Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. november 29. 12:47 Forrás: MTI

Jobbik: Veszélyhelyzetet okoz az egészségügyben a kormány

A munka törvénykönyve módosító indítványának visszavonására szólította fel a beterjesztőket csütörtökön Lukács László György a parlament népjóléti bizottságának jobbikos alelnöke. Szerinte újabb krízist okoz az egészségügyben a „rabszolgatörvény”.

Hirdetés

Az ellenzéki politikus kiemelte: az egészségügyi és az egészségügyben dolgozókat is nagyon nehéz helyzetbe hozza elfogadása esetén a javaslat, hiszen a szféra munkavállalói már így is túlterheltek, túlhajszoltak, ez pedig gyorsítani fogja a felmondásokat és a pályaelhagyást.

Szerinte nem az a helyzet megoldása, hogy még tovább terhelik az egészségügyben dolgozókat, hanem az, hogy megbecsülést, megfelelő munkakörülményeket és tisztességes fizetést adnak nekik.

Ezért arra kérte fel az emberi erőforrások miniszterét, hogy értesse meg ezt a problémát a javaslat beterjesztőivel, ha pedig ezt nem sikerül megtennie, mondjon le. 

A parlamenti jegyzői és frakcióvezető-helyettesi tisztéről való lemondását kevéssel korábban bejelentő Szávay István ügyéről érdeklődő újságírókkal azt közölte: a vágatlan felvétel ismeretében lehetne valós képet alkotni a történtekről.

A Hír TV szerdán közölt egy videoriportot arról, hogy Szávay István a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: az előző nap lezsidózott, majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az azt mondta a jelenlétében, hogy nácibűz van. A politikus megerősítette a hangfelvétel valódiságát, de hozzátette, hogy a beszélgetés során később világossá tette, hogy csak viccelt.

Arra a kérdésre, hogy lemond-e képviselői mandátumáért a történtek miatt Szávay István, Lukács László György úgy nyilatkozott: „szerintem erről Szávay Istvánt kell megkérdezni”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügy Hír TV Jobbik munkaerőpiac munkavállaló zsidó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés