Hirdetés
Szegeden 2018. november 22. 21:31 Forrás: Szeged Televízió

Sikeres mentőkísérlet: átment az óriáskerék a katasztrófavédelmi próbán

A tűzoltóság és a katasztrófavédelem közös gyakorlatán azt vizsgálták meg, szükség esetén hogyan lehetne végrehajtani egy mentést a Szegedi Karácsonyi Hetek legnagyobb látványosságáról.

Egy tűzoltóautó létrájának segítségével emelték fel az egyenruhásokat és próbálták minél közelebb irányítani őket az óriáskerék fülkéjéhez. A szakemberek azt akarták kideríteni, milyen magasra tudnak feljutni egy esetleges mentési akció során, és hogyan tudják megközelíteni a bent ülőket. Mivel ekkora szerkezetet még sosem állítottak fel Szeged belvárosában, mindent alaposan ellenőrizni akartak a hatóság emberei, hiszen ez a számukra is különleges terep.

„Kollégáim kijöttek ide a helyszínre és fölmérik azt, hogy milyen esetleges veszélyhelyzetek vagy műszaki meghibásodások léphetnek fel az óriáskerék működése közben, és erre felkészülnek. Megnézik a helyszínt, megnézik a terepet, hova tudják a mentéshez szükséges eszközöket elhelyezni. Mindez annak érdekében történik, hogy egy esetleges mentésnél, minél gyorsabban és minél hatékonyabban lehessen elkezdeni a munkálatokat” – nyilatkozta a Szeged Televíziónak Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A mentési próba sikeres volt, így minden akadály elhárult az elől, hogy az óriáskerék működésbe lépjen. A tíz emelet magas és 144 férőhelyes óriáskereket még hétfőn állították fel a Széchenyi téren, az első látogatók pedig pénteken délután két órától nézhetik meg a várost madártávlatból.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ellenőrzés karácsony katasztrófavédelem óriáskerék Szegedi Karácsonyi Hetek tűzoltóság