Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. november 25. 08:04 Forrás: Szegedi Tükör

82 évesen még vőfély volt az unokája lakodalmán

Csehszlovákiában született, Mórahalmon volt katona, de onnan visszament Sátoraljaújhelyre, ahol nevelkedett, hogy aztán újra visszatérjen Szegedre, és itt maradjon örökre.

Hirdetés

Búka Viktor – aki 1928. november 12-én született a korábbi Csehszlovákia területén fekvő Borsin – Sátoraljaújhelyen nőtt fel. Már gyermekkorában őrizte a juhokat és egyéb állatokat. Katonai szolgálatra Mórahalomra vezényelték három évre a határ mellé. Itt ismerkedett meg a későbbi feleségével egy bálon.

Sátoraljaújhelyre költöztek, de családi okok miatt visszajöttek a Dél-Alföldre. Szeged határában egy tanyán kezdtek új életet. Búka Viktor előbb a kísérleti gazdaságban, majd a halgazdaságban, végül a Felszabadulás Tsz-ben kapott munkát. Munkája során mindig állatokkal foglalkozott, volt, hogy 400-500 birkára vigyázott, de lovászkodott és birkát is nyírt.

A 90 éves Búka Viktort Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő és Farkas Katalin, a humán közszolgáltatási iroda munkatársa köszöntötte

Tizenöt évig vőfélyként is tevékenykedett. Nagybátyjától, aki szintén vőfély volt, tanulta meg a verseket, rigmusokat. A lakodalmi szokások megváltozása miatt azonban egyre kevesebb lett a munkája. Utoljára unokája lakodalmán, 82 évesen vezényelte le a számára is kedves ceremóniát.

Feleségével tavaly tavasszal ünnepelték a 65. házassági évfordulójukat. Szeretett társa idén januárjában hunyt el. Két gyermekük, három unokájuk és négy dédunokájuk született.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyugdíjas Szécsényi Rózsa Szegedi Tükör szépkorú
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés