Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. november 28. 23:48 Forrás: MTI

Jövőre kezdődhet el a Szegedi Törvényszék épületének felújítása

Jóváhagyták a rekonstrukciós tervet, a rekonstrukció 2019 második felében kezdődhet el – tájékoztatott szerdán a bíróság.

Hirdetés

A közlemény szerint az Országos Bírósági Hivatal a Wagner Gyula-terv részeként a vagyonkezelő Szegedi Törvényszék aktív részvételével teljesen megújítja a bírósági épületet.

A teljes rekonstrukció és átépítés során az intézmény jelenlegi 9500 négyzetméteres alapterülete 12 600 négyzetmétere növekszik.

A beruházás engedélyes terve elkészült. Jelenleg a kiviteli tervek készítése folyik, ezek véglegesítése után választhatják ki közbeszerzésen a kivitelezőt.

Az eredeti nevén Magyar Királyi Polgári Törvényszéki Palota tervrajzait Ney Béla és Meixner Károly műépítészek készítették 1881-ben. A kivitelezés 1883 áprilisára fejeződött be, az épületet Ferenc József adta át novemberben az 1879-es nagy árvizet követő újjáépítést lezáró ünnepségek során. Az épületet 1906-ra bővítették, majd az 1950-es és az 1970-es években, végül 1984-ben kisebb felújítások történtek.

Tárkány-Szűcs Babett, a törvényszék elnöke korábban elmondta: a műemlék épület felújításának várható költsége mintegy 5 milliárd forint. A rekonstrukció idejére a Szegedi Járásbíróság és a Szegedi Törvényszék az egykori Délterv-székházba költözik majd.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felújítás Szegedi Törvényszék
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés