Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. november 28. 23:34 Forrás: Szeged Televízió

Nívódíjat kapott a szegedi lézerközpont épülete

Az egyik legrangosabb hazai ingatlanfejlesztési elismerést ipari kategóriában érdemelte ki. A zsűri szerint az ELI-t magas építészeti és műszaki színvonalon valósították meg.

Hirdetés

A Nemzetközi Ingatlanszövetség Magyar Tagozata és a Magyar Ingatlanszövetség közös szervezésében idén huszadik alkalommal osztották ki a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat elismeréseit. A rangos zsűri a szegedi lézerközpont megépítéséért az összesített második helyezéssel ismerte el a Swietelsky Magyarországot és a Strabagot, az ipari kategóriában pedig az első helyet szerezték meg.

„A zsűri értékelte először is a koncepciót, a műszaki, építészeti színvonalat, a kivitelezésnek a minőségét, gazdaságosságát, eredményességét, a környezet-tudatosságot, társadalmi hasznosságot, továbbá azt, hogy maga a projekt milyen hatással van a szűkebb és tágabb környezetre” – nyilatkozta a Szeged Televíziónak Ámán Csaba, a lézerközpont műszaki osztályvezetője.

AZ ELI dolgozói nagyon büszkék az elismerésre. Azt mondják, a modern, gyönyörű környezet hatással van az ott folyó munkára is. Már a tervezésnél is figyeltek arra, hogy a tartalom és a forma összhangban legyen.

„A terek úgy lettek kialakítva, hogy ideális környezet legyen mind a kutatók, illetőleg az őket támogató háttérszervezet munkavégzéséhez. Nagy, nyílt terek vannak, ahol rendezvényeket tudunk tartani, illetve vannak kisebb elkülönített terek, ahová a tudósok leülhetnek, gondolkozhatnak, és azzal foglalkozhatnak, ami a munkájuk” – mondta Ámán Csaba.

A hazai nívódíjas pályázatok az elismerés mellett arra is jogot szereznek, hogy a Wall Street Journal által támogatott nemzetközi versenyen képviseljék Magyarországot.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ELI lézerközpont építészet nívódíj Strabag Swietelsky Magyarország
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés