Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. november 20. 07:28 Forrás: MTI

Nőtt a halottak, csökkent az eltűntek száma a brutális kaliforniai tűzvészben

Hétfő estig 79-re emelkedett a Kaliforniában november eleje óta tartó tűzvész halálos áldozatainak száma, eltűntként nagyjából ezer embert tartanak nyilván – közölte a CBS amerikai televízió.

Hirdetés

Előrejelzések szerint szerdától esőzések várhatóak szerte Kaliforniában. A tűzoltók és a mentésben részt vevők attól tartanak, hogy bár az esőzések segítenek a tűzoltásban, de nehezítik a mentést, ráadásul földcsuszamlásokra is lehet számítani. Hétfő estig a kaliforniai tüzek mintegy 55 százalékát sikerült megfékezni.

A tűzvészben az eddigi becslések szerint mintegy 12 ezer épület semmisült meg.


A természeti csapás okozta anyagi károk a biztosító társaságoknak várhatóan 9-13 milliárd dollárba kerülnek majd. A károk nagyobb része Kalifornia északi vidékein keletkezett. Az északi és a déli vidékek hasonló körülmények között lobbantak lángra: a magas hőmérséklet, alacsony páratartalom, a száraz növényzet és az erős széllökések együtt járultak hozzá Kalifornia történetének eddigi legpusztítóbb tűzvészéhez.

A szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) hétfőn bejelentette: hosszú távú lakhatási lehetőségek biztosításán dolgoznak mindazok érdekében, akik a tűzben elveszítették mindenüket.

(fotó: nna-leb.gov.lb)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Egyesült Államok Kalifornia katasztrófa tűz tűzoltóság tűzvész
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés