• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Gyermekét egyedül nevelő, munkanélküli édesanya kapta a város első karácsonyi ajándékcsomagját
Szegeden 2018. november 29. 17:52

Gyermekét egyedül nevelő, munkanélküli édesanya kapta a város első karácsonyi ajándékcsomagját

Kétezernél is több karácsonyi ajándékcsomagot készít idén az önkormányzat a rászorulóknak. Az elsővel ma délután egy gyermekét egyedül nevelő, munkanélküli édesanyát leptek meg. Nagy volt az öröm.

– Évek óta egyedül nevelem a nyolc és féléves Milánt. Nem is tudom, mi lenne velünk, ha az önkormányzattól nem kapnánk ilyen sok segítséget – mondta az ötvennégy éves édesanya, Szűcs Klára Gyöngyvér, aki hónapok óta munkanélküli.

Kiss Magdolna, a Humán Közszolgáltatási Iroda vezető-helyettese is megerősíti, a város valóban sok segítséget nyújt a kétfős családnak: évközben többek között lakásfenntartási és rendszeres gyermekvédelmi támogatást is kapnak.

– Karácsonyi ajándékcsomagot most kapunk másodszor. Tavaly is nagy segítség volt ez az ünnepi készülődésben.

A kéttagú család egyelőre gyermektartásból, családi pótlékból és városi támogatásokból él. Az egyedülálló édesanya ugyanis csak olyan munkát tudna vállalni, ami összeegyeztethető a gyermekneveléssel.

Az önkormányzat az idén kétezerszáz szociálisan rászoruló családnak állított össze egyenként 5 és félezer forint értékű karácsonyi ajándékcsomagot – mondta el Hekáné Szondi Ildikó, a városrész önkormányzati képviselője, aki maga is segített az első csomag átadásában.

Az is kiderült, mit rejtenek a dobozok: többek között

szaloncukrot, kávét, édességet, szárazkolbászt, étolajat, szegedi halászlékonzervet és darált mákot csomagoltak bele, hogy ezzel is ünnepi hangulatot idézzenek fel.

A nagy csomagot meglátva a legizgatottabb természetesen a most másodikos Milán volt.

– Már én is írtam a Jézuskának, nagyon szeretnék egy legós foglalkoztató füzetet. Remélem, meg is kapom.

A biztonság kedvéért rögtön meg is kérdezte édesanyját, hová tűnt a Jézuskának írt levele?

Novkov Veszelinka irodavezetőtől azt is megtudtuk, az önkormányzat az idén összesen 10 millió forintot költött arra, hogy a Szegeden élő legrászorultabbak karácsonyát szebbé, boldogabbá tegye.

A több mint 2 ezer fő megajándékozására a polgármesteri hivatalon kívül most is a Szegeden működő család és gyermekjóléti szolgálat, a Senior Center, a fogyatékosok és betegek érdekképviseleti szervezetei, az ÁGOTA Alapítvány, a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, valamint egyéb olyan civil szervezetek tehettek javaslatot, amelyek szociális vagy gyermekvédelmi területen látnak el szolgáltatást Szegeden.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány karácsony szegedi önkormányzat ünnep