Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. november 27. 16:31

Elkerülhetetlenül közeleg a tél. Itt a Szeged.hu programajánlója!

Filmek, bulik, koncertek és egyéb időtöltési lehetőségek Szegeden keddtől csütörtökig.

Hirdetés

Múlt pénteken megállapítottuk, hogy egész egyszerűen lehetetlen unatkozni ebben a városban, és ezt ennek a hétnek a dereka is alátámasztja. Zajlik a Szegedi Karácsonyi Hetek, ami egy csomó programot kínál a város több pontján, de ezen kívül is számos lehetőség van arra, hogy jól érezzük magunkat, még akkor is, ha odakint egyre hidegebb van, és a hosszabb szabadtéri programoknak lassan jó időre búcsút inthetünk. Úgyhogy ismét összeállítottuk, hogy szerintünk mivel érdemes tölteni a szabadidőt a következő napokban Szegeden.

Mozi, buli, koncert, színház, előadások, klubok és egyebek. Mindez egy csomó, a programok (általában) Facebook-eseményeire mutató link kíséretében. Ahogy szoktuk.

A programjavaslatokat az info@szeged.hu címen, vagy a Facebook-oldalunkon, üzenetben várjuk izgatottan.

11.27., Kedd

Mozi

Caravaggio: vérről és lélekről (A művészet templomai), A Diótörő és a négy birodalom, A sértés, Lány, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Genezis (2017), Film Farm 2., Nyughatatlan özvegyek, Cinema Paradiso, Egy nap a Belvárosi Moziban.

A Belleville-i zsaru, A Hunter Killer küldetés, Ami nem öl meg, Apróláb, Bohém rapszódia, Csillag születik, Nyitva, Pizzarománc, Venom a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Vántus István Kortárszenei Napok – Egy rakás kortárszenei program, koncert, esemény négy napon keresztül Szegeden. Második nap. Részletek a linken.

Legyen a zene mindenkié! – A Zeneművészeti Kar hallgatói játszanak különböző darabokat a Grand Caféban, akár improvizatív elemekkel kiegészítve azokat. A belépés ingyenes, részletek a linken.

Deaf Radio (GR) – Egy 2015-ben alakult görök rockzenekar koncertje a Grand Caféban. Tavaly januárban adták ki első nagylemezüket, amit a közönség és a szakma is jól fogadott. Nagyon úgy tűnik, hogy egyre sikeresebbek, idén év végén európai turnén vannak, ennek részeként jutottak el Szegedre is. Bemutatkozó lemezüket itt lehet meghallgatni.

Más program

Szegedi Karácsonyi Hetek 2018 – „Szeged a Dél-Alföld adventi fővárosa” – írja az esemény, és valószínűleg ezúttal semmit sem túloznak. November 23-ától egy hónapon át felsorolhatatlan mennyiségű program, látnivaló, élmény és hangulat Szeged belvárosában az advent jegyében. Minden információ és részletes program a linken.

Bölcsész Felolvasóest és Slam Poetry Szeged – Bölcsészkaros egyetemisták olvassák fel mindenféle műveiket, majd Nagy Sándor és Gömöri Eszter slam poetry-műsora lesz látható-hallható a Nyugiban.

SZegedi Egyetemi SZínház: Pintér Béla:A Démon Gyermekei – „A Moszkva Tér neon lámpái kékes fényüket szórják. A Városmajor felől alkonyi harangszó hallik. Előttünk, keresztben hetvenhárom autó haladt el, S a Vérmező hársait lomhán belepte a szürkésfekete por.Mi, ősz szülei egy boldog fiúnak, ki házasodni készül, A Budai Várba tartunk egy gazdagabb családhoz. Ahhoz a lányhoz, kit gyermekünk szeret......” – A SZESZ előadása a Szegedi Pinceszínházban, Varga Norbert rendezésében a nagyszerű Pintér Béla művéből.

Megint a Náray... – Náray Tamás Zarah öröksége című regényének bemutatója. Közreműködik Farkasházi Réka és Makranczi Zalán, az est háziasszonya Szily Nóra lesz az IH-ban.

Az utolsó üzlet – Závada-darab Szegeden a Kisszínházban. A főbb szerepekben Kárász Zénó, Szávai Viktória, Menczel Andrea, Jakab Tamás. Rendező: Lukáts Andor.

Figaro házassága – „A nagy sikerű A sevillai borbély után a Co-Opera folytatja Beaumarchais történetét: a vidéki helyszínek közül Szegeden látható először a Figaro házassága.”

11.28., Szerda 

Mozi

A Diótörő és a négy birodalom, Lány, A sértés, Nyughatatlan özvegyek, Film Farm 2., Ruben Brand, a gyűjtő, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Cinema Paradiso, Egy nap a Belvárosi Moziban.

A Belleville-i zsaru, A Hunter Killer küldetés, Ami nem öl meg, Apróláb, A végzet órája, Bohém rapszódia, Csillag születik, Nyitva, Pizzarománc, Venom a Cinema Cityben.

A monostor gyermekei a szegedi Grand Caféban – „Egy olyan bhutáni család élesen megrajzolt és érzékeny portréját láthatjuk a filmben, amelyben a generációk közötti szakadékhoz csak a családtagok egymás iránti szeretete mérhető. És bár a bruttó nemzeti boldogság-index magas Bhutánban, sajnos még itt sem lehet minden álomból valóság.” – Rendezők: Zurbó Dorottya és Arun Bhattarai. További részletek a linken.

Buli / Koncert

Vántus István Kortárszenei Napok – Egy rakás kortárszenei program, koncert, esemény négy napon keresztül Szegeden. Harmadik nap. Részletek a linken.

Zenei album: Sugár Rezső – A 30 éve elhunyt Erkel- és Kossuth-díjas zeneszerző, zenepedagógusra emlékeznek a Somogyi-könyvtárban. A koncerten a zeneszerző kamaraműveiből lesznek hallhatók részletek szegedi zenészektől. A program a Vántus István Kortárszenei Napok része.

Moldvai táncház a Suflare Kollektívával – „A 2018-ban alakult Suflare Kollektíva célja a moldvai csángók zenés-táncos kultúrájának ápolása, bemutatása. A moldvai táncok közösségi élményét kívánja zenekarunk eljuttatni minél több helyre, táncházak, koncertek tartásával” – ezt írják magukról, és mi élünk a gyanúval, hogy a Millenniumi Kávéházban is ezt fogják csinálni szerda este. (Mármint nem írni magukról!)

Let the cigar die akusztik – Egy 7 éve alakult akusztikus duó, amiből néhány évig komplett, nem-akusztikus zenekar vált, hogy post-grunge-tól kezdve a stoner rockon át a punkrockon keresztül a metálig játszanak sokmindent, majd aztán újra visszaalakuljanak akusztikus duóvá. Érthető, nem? De. Szóval, ők lépnek fel szerda este a Nyugiban. További részletek a linken.

MI3 koncert – Először Kovács András játszik Cseh Tamás-dalokat, majd a MI3 zenekar koncertezik és mutatja be az új énekesnőjét is már néhány szám erejéig a Kedves Presszóban.

Dubszerda – Szeged legpéterebb lemezlovasa, valamint Jod4 játszanak deep- és tech-house-, techno-zenéket a Törpében egész éjszaka. Aki szeret hétköznap hajnalban ütemesen lépegetni, annak tökéletes program.

GTK-s záró buli – Senki ne ijedjen meg, nem a SZTE Gazdaságtudományi Karát zárják be, csak a Jatéban a hallgatóiknak szervezett hétköznapi bulisorozatot erre a szemeszterre. Szóval, utoljára lehet még egyet bulizni a közgazdászoknak DJ Lennard minden bizonnyal észveszejtően szokásos zenéjére, aztán mehet mindenki ZH-kat írni meg satöbbi.

Más program

Szegedi Karácsonyi Hetek 2018 – „Szeged a Dél-Alföld adventi fővárosa” – írja az esemény, és valószínűleg ezúttal semmit sem túloznak. November 23-ától egy hónapon át felsorolhatatlan mennyiségű program, látnivaló, élmény és hangulat Szeged belvárosában az advent jegyében. Minden információ és részletes program a linken.

Adventi szupercuki dekoráció készítés filcből az Alkotó Zugban – A Petőfi-telepi Művelődési Házban van lehetőség a címben említett dolog elkészítésére. Azt ugyan nem tudjuk, hogy mi a garancia arra, hogy mindenkié tényleg szupercuki lesz-e, de aki kellő lelkesedéssel veti bele magát a szupercukiságba, az biztosan szupercukijól fogja érezni magát ezen a szupercuki programon.

Ingyenes tárlatvezetés Balogh Csaba: Kompozit 2.0 kiállításán – Ez pontosan az, ami a címben írva van, se több, se kevesebb, de inkább azért talán egy kicsit mégis több. A tárlatot vezeti Plank Andrea a REÖK-ben. A kiállításról részletek például a linken.

AIDS-nap – „AZ AIDS-ről már mindenki hallott ezt-azt, gyere el rendezvényünkre és meg tudod mi is a valóság” – írja a Facebook-esemény, és ha ez nem is feltétlenül egy kellemes program, vagy remek szórakozás, de hogy hasznos ismeretek szerezhetők, az egészen biztos. Pláne, hogy ez már nem a nyolcvanas évek, és ezt sokan nem tudják. Mármint a betegséggel kapcsolatosan.

Novotel Szeged közösségi futás #novorun – Ismét közös, délutáni futás a novotelesekkel, állítólag meglepetés is lesz, meg persze kezdő és haladó csoport is. További részletek a linken.

Görög táncház – A táncoktató Szeltner László a Nemzetiségek Házában, este hattól.

Federico García Lorca: Bernarda Alba háza – Asszonyok drámája Spanyolország falvaiban , 1939 nyarán. A Genéziusz Színház produkciója Horváth István rendezésében a Szegedi Pinceszínházban.

Mozart- Figaro házassága - SZOTE Színház – Szegedi orvostanhallgatóknak kedvezményes színházi előadás, de nyilván nem csak nekik játszák a darabok a szegedi színházban.

Nicsak, ki lakik itt?! Szegeden is! – Téboly két részben az IH-ban. Játszik a darabban Gesztesi Károly, Kiss Ramóna, Száraz Dénes, Bánfalvy Ági és Beleznay Endre is. (Utóbbi valószínűleg csak tévedésből, vagy mert senki más nem ért rá.)

Maradjunk annyiban – „Egy 26 éve az utcán élő hajléktalan nővel hallottam riportot. Feltöltötte a lelkemet ez a csodás asszony. Ezzel a színházi estével szeretnék mindenkinek erőt adni. Számítok a nézőkre, játékosan, interaktívan részt lehet venni az előadásban, mindjárt a díszlet összeállításában is” – mondja Szalai Kriszta, aki néhány napig a saját bőrén is megtapasztalta, milyen a hajléktalanok élete az utcán. A darab a Kisszínházban lesz látható.

11.29., Csütörtök

Mozi

Bérgyilkost fogadtam, A karácsony mentőakció, Film Farm 2., A Diótörő és a négy birodalom, A bármicvó fiúk, STYx – Hamis szelek, Apánk, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei a Belvárosi Moziban.

A Belleville-i zsaru, A ház, amit Jack épített, A Hunter Killer küldetés, Apróláb, Bohém rapszódia, Csillag születik, Lengemesék, Pizzarománc, Venom a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Vántus István Kortárszenei Napok – Egy rakás kortárszenei program, koncert, esemény négy napon keresztül Szegeden. Negyedik nap. Részletek a linken.

Paddy And The Rats – Az ír kocsmapunkból induló, mostanában nem egészen pontosan tudjuk, merre járó zenekar koncertje a Jatéban. Egészen valószínűtlenül nagy bulikat szoktak csinálni, úgyhogy, ha megfelelő létszám lesz, akkor hangulat is, ez egészen biztos. Vendégfellépő a Z!enemi.

Balkán Party DJ Bobánnal – Ingyenes balkánbuli a Millenniumi Kávéházban.

Take Three – Jazzest a Take Three zenekarral a Nyugiban.

Jazz Times night – Bármilyen meglepő, de a Jazz Times zenekar fog zenélni ezen az estén a Kedves Presszóban. Aki kitalálja, milyen zenét játszanak, ingyen mehet be. Aki nem, az is.

Salsa & Sensual party a Number One-ban – Hétköznapi latinbuli este kilenctől hajnal egyig, mert pénteken még azért valakinek dolgoznia is kell(ene).

SZTE 2000's Classic Party - Erős vs. Spigiboy - JATE Klub – Atyaúristen!

Más program

Szegedi Karácsonyi Hetek 2018 – „Szeged a Dél-Alföld adventi fővárosa” – írja az esemény, és valószínűleg ezúttal semmit sem túloznak. November 23-ától egy hónapon át felsorolhatatlan mennyiségű program, látnivaló, élmény és hangulat Szeged belvárosában az advent jegyében. Minden információ és részletes program a linken.

Szaffi – Jókai Mór A Cigánybáró című regényéből Dargay Attila, Nepp József, Romhányi József által írt filmforgatókönyv alapján, ifj. Johann Strauss zenéjét felhasználva a Szegedi Nemzeti Színházban. Ha csak fele olyan jó lesz, mint a népszerű rajzfilm, már megéri megnézni! Délelőtt és délután is kezdődik előadás.

Terék Anna: Halott nők – Könyvbemutató a Jazz Kocsmában. A szerzővel Molnár H. Magor beszélget. A felolvasások mellé Héjja János gitározik majd.

Ingyenes tárlatvezetés Balogh Csaba: Kompozit 2.0 kiállításán – Ez pontosan az, ami a címben írva van, se több, se kevesebb, de inkább azért talán egy kicsit mégis több. A tárlatot vezeti Plank Andrea a REÖK-ben. A kiállításról részletek például a linken.

Zsidó és Izraeli Filmfesztivál Szegedre látogat – Az alapvetően budapesti fesztivál egy kicsit leköltözik Szegedre és két filmet mutatnak be a Belvárosi Moziban, az egyik, A Bármicvó fiúk után közönségtalálkozó is lesz az alkotókkal. További részletek a szokásos helyen.

Dr. Kemény Dénes: Ars poetica – „Kemény Dénest az egész világon hívogatják vállalatok, csapatok, bankok, biztosítótársaságok, hogy avassa be a jelenlévőket a sikeres csapatépítés titkaiba” – írja a Facebook-esemény, ahol még bölcsnek gondolt idézeteket is lehet olvasni a mesterről, aki mindent megnyert a vízilabdában, amit ember megnyerhet, többször is, most pedig talán az is kiderül az Agórában, hogy vajon Coelho-szindrómában szenved-e, vagy egyszerűen csak ad egy jó előadást.

Pál Feri Szegeden! Hogyan válhat erőforrássá a múlt? – Még egy hatalmas megmondás csütörtök este hét órától, a város másik felén, az IH-ban. Teljesen egyidőben zajlik majd Kemény Dénes előadásával, úgyhogy mi súlyos bölcsességkataklizmára számítunk ezekben az órákban Szegeden. Ki ne hagyja!

Tóték – Örkény klasszikus darabja, Gömöri Krisztián, Borovics Tamás és Szilágyi Annamária főszereplésével, Bezerédi Zoltán rendezésében, a Kisszínházban.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: buli család gyerek koncert mozi program programajánló programok sport színház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés