Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. november 28. 09:12

Szakértő segíti majd a Belvárosi mozi rekonstrukcióját

Egy területcseréről és egy szakértői megbízás megkötéséről döntött többek között a városi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága szerda reggeli ülésén.

Hirdetés

Rövidesen elkezdődnek a Belvárosi Mozi épületének rekonstrukciós munkálatai, ezért a szakértői feladatok ellátására egy olyan céget kellett kiválasztani, amely biztosítja a projekt gördülékeny lebonyolítását. Három ajánlat érkezett a feladat megvalósítására, melyek közül a McMillan and Baneth Vezetési Tanácsadó Kft-ét választották. A szegedi székhelyű céggel a városi beruházásokat koordináló Szeged Pólus Nonprofit Kft. köt szerződést.

A moziban a felújítás keretében többek között megtörténne az épület hőszigetelése, és akadálymentesítése, a nyílászárók cseréje. Korszerűsítenék a fűtési rendszert és fejlesztenék a hang- és fénytechnikát. Az épület felújítását követően pedig minden terem belülről lesz majd megközelíthető, nem kell az utcára kimenni. A felújítás mellett a tervek szerint turisztikai funkciót is kap majd az épület.

Területcsere jöhet létre az önkormányzat és a városi tulajdonú Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. között. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester az ülésen, hogy az egykori rabtemető használati jogát a város átengedné a cégnek, mely a temetők felügyeletét és gondozását is ellátja, cserébe a bajai úti krematórium mellett olyan földterület kerül az önkormányzat birtokába, melyen gazdaságfejlesztési beruházásokat lehet majd megvalósítani. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi Mozi felújítás Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés