Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Vereséggel kezdődik a BL-szünet: Flensburg–MOL-Pick Szeged 27–25 (14–14)
Ziccer 2018. november 28. 20:36

Vereséggel kezdődik a BL-szünet: Flensburg–MOL-Pick Szeged 27–25 (14–14)

A második félidőben erőlködött a MOL-Pick Szeged, két ilyen tétmeccs sok volt ilyen rövid idő alatt.

SG Flensburg Handewitt–MOL-Pick Szeged 27–25 (14–14)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 10. forduló, Flensburg, Flens Aréna. Vezette: Mazeika, Gatelis (litvánok).
SG Flensburg Handewitt: Bergerud – Svan, Glandorf 1, Gottfridsson 5, Golla 5, Lauge 4, Jöndal 8/4. Csere: Hald, Röd 1, Johannessen 2, Steinhauser 1. Vezetőedző: Maik Machulla.
MOL-Pick Szeged: Alilovic – Šostarič 1, Maqueda 4, Blazevič 2, Bánhidi 4, Cañellas 3, Sigurmannsson 3/1. Csere: Sego (kapus), Zsitnyikov, Gaber 1, Balogh 1, Bodó 5, Bombac 1, P. Rodríguez. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteresek: 4/4, illetve 1/1.
Kiállítások: 6, illetve 8 perc.

A hazaiak kezdték a meccset, és egyből bemutatkozott nekik a Pick-fal: nem tudtak kapura lőni. Maquedáé volt az első Celtic-csíkos gól. Utána 3–2-ig a hazaiak vezettek, ekkor fordítottunk először, három szegedi góllal elléptünk, lett 3–5. Ekkor Alilovic is bemutatott két remek védést is, majd a két gólos előny előbb rendre egy gólosra olvadt, majd eltűnt, sőt, a kékeknek kellett a huszadik perc környékén rendre egyenlíteni, 12–12. A támadás oké volt, a hatosfal is igazából rendben volt, mégis valahogy mindig gólt lőttek a németek. Itt vettük újra vissza a vezetést, Bodó ezúttal az első félidőben is játszott, sőt hozta a szokásost: beb, amikor lehetősége volt rá. Majd jött a BL-szezon védése, sajnos ellenünk, egy Šostaričra kijátszott kínait rúgott ki Bergerud. A félidő hajrájára visszavettük a két gólos vezetést, amit aztán leadtunk, így 14–14-gyel mentek be a srácok a szünetre.

A második félidő két Bergerud-védéssel kezdődött, mindkétszer Cañellas próbálkozását hatástalanította. Jöndal lőtte az első gólt a második félidőben, ez volt a hetedik gólja, 15–14, vele nem nagyon tudott mit kezdeni Alilovic, rendre berakta a fölkínált rövid sarokba. Bergerudnak az első gólt négy elrontott kísérlet után Blazevič lőtte, így lett 15–15. Ekkor időt kért JCP, mert a lövőink valamiért ekkor a piros ruhást lőtték, aki nem télapó volt, ellenben kapus, így ki kellett találni valamit, hogy a pókűző, hálószaggató sistergőket újra megtalálják a srácok. Nem sikerült, Golla lőtt lerohanásból gólt, szerencsére Bánhidi hamar egyenlített. Maqueda vette vissza a vezetést, és lett 17–18. De nem lett 17–19, pedig kétszer is lehetett volna, lett viszont 19–18. Az ötvenedik percben először lett két gól a Flensburg előnye, 23–21, ekkor azért egy kicsit nyüszögtünk, hogy elmehet. Ekkor lőtt első gólját Bombac, derék magasan, be is nézte Bergerud, majd Cañellas egyenlített, megadták a gólját, sokak elképedésére: 23–23. Majd újra a németek szerezték meg a vezetést, de mi kaptunk emberelőnyt: és ezalatt lőttünk négy kapufát, az utolsó, Sigurmannssoné üres kapura két kapufás lövés volt... A hajrá két gólos szegedi hátrányban indult, egy német lerohanás után 25–23-ra alakult az állás, JCP időt is kért, hátha meglesz legalább egy pont. De Röd lesáncolta Bodót, Gottfridsson végképp lelombozott mindent, de Bánhidi azonnal visszaadta a reményt, 26–24. Lauge bebiztosította a német győzelmet, lett 27–24, az utolsó gól Šostarič első gólja volt, 27–25.

Jegyezzük meg azt is, a kékek egyetlen gólt sem lőttek emberelőnyből.

A Bajnokok Ligájában legközelebb jövőre, február 10-én lép pályára a csapat, újra vendégként, a Celje ellen.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged SG Flensburg-Handewitt