• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Biró János tizenhárom éve ismerte meg párját a Virágzó Nefelejcs Nyugdíjas Klubban
Szegeden 2018. november 26. 08:20 Forrás: Szegedi Tükör

Biró János tizenhárom éve ismerte meg párját a Virágzó Nefelejcs Nyugdíjas Klubban

A kilencvenes éves férfi azóta együtt éli napjait a kedves, gazdag lelkivilágú asszonnyal.

Biró János 1928. november 10-én született Püspökladányban vasutas családban. Szülei szigorúan, de szeretettel nevelték őszinteségre, becsületességre, rendszeretetre, mások iránti tiszteletre. Ezen tulajdonságok végigkísérték az életét.

Baján érettségizett kitűnő eredménnyel. A szegedi József Attila Tudományegyetemen történelem szakos középiskolai tanári oklevelet szerzett jeles minősítéssel. Bevonulásáig a vasútnál dolgozott tisztviselőként. 1949-ben vonult be a hadseregbe, ahol 1950-ben tisztté avatták. Több helyőrségben teljesített szolgálatot különböző beosztásokban. Harmincöt éves hivatásos szolgálata alatt az oktató-nevelő munka tervezése, szervezése, vezetése volt a legfőbb feladata. Szerette a hivatását. 1985-ben ment nyugdíjba alezredesi rendfokozatban. Nyugdíjba vonulása előtt megírta szegedi csapatának, a dandárnak a történetét.

A 90 éves Biró Jánost Farkas Katalin, a humán közszolgáltatási iroda munkatársa köszöntötte Szeged nevében

Biró János a nyugdíjasok békés hétköznapi életét éli. Rendszeresen tornázik, sokat olvas, zenét hallgat és sétál. Figyelemmel kíséri a belföldi és külföldi eseményeket, híreket. Két nyugdíjasklubnak is tagja: a Szegedi Bajtársi Klubnak és a felsővárosi Virágzó Nefelejcs Nyugdíjas Klubnak. Az utóbbi klubban ismerkedett meg tizenhárom évvel ezelőtt egy kedves, gazdag lelkivilágú asszonnyal, és azóta együtt élik napjaikat. Közösen járnak színházba, hangversenyekre, múzeumokba. Szeretik a hazai és a külföldi kirándulásokat.

Biró Jánosnak két gyermeke született. A fia Szegeden, a lánya pedig Németországban él, velük személyesen és írásban tartja a kapcsolatot. Biró János, aki négy fiúunokával is büszkélkedhet, elégedett az életével, és optimistán tekint a jövőbe.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyugdíjas Szegedi Tükör szépkorú