos, poros udvar megújuljon, gyermekbarátabb legyen. Az óvodába 90 gyermek jár, ők voltak a legboldogabbak, amikor birtokukba vehették a megújult udvart. Hozzátette, a kicsik minden nap az ablakból lesték, hogyan dolgoznak az udvaron, szinte ők voltak az ellenőrök. Szerencsére a felújítás a mindennapi munkát nem zavarta, jól megoldotta a kivitelező a helyzetet.

A Napsugár óvodába 21 gyermek jár és ők is egy megújult udvaron tölthetik el idejüket. Az intézmény vezetője Fejes Róbertné elmondta, az 547 négyzetméteres udvarra már nagyon ráfért a felújítás. Az itteni gyerekek is türelmetlenül várták már, hogy elkészüljön a beruházás és birtokukba vehessék friss füvet, a játékokat.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felújítás Kardos Irén óvoda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés