Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Szeged megmutatta, felkészül Marosvásárhely és Kecskemét: a SzegedRocks után újabb városokban szerveznek hatalmas közös zenéléseket
Túl a városon 2018. november 26. 18:26 Forrás: MTI

Szeged megmutatta, felkészül Marosvásárhely és Kecskemét: a SzegedRocks után újabb városokban szerveznek hatalmas közös zenéléseket

Tavasszal MuresRocks, ősszel pedig KecskemétRocks lesz, utóbbi már egy kétórás nagykoncert lenne a tervek szerint. De Szegedet sem hagyják ki a buliból a szervezők.
Hirdetés
Hirdetés

Gajda Ferenc, a tömegzenélések szervezésére létrejött CityRocks Produkció vezetője a kecskeméti sajtótájékoztatón elmondta:

az idén tavasszal megszervezett SzegedRocks Magyarország első olyan rockprodukciója volt, amiben négyszáz zenész adott elő közösen, dobolva, gitározva és énekelve négy dalt.

Mint felidézte, a civil kezdeményezés a szegedi zenészekben egy olasz ötlet alapján született meg, és a különleges esemény célja az élő zene és a rock népszerűsítése volt.

A főszervező elmondta, hogy

a komoly nemzetközi sikert szerzett SzegedRocks folytatásaként tavasszal, május 11-én Marosvásárhelyen a Színház téren MuresRocks néven szerveződik egy flashmob.

A jelentkezők, köztük a Magyarországról busszal érkezők itt négy dalt játszanak majd el együtt.

Ősszel, szeptember 7-én, vagy eső esetén 14-én a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban pedig a héttől a hetven évesig több száz hazai és külföldi zenész játszik majd együtt. Míg Szegeden még csak négy dalt adtak elő a résztvevők, addig

Kecskeméten már egy csaknem kétórás, a hazai és a nemzetközi rockzene legjelentősebb szerzeményeit felvonultató koncertet élvezhetnek a zenészek és a közönség tagjai is. A résztvevők 13-14 slágert, köztük 6-7 magyar számot adnak majd elő.

Révész Zsolttól, a CityRocks rendezvények egyik szervezőjétől és kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, terveik szerint a jövőben minden évben más nagyvárosban rendeznek majd tömegzenéléseket. Mint mondta, mivel a szervezők a jövőben is a szegediek lesznek, a lokálpatriotizmus jegyében Szegedet sem hagyják magára:

a terv az, hogy felkészítő, csapatépítő táborokat minden évben Szikin tartják majd, ahol szekciókra bontva napokon át próbálhatnak azok a zenészek, akik abban az évben az adott városban a zenélni fognak.

Egy olyan tábort szeretnének, ahol a napi próbák után esténként minikoncerteket adnak majd, lenne tábortűz, evés, ivás, jó hangulat: a részletek még körvonalazódnak, de úgy képzelik, hogy a strand vendégei akár a medencékből is hallgathatnák a szabad ég alatt zajló próbákat és a koncerteket.

Révész szerint rengeteg lehetőség van ezekben az együtt zenélős programokban, az érdeklődés már most hatalmas, sok város szívesen látna egy hasonló bulit, mint ami idén Szegeden, a Dóm téren volt, ezért még számos további ötlet, esemény, program terve van a fejükben, amiket szeretnének megvalósítani. Ezek közül az egyik, hogy olyan nagynevű magyar zenészeket is bevonnának akár már a szegedi próbafolyamatokba is, akiknek a számait majd aztán a tömegzenélésen játszanák és hallhatná a közönség.

Az első ilyen tábor, SzegedRocks néven jövő nyáron, június 21. és 23. között lesz a Sziksósfürdő Strandon és Kempingben, ahol a KecskemétRocks-ra készülnek majd.

Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere a sajtótájékoztatón kiemelte: bízik benne, hogy a kezdeményezés országos sorozattá fejlődhet. Mint mondta, a KecskemétRocks tovább színesíti a város zenei kínálát. A zenekedvelők és zeneértők ezúttal nemcsak koncertélményként hallgathatják a slágereket, hanem maguk is átélhetik a közös zenélés örömét.

Az idén áprilisban, a Dóm téren tartott SzegedRocks akkor azt írtuk, olyan volt, mintha egy óriási, boldog próba lett volna az egész: az első alkalommal megrendezett közös zenélés a gyermekbetegségek ellenére remekül sikerült, egy nagyon szerethető, rendkívül felszabadult hangulatú, monumentális hatású zeneünnep volt. A teljes cikkért erre tovább.

Ez a videó pedig remekül összefoglalja a lényeget:

Ebben a rövid cikkünkben pedig még több videót talál a SzegedRocks-ról.

A szervezők egyébként létrehoztak egy weboldalt is a cityrocks.hu címen, ahol bővebb információkat lehet találni az közelgő és a korábbi ilyen rendezvényekről.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: koncert rock Szeged Rocks SzegedRocks 2018 zene