Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. november 20. 15:40

Körbejártuk az épülő karácsonyi vásárokat: pénteken minden elstartol

Képriport
Napok óta hízik a jég a Dóm téri korcsolyapályán, és már áll a Széchenyi téren az idei karácsonyi ünnepi hetek leglátványosabb meglepetése, a több mint tíz emelet magas óriáskerék. Pénteken felkapcsolják az ünnepi fényeket, elstartolnak az adventi programok.

Hirdetés

– Péntektől Szeged lesz a Dél-Alföld adventi fővárosa. Ennyire grandiózus programmal, ennyi látványossággal még sosem találkozhattak a szegediek advent idején – mondta Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. igazgatója.

A korábban már bejelentett fő látványosságok – a 38 méter magas óriáskerék és a szabadtéri jégpálya – mellett is rengeteg meglepetéssel készülnek a szervezők: a jégszobrász show-tól kezdve az adventi fényfestésen át az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő szalmalabirintusig.

Hétfőn este kezdték el építeni és már áll a váza a máris Szeged Eye becenévre keresztelt óriáskeréknek a Széchenyi téren, ahol hamarosan kezdetét veszi a karácsonyi vásár klasszikus verziója, megannyi ajándékötlettel és gasztro-meglepetéssel. Itt péntektől félszáz kereskedő és vendéglátós is várja majd a vásárolni és kikapcsolódni vágyó szegedieket.

A belváros túlsó felén, a Dóm téri Karácsonyi Hetek sátraiban a hangsúly a kézműves portékákon lesz, és a minden eddiginél látványosabb programkínálaton.

A tér kellős közepén egy közel félezer négyzetméteres jégpályát alakítottak ki, közvetlenül mellette épült fel a közönségkedvenc szalmalabirintus, míg a háttérben az impozáns méretekkel megáldott Mesés Kastély magasodik.

Ez utóbbiban Bogyó és Babóca kiállítás, Kastély Mozi és kézműves foglalkozások várják majd a szegedi családokat. Visszatér a tavaly hatalmas sikert aratott adventi fényfestés is, decemberben minden szombaton este 6 órától fényruhába öltözik a Fogadalmi templom.

Régi, jó ismerős a szegediek körében a Jégvarázs Show is, amelynek szobrászai M. Tóth Zsolt jégszobrász világbajnok vezényletével újra láncfűrészes látványshow-val kápráztatják majd el a rendezvény vendégeit.

A két karácsonyi vásár – a Széchenyi és a Dóm téri – között félúton, a Dugonics téri „melegedőben” forralt bor, kürtöskalács, kenyérlángos és még számtalan finomság várja majd az arra járókat négy héten keresztül. Az idén is különleges hangulatot kölcsönöz a térnek a világító csodaszarvas, Rudolf és a szánon érkező Mikulás.

Az idei év sem marad jótékonysági akció nélkül: a Szeged Első Lyons Klub, a Szegedi Városkép és Piac Kft., a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete, valamint a Rádió 88 a Dóm téri Szeretetkuckóban szervez közös gyűjtést a rászorulóknak.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: karácsonyi vásár óriáskerék Szegedi Karácsonyi Hetek ünnep
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés