Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. november 25. 09:59

Jelesre vizsgázott a szegedi tanítóképzés

Országosan is első a tanítóképzésben a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar. A Figyelő legfrissebb listáján a legjobb képzőhelyek között szerepel a működésének 90. évfordulóját ünneplő intézmény.

Hirdetés

Országos szinten is kiemelkedő eredményeket ért el a Figyelő felsőoktatási rangsorában a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar. Tanítóképzésben első, gyógypedagógus képzésben második, óvodapedagógus képzésben pedig a harmadik legjobb a szegedi intézmény a Figyelő legfrissebb rangsora szerint.

A szegedi kar hazánk legrégebbi és egyik legkiválóbb tanár- és pedagógusképző intézménye. A pedagógusképzés teljes vertikumát nyújtó karok között országos szinten piacvezető helyen áll a szegedi képzőhely: a Figyelő összesített listáján a negyedik legjobb.

A pedagógusképzés mellett a bölcsészet-, társadalom-, és sporttudományi listán is helyet kaptak az SZTE JGYPK képzései. Sikeresen szerepel például a karon 2018-ban újonnan indított közösségszervezés szak, amely az országos listán a harmadik.

– A kar jogelődje 90 éve kezdte meg működését Szegeden, jelentősen megnövelve a városba érkező hallgatók számát, ami akkor az egyetem pozícióját is stabilizálta, hozzájárulva ahhoz, hogy Szeged igazi diákvárossá fejlődjön. Az azóta eltelt évtizedek kialakították intézményünk legfontosabb tradícióit, amelyek ma is identitásunk meghatározó tényezői: a gyakorlatközpontú tanárképzés és pedagógusképzés, a hallgatóközpontú szemlélet, a gyors és sikeres válaszadás a kihívásokra, és a megújulás készsége. Egyszerre igyekszünk megfelelni az ország egyik legjobb tudományegyeteme által támasztott követelményeknek, és megőrzi a hagyományainkat – fogalmazott Döbör András dékán.

Hozzátette: a kar jövőbe mutató innovatív szándékai között szerepel, hogy a gyakorlatorientált képzési palettát szélesítse, ezért újabb szakok akkreditációját tervezik, így csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszak, szociálpedagógia mesterszak, gyógytestnevelés tanárszak és a közösségi művelődés tanára képzés indulhat Szegeden.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rangsor felsőoktatás Szegedi Tudományegyetem
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés