Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. november 26. 14:04

Kipróbálta a hajléktalanságot, monodráma lett belőle

Szalay Kriszta színésznő öt napot töltött az utcán, hajléktalanok között, saját bőrén tapasztalva meg a kitaszítottságot, átélve az utcán élők mindennapi nehézségeit. Tapasztalatait interaktív monodráma formájában állította színpadra. Szerdán Szegedre is elhozza.

Hirdetés

„Az előadással célom erőt adni azoknak, akik a hétköznapokban, bár meleg otthonban élnek, mégis panaszkodnak, s nem találják az élet örömeit.” (Szalay Kriszta)

Szalay Kriszta színésznő egy hajléktalan nő történetét meghallva úgy döntött, hogy öt napot az utcán tölt és ebből készít egy előadást. A Maradjunk annyiban – A Valóság Show című előadást tavaly januárban mutatta be a Centrál Színház Stúdiójában. 

A kritika és a nézők is jól fogadták, bekerült a Színikritikusok Díjának jelöltjei közé is.

– Egy 26 éve az utcán élő hajléktalan nővel hallottam riportot. Feltöltötte a lelkemet ez a csodás asszony. Ezzel a színházi estével szeretnék mindenkinek erőt adni. Számítok a nézőkre, játékosan, interaktívan részt lehet venni az előadásban, mindjárt a díszlet összeállításában is – mondja Szalay Kriszta, aki saját bőrén is megtapasztalta, milyen kikerülni az utcára.

A Maradjunk annyiban című darabot a 26 éve az utcán élő Lakatosné Jutka élettörténete inspirálta.

A szerző monodrámájában a ’60-as évektől kezdve beszél az intézetbe tett gyermekek sorsáról, illetve a rendszerváltás eredményezte szegénység és hajléktalanság terjedéséről, valamint egy csodálatosan erős asszonyról, kiegészítve az általa megtapasztalt utcán töltött idő történeteivel: többek között, ahogy átnéztek rajta az emberek, és hogy egyik nap sem jutott be a női hajléktalanszállóra.

A darabot november 28-án, szerdán este 7 órától láthatják a nézők a Kisszínházban.

Fotó: szinhaz.hu / Székely Péter

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: előadás Kisszínház Szegedi Nemzeti Színház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés