Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. november 19. 23:42 Forrás: Szeged Televízió

Jövőre már lőhetnek Dorozsmán

Tavasszal már birtokba vehetik a dorozsmai íjászok az új lőteret, aminek az alapját most építik. A Bánomkert sori víztároló helyén kitermelt földből töltik fel a hét hektáros területet. Ekkora íjászpálya nemzetközi versenyek megtartására is alkalmas lesz.

Hirdetés

A majdani lőtérnek helyet adó, héthektáros sík terület tökéletes terep az íjászsportokhoz. Összesen 68 ezer köbméter földet mozgatnak meg a Bánomkert sori víztároló építésénél, ennek nagy részét ide szállítják. Azon túl, hogy feltöltik a területet, egy nyolc méter magas dombot is építenek.

„A hátunk mögött egy focipálya van, és óhatatlan, hogy a legnagyobb odafigyelés mellett is véletlenül mellélőjünk egy vesszőt, vagy a vesszőfogóról megpattjon. Ez a domb biztonságot ad, és ez kizárja azt, hogy átlőjünk a másik pályára, esetlegesen emberi életbe okozzunk kárt” – mondta Szeged Televíziónak Szúnyog Mihály, a Dorozsmai Íjászok Baráti Körének elnöke.

Az íjászkör négy éve alakult, eddig a Petőfi Sándor Művelődési Ház udvarán edzettek. A sportpálya mögötti terület sokkal biztonságosabb lesz, ráadásul ekkora méretű íjászterep a régióban sehol sincs.

"Ebben nagyon sok társadalmi munka van, és azt gondolom, hogy ha ez a terület fel lesz töltve, akkor a dorozsmai embereknek még lesz itt egy kis hozzáadott értéke, rendezni, füvesíteni, meg belakni ezt a területet. Én azt gondolom, hogy valamikor itt egy európai szintű, vagy egy nemzetközi szintű íjászlőtér tíz éven belül csak-csak meg fog valósulni szépen lassan" – nyilatkozta Lauer István, önkormányzati képviselő.

Az íjászok tavasszal birtokba vehetik a pályát. Elsőként egy tárolóhelyiséget alakítanak ki, ahol elzárhatják a sporteszközöket. A terveik között az is szerepel, hogy valamilyen fedett helyiséget is létesítenek, ahol rossz idő esetén is tudnak a sportolók edzeni.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kiskundorozsma
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés