Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Visszavágtak, egy művészi színvonalú meccsen! MOL-Pick Szeged–Paris Saint-Germain 33–32 (16–14)
Ziccer 2018. november 24. 19:18

Visszavágtak, egy művészi színvonalú meccsen! MOL-Pick Szeged–Paris Saint-Germain 33–32 (16–14)

Képriport
Ha szép, klasszis kézilabdát akar bárki megmutatni olyasvalakinek, akinek fogalma sincs a kézilabdáról, ennek a mérkőzésnek a felvételét kell lejátszani. Sigurmannsson ezen a meccsen végképp kiérdemelte a mezszámát, a 10-est.

Hirdetés

MOL-Pick Szeged–Paris Saint-Germain 33–32 (16–14)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 9. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezette: Gubica, Milosevic (horvátok).
MOL-Pick Szeged: Alilovic – Šostarič, Maqueda 2, Cañellas 4, Bánhidi 3, Zsitnyikov 2, Sigurmannsson 11/8. Csere: Blazevič, Balogh 3, Gaber 3, Bombac, P. Rodríguez 1, Bodó 4. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
PSG: Omeyer – Kounkoud, Rémili 8, V. Morros, H. Toft 6, Sagosen 6, Gensheimer 4. Csere: Corrales (kapus), M. Hansen 4/1, L. Karabatic, Stepancic, Abalo, Dourte 1, Keita 3. Vezetőedző: Raúl González.
Hétméteres: 8/8, illetve 4/1.
Kiállítás: 8, illetve 6 perc.

#motw

Azaz match of the week – a hét mérkőzése. Így ajánlotta az EHF a MOL-Pick Szeged–Paris Saint-Germain meccset.

A kékek kezdtek, Aliloviccsal a kapuban, elől a lövőink hamar belelendültek, egymás után lőtték a szebbnél szebb gólokat Brinszky Adriánnak, akit Párizsban Omeyerként ismernek. Cañellas volt a vezér az első félidőben az izzó csarnokban. Utóbbit nemcsak átvitt értelemben kell érteni: a sportcsarnok átállt téli üzemre, ilyenkor valamiért mindig pokolibb a meleg. Alilovic remek választás volt az első félidőre. A horvát bírók egy kicsit szigorúan fújtak, igaz mindkét irányba, páros kiállítás is volt, ami igazából homlokráncolásra adott okot az az, hogy a rendre a meccsek végére extraklasszissá váló Maqueda már az első félidőben begyűjtött két kettő percet. De hogy legyen szó a gólokról és a meccs folyásáról is: mi szereztük meg a vezetést és az első félidőben egy pillanatig nem adták ki a srácok azt a kezükből. Viszonylag gyorsan elléptek 2-3 góllal és ezt az előnyt sikerült is konzerválni. A már dicsért Cañellas és Alilovic mellett Gaber teljesítménye miatt ámultunk. Sigurmannsson szépen berakta mindkét megítélt hetest, ugyanakkor picit fogtuk a fejünket, amikor cunder előtt kicsúszott a kezéből a labda, nem nagyon mehetett volna másképp egy jó méterrel a kapu mellé a kísérlete. Öröm volt látni azt is, hogy visszakeményedett a Skjern ellen sokkal puhább fal, lábban, lábbal is rendre megvoltak a kék védők. JCP azt mondta, ha harminc gól fölött kap a csapata, akkor nem biztos, hogy nyernek, a félidő mindenesetre 16–14 volt ide – három BL-meccs után vezettek újra Baloghék a szünetben.

Cañellas csodásan irányított, fogta össze a csapatot. Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját

Arról se feledkezzünk meg, Bodó az első félidőt végigpihente... A srácok ihletettségét a második félidő elején az is jelezte, Balogh adta föl kínaira Cañellasnak a labdát. Akihez hasonlóan Alilovic is átmentette a formáját erre a félidőre is: Šego mackófelsőben itatta a kapustársát, eszébe nem jutott ekkor, hogy pályára kell lépnie. A félidő közepére a harmadik kihagyott francia hétméteres után – egyet nem lőttek be, eddig – öt gólra nőtt az előny, 25–20. A meccs azért is sporttörténelem, mert egy fiatal francia beállós, Dourte itt lőtt az első BL-gólját. Gensheimert néhány perccel később végleg kiállították, Borsos Attila szakkommentátor szerint kicsit erős volt az ítélet, nem bántuk, persze. Csordogált szépen a meccs, amit gyakorlatilag csak élveznünk kellett: minden arannyá vált a kék kezekben, akármihez is nyúltak. Viszont az utolsó két percen belülre egy gólra visszajöttek, Mikkel Hansen ekkor dobta a második gólját, 32–31. Lett még egy-egy gól, 33–32, így lett vége a párizsiak tizennyolc meccses veretlenségi sorozatának.

Mindegy, ki állt szemben Sigurmannssonnal: minden hetest berakott, a végén a nyolcadik büntetőjével lett biztos a győzelem

„Hatalmas meccs volt, a Szeged első vereségét szenvedte el ebben a szezonban tétmeccsen. Majd visszavágunk nekik Újszegeden, hárommal” – írtam november 4-én a párizsi vereség kapcsán. A három végül nem lett meg, de ez most egyáltalán nem számít. Tökéletes meccs volt, pazar szegedi teljesítményekkel. A meccs embere Mirko Alilovic volt a hét meccsén.

Juan Carlos Pastor: – Nagyon nagy meccsen nyertünk, mindent kitettek a játékosaink a pályára. Kiderült, mindenkit meg tudunk verni a világon. Alilovic zseniális volt, de a támadásainkra sem lehet egy rossz szavam sem.

Stefan Sigurmannsson: – Életem egyik legjobb meccse volt ez a mérkőzés! Védekezésben és támadásban is kiválóan játszottunk a világ egyik legjobb csapata ellen. Egyszer-kétszer megingott az együttes, de nm volt veszélyben a győzelmünk.

Mirko Alilovic: – Szenzációs volt a csapat, folyamatosan küzdöttünk, egy percre sem jutott eszünkbe, hogy föl kellene adnunk, hogy elgyengülnénk. Szenzációs volt a közönség is, nagyon köszönöm a biztatásuknak.

Joan Cañellas: – Mindent kiadtunk magunkból, nagyon örülök ennek a győzelemnek!

gszl

Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda férfi kézilabda-válogatott MOL-Pick Szeged
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés