Hirdetés
Szegeden 2018. november 24. 14:05

Újra mézeskalács-házikók készültek Petőfitelepen

Képriport
Negyedik alkalommal rendezték meg a Petőfi-telepi Művelődési Házban a Magocska Adventi Kézműves Vásárt és Workshopot, amelynek részeként kicsik és nagyok együtt készíthették el saját otthonuk képmását mézeskalácsból.

Szénási Róbert, a városrész önkormányzati képviselője is „cukormázban úszott”, amikor segített a gyerekeknek a mézes lapokból épült házikókra tetőt varázsolni. Ezt a közösségépítő programot a művelődési munkatársai kezdeményezték, a képviselő pedig már a kezdetektől fogva támogatta. Azóta pedigaz adventi készülődés egyik legfontosabb eseménye a városrészben.

Minden család a saját házát igyekszik ilyenkor e sajátos építőanyagokból megformázni. Emellett elkészítették a művelődési házat, a református és katolikus templomok makettjeit is.

Amikor a házikók elkészülnek, felajánlanak egy összeget a házikóért. A felajánlások összegét Szénási Róbert a képviselői alapjából megduplázza, és ebből a pénzből karácsonyi ajándékokat vesznek rászoruló családoknak. A házikókat kiállítják a római katolikus templomban, így mindenki megcsodálhatja mások alkotásait is.

Közben a szomszédos helyiségben szintén az adventi készülődéshez kötődő program zajlott szombat délelőtt, ugyanis tizenöt kézműves várta a vásárolni, illetve alkotni vágyókat. Itt ugyanis elkészíthették egyedi ajándékaikat azok, akik valami sajátossággal szeretnék meglepni karácsonykor a szeretteiket. Az adventi programok sora rövidesen folytatódik Petőfitelepen, hiszen ebben a városrészben nagy hagyománya van a karácsonyi ünnepségsorozatnak.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-telepi Művelődési Ház Szénási Róbert mézeskalács mézeskalács ház