Túl a városon 2018. november 28. 11:19 Forrás: napi.hu

Mostanában nincs választás. Ja, akkor Erzsébet-utalvány sincs!

Úgy tűnik, idén karácsonykor már nem annyira fontosak a nyugdíjasok az Orbán-kormány számára. Legalább is ezt mutatja, hogy most decemberben nem kapnak Erzsébet-utalványt.

Hirdetés
Hirdetés

Tavaly ilyenkor a kormánysajtó már ezerrel tolta, hogy 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt kap minden nyugdíjas. Nem csak a rászorulók, hanem mindenki egységesen. Ha szüksége van rá, ha nem.

Idén azonban mindenki mélyen hallgat. De van néhány dolog, ami azt támasztja alá, hogy ebben az évben a nyugdíjasok nem számíthatnak erre. Például, hogy a Magyar Postának tavaly 1 hónap kellett, hogy kézbesítse a 2,7 millió nyugdíjasnak az utalványt. Így már el kellett volna kezdődnie a munkának, de még semmi nem mozdult. Még kommunikáció szinten sem. És még kormánydöntés sincs erről.

Az Emmi az ezzel kapcsolatos kérdésre, amit a napi.hu tett fel, csak annyit válaszolt, hogy a nyugdíjasok húsvétkor Erzsébet-utalványt, novemberben pedig nyugdíjprémiumot kaptak. Ja, hogy áprilisban választás volt, akkor jár az utalvány. Mostanában nem lesz, így utalványra se számítsanak az idősek.

Arról pedig szó sincs, hogy az Orbán-kormány egyáltalán foglalkozna a témával. Szóval nyugdíjasok, majd jövő ősszel lehet, hogy lesz utalvány, hisz akkor jönnek az önkormányzati választások. Addig meg nem olyan fontos!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Erzsébet-utalvány nyugdíjas nyugdíjasok