Hirdetés
Művház 2018. november 23. 06:21 Forrás: MTI

Kulka János is játszik jövő nyáron az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

Pazar szereposztással állítják színpadra a Don Juant: Kulka mellett Csákányi Eszter, Bodrogi Gyula és Jakab Tamás is szerepel majd a Moliére-komédiában – tájékoztatott a Szegedi Szabadtéri Játékok.

A fesztivál kisebbik játszóhelyét, a külsőleg és művészileg is megújult Újszegedi Szabadtéri Színpadot felavató, szarkasztikus humorú vígjátékot július 19-én láthatja először a közönség.

Don Juant a Szegeden jól ismert színművész, Jakab Tamás eleveníti meg. A művész meghatározó szegedi munkássága mellett az ikonikus rendező, Emir Kusturica legendás társulatának, az Atelier 212-nek volt éveken át tagja.

Az elcsábított apácát, Donna Elvirát – aki inkább választotta Don Juant férjnek, mint a zárdaéletet – Csákányi Eszter alakítja. Az alternatív és kőszínházi játékra egyaránt nyitott színésznő a tavalyi Dóm téri vendégjátéka után 2019 nyarán ismét játszik Szegeden.

A meggyilkolt Kormányzót és kőszobrát Kulka János formálja meg. Mint ismert, a szegedieknek különösen kedves művész a városban töltötte gyerekkorát, és számos emlékezetes színházi, tévés és filmes alakítása mellett minden bizonnyal sokan emlékeznek rá III. Richárdként a 16 évvel ezelőtti Dóm téri előadásból is. Kulka két évvel ezelőtt sztrókot kapott, amit szerencsésen túlélt, fizikai felépülése is jól haladt (pedig a többi között újra kellett tanulnia járni), azóta viszont afáziával küzd, ami miatt csak speciális szerepeket vállal. Legutóbb Ujj Mészáros Károly nemrég bemutatott, X – A rendszerből törölve című filmjében játszott egy lényegében szöveg nélküli szerepet. Mindezek miatt különösen izgalmas, hogy jövőre a szegedi közönség élőben, a színpadon is láthatja Kulkát.

Don Juan apját, Don Louis-t Bodrogi Gyula alakítja. Játékában párosul a drámai erő az ugyanennyire meghatározó komikus vénával – a Don Juan igényli is mindkettőt, hiszen az O. Horváth Sári és Herczeg T. Tamás rendezőpáros megőrzi a darab vígjátékos vonásait, ám mélyebb síkot is szeretne elérni.

A három estén játszott előadásban olyan jól ismert szegedi művészekkel is találkozhat a közönség, mint a fesztivál a Moliére-sorozatának korábbi darabjaiban sikert arató Kancsár József, Farkas Andrea és Balog József.

(fotó: az RTL Klub Persze hogy szavazok! című reklámsorozatának egyik képkockája.)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kulka János Szegedi Szabadtéri Játékok színház