Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A fagy jön, az állami tüzelő meg nem: hiába ígérte a kormány, január előtt nem jut el a tűzifa a rászorulókhoz
Szegeden 2018. november 20. 23:17 Forrás: Szeged Televízió

A fagy jön, az állami tüzelő meg nem: hiába ígérte a kormány, január előtt nem jut el a tűzifa a rászorulókhoz

Leghamarabb január végén érkezhet meg a kormány által vállalt téli rezsicsökkentés azokhoz, akik fával fűtenek. Szegeden 600-an várnak segítségre. 

Hirdetés

Hiába adták be a pályázók október 15-ig a kérelmeket, azokat a mai napig nem bírálták el a minisztériumban. Ha még ma döntés születne, a közbeszerzési eljárás miatt akkor is jócskán várnia kellene még az igénylőknek. Közöttük olyan rászorulók is vannak, akiknek nincs mivel tüzelniük.

Andó Ilona még októberben kapott a szegedi önkormányzattól egy kaloda fát, aminek az értéke, szállítással együtt több mint negyvenezer forint. Mint mondja: a havi bevételéből tüzelőre egyáltalán nem futja. Volt, hogy egész télen nem tudott begyújtani.

Így az önkormányzatnak kértem a segítségét, és kaptam. Nagyon fáztam, borzasztó volt azt kibírni, azt egy telet

– mondta a Szeged Televíziónak Andó Ilona.

Óriási szükség van erre a támogatásra- mondta a nyugdíj előtt álló nő, enélkül főzni sem tudna, hiszen a lakásba a gáz sincs bevezetve. Ezért jogosult a 12 ezer forintos téli rezsicsökkentésre, amelyet tüzelő formájában kaphat meg az államtól.

Spórolnia kell az önkormányzattól kapott fával, mert nem lehet tudni, mikor érkezik meg az állami segítség. Sőt, ezt még az önkormányzat sem tudja. 

Ha megkapja a minisztérium által biztosított lehetőséget, és ő tűzifát kért, az önkormányzat egy közbeszerzési eljárást kell, hogy lefolytasson a tűzifa esetében, és ismert, hogy egy közbeszerzési eljárás az körülbelül két hónapot vesz igénybe, és csak azt követően tudjuk kiszállítani a háztartások felé. Azt még szeretném elmondani, hogy ez a téli rezsicsökkentés ez a tűzifa beszerzéséről szól csak, a szállításról nem

– nyilatkozta a tévének Novkov Veszelinka, az önkormányzat Humán Közszolgáltatási Irodájának vezetője.

Bár Ilona biztos jogosult lesz, azt még nem tudja, hogyan oldja meg az állami tüzelő hazaszállítását az adott tüzéptelepről. Összesen 600 szegedi pályázott a téli rezsicsökkentésre. Bár a kiírás szerint október 31. az elbírálás határideje, ezidáig azonban az illetékes minisztérium arról sem értesítette a szegedi hivatalt, hogy az összes pályázó megkapja-e a 12 ezer forintnyi tüzelőanyagot. Egy biztos, karácsonyra már biztosan nem érkezik meg a segítség.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: karácsony kormány Orbán-kormány pályázat rezsicsökkentés tűzifa
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés