Hirdetés
Szegeden 2018. november 21. 16:33

Botka László: Szeged egy összetartó, szolidáris, európai közösség

Képriport
A szociális munka napja alkalmából az Ifjúsági Házban köszöntötték a szakterület dolgozóit. Az ünnepségen Botka László polgármester mondott köszöntő beszédet, majd átadta a négy kitüntetettnek az elismeréseket.

– Azon túl, hogy ezen a napon elismerjük és megköszönjük a városban szociális területen dolgozó mintegy nyolcszáz ember munkáját, emlékeztetnünk kell mindenkit arra, hogy ilyenkor a szolidaritás, az összetartozás, a humanitás eszméit is ünnepeljük – kezdte beszédét a polgármester. Mivel a kormány folyamatosan vágja vissza a szociális területek támogatását, ma már csak az önkormányzatokon múlik, mekkora támogatás jut az adott településen élő nehéz sorsú embereknek.

Botka László szerint ezen a területen Szeged élen jár, hiszen a költségvetésből 600 millió forintot elkülönítettek szociális célokra, ami igen jelentős hányada a városi büdzsének. Ezen felül három év alatt 600 önkormányzati bérlakást újítanak fel, amelyeket olyanok pályázhatnak meg, akiknek nincs elegendő pénzük saját ingatlan vásárlására. A kormány ugyanis a gazdagabbaknak kedvez az utóbbi években meghozott jogszabályokkal, ezért azokon a településeken, ahol nincs elegendő bevétel, a szociálisan rászorulók igen nehéz helyzetbe kerülnek.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

A polgármester szerint nem nemzeti konzultációkkal lehet segíteni az embereken, hanem csak jó szociálpolitikával, és Szeged önkormányzata ezt az utat választotta.

– Néhány év alatt öt bölcsőde felújítása történik meg, jövőre egymilliárd forinttal támogatja a szegedi kistérséghez tartozó szociális intézmények felújítását. Azt szeretnénk üzenni mindenkinek, Szeged lakossága egy összetartó, szolidáris európai közösség – fejezte be köszöntőjét Botka László.

Ezt követően a polgármester a szociális munka napja alkalmából négy kitüntetést adott át. „Szociális Munkáért” díjban részesült

  • Gyuriczáné Botka Emőke, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Bölcsődéi és Gyerekjóléti Központjának szaktanácsadója, szakmai helyettese,
  • Harter Árpádné, a Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület elnöke,
  • Katona Józsefné, a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonának nyugalmazott igazgatója.

Szeged Megyei Jogú Város elismerő oklevelét vehette át Varga Zsaklin, a Bálint Sándor Szeretetotthon ápolója.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László IH Rendezvényközpont Szociális Munka Napja Gyuriczáné Botka Emőke Harter Árpádné Katona Józsefné Varga Zsaklin