Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Kigyúltak az ünnepi fények, forog a kerék, csúszik a jég: ámulatba ejtő látványt nyújt Szeged
Szegeden 2018. november 23. 18:16

Kigyúltak az ünnepi fények, forog a kerék, csúszik a jég: ámulatba ejtő látványt nyújt Szeged

Képriport
A tízéves Szoboszlai Emma Róza egyetlen gombnyomással fényruhába öltöztette péntek délután a várost. Tizennyolc kilométer fényfüzér világítja be az adventet, és fénylik már Rudolf is, a csodaszarvas. Szeged szeme, a hatalmas óriáskerék pedig folyamatosan körbejár a Széchenyi téren.

Hirdetés

Péntek délután megnyílt a karácsonyi vásár, bekapcsolták a város ünnepi díszkivilágítását is, ezzel hivatalosan is elkezdődtek a Szegedi Karácsonyi Hetek.

A Dugonics téren már péntek délután jókora tömeg várta a díszkivilágítás felkapcsolását.

Az idén a Rádió 88 játékát a tízéves Szoboszlai Emma Róza nyerte, ezzel pedig a jogot szerzett arra, hogy megnyomhassa a piros gombot, amivel ünnepi fényruhába öltöztethette a várost.

Emma Róza édesanyjával, Patik Eszterrel érkezett, és a fényeket felgyújtó gombot is közösen nyomták meg.

A magántanuló kislány elmondta, alig várja már a karácsonyt, ajándékba egy japán édességbokszot kért a Jézuskától, és reméli, meg is kapja azt.

Emma Rózát eddig sem kerülte el a hírnév, szülei Szeged belvárosában egy méretes szabóságot neveztek el róla.

A fények felkapcsolása után a belváros másik részéről, a Széchenyi tér Takaréktár utca felőli végéről gólyalábas pásztorok indultak el zeneszó kíséretében a Dóm térre, ahol a többi között tűzzsonglőrök bemutatója zárta a pénteki programot.

A most kezdődött rendezvénysorozat pontosan egy hónapig tart. Péntektől egy hónapig Szeged a dél-alföldi advent fővárosa: ennyi látványosság még sosem várta a karácsonyra készülőket. A péntek dél óta üzemelő óriáskerék és a szabadtéri jégpálya mellett sok kisebb-nagyobb meglepetéssel is készültek a szervezők.

A Széchenyi téren felállított Szeged Eye mellett, a fősétányon kezdetét vette a karácsonyi vásár klasszikus verziója, számtalan ajándékötlettel és gasztronómiai meglepetéssel.

A belváros túlsó felén, a Dóm téren koradélután már birtokba is vették a 450 négyzetméteres jégpályát a szegediek. A tér sátraiban pedig most is számtalan kézműves terméket kínálnak.

Idén is megépítették az évek óta közönségkedvenc szalmalabirintust, mögötte pedig a Mesés Kastély magasodik. Ez utóbbiban Bogyó és Babóca-kiállítás, Kastély Mozi és kézműves foglalkozások várják egészen szentestéig a családokat.

Az első adventi gyertyát december 2-án gyújtja meg Botka László polgármester és Kiss-Rigó László megyéspüspök a Dóm előtti koszorún, míg az utolsó 23-én este lobban lángra.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Karácsonyi Hetek advent Dóm tér Dugonics tér fények karácsony karácsonyi vásár óriáskerék Széchenyi tér
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés