Hirdetés
Szegeden 2018. november 20. 10:24

Megérkezett Rudolf, a világító rénszarvas a Dugonics térre

Képriport
A Mikulás legfontosabb segítőjét kedd reggel daruval emelték a deszkákkal befedett Dugonics téri szökőkútba. Itt várja, hogy pénteken délután kigyúljanak az ünnepi fények, és szelfizők ezrei keressék fel egészen vízkeresztig.

A két karácsonyi vásár – a Széchenyi és a Dóm téri – között félúton, a Dugonics téri „melegedőben” évek óta a forralt bor, kürtöskalács, kenyérlángos mellett a világító csodaszarvas, Rudolf és a szánon érkező Mikulás is várja az arra járókat, különleges hangulatot kölcsönözve így a térnek.

Idén már hetedik éve, hogy Rudolf, a világító rénszarvas advent idején, a Dugonics téren várja az ünnepre készülődőket. Ám a legkedveltebb szegedi szelfipont élete sem csak csupa fény és csillogás: évközben a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. telephelyén, egy raktárban szétszerelve pihen, hogy november végén ismét kilépjen a fényre és január végéig kicsik és nagyok kedvence legyen.

A nagyjából 200 kilós fényszarvast ma reggel szétszerelve, alkatrészenként szállították a szakemberek a Dugonics térre, ahol egy speciális daru és féltucatnyi szakember segítségével emelték a helyére és raktár össze darabjaiból.

Az 5 méter 30 centi magas fényszarvas pénteken délután 5 órától világítja majd be a város egyik legszebb terét.

Szeged leglátványosabb, 9600 energiatakarékos LED izzóval kivilágított karácsonyi dekorációjával január végéig sok ezren szelfizhetnek.

A fenti fotóra kattintva megnézheti képgalériánkat, hogy megtudja, hogyan rakták össze a szegedi fényszarvast.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fények Szegedi Karácsonyi Hetek ünnep