Hirdetés
Ziccer 2018. november 18. 18:44

Ott voltunk, de csak iksz lett: MOL-Pick Szeged– Skjern 33–33 (14–15)

Képriport
Visszaadhatatlan izgalmak, fokozhatatlan végjáték, de ezúttal csak egy pont lett az őrületből.

MOL-Pick Szeged–Skjern Handbold 33–33 (14–15)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 8. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Brunner, Salah (svájciak).
MOL-Pick Szeged: Alilovic – Šostarič 4, Maqueda 2, Blazevič, Bánhidi 5, Källman 5, Bombac 2. Csere: Šego (kapus), Zsitnyikov, Sigurmannsson 7/6, Gaber 1, Balogh 2, Bodó 4, Cañellas 1/1, P. Rodríguez. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Skjern Handbold: Nielsen – Augustinussen, Tangen 4, J. Konrádsson 5, Jakobsen 3, Mogensen 3, Christensen 1. Csere: Gústavsson (kapus), Mikkelsen 6, Stenbäcken, Söndergaard 10/5, Grebenc 1. Vezetőedző: Ole Nörgaard.
Hétméteres: 9/7, illetve 6/5.
Kiállítás: 6, illetve 14 perc.

Fontos epizóddal kezdődött a meccs: harminc éve szolgálja a szegedi klubot Dr. Szabó István csapatorvos, ebből az alkalomból Szűcs Ernő Péter klubelnök köszöntötte a dokit.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg magát! (Is) (fotók: Szabó Luca)

Alilovic bennmaradt a kapuban Dániából, neki lőtték az elsőt a mérkőzést kezdő dánok – védte a passzív nyomásában eleresztett harmatos lövést Mirko. Mi is elrontottuk az első lövést: Maqueda lőtte rommá a kapufát, de nem pattant be a labda. Az első gól Jacobsené volt, jól tették oda neki, a 32-es meg csak nem védhet mindent. Šostarič egyenlített, Mogensen átmentette dániai formáját, belement, Bombac föllőtte Källmannak, fölugrott, és bepattintotta, máris nálunk az előny, 2–1. Maradtunk lendületben, a szerepek megfordultak a csapatkapitány adta az irányítónak, Deki is bedobta, 3–1. Majd jött a 7–6 ellen, ami nekünk lett tocuhdown – ne kérdezzék, miért mondta ezt Méhes kolléga, de megtette: Maqueda dobta be az üres kapuba a labdát, 4–1. Konrádsson szépített, hogy utána a padról nézze meg, ahogy Sigurmannsson bepattintja az első kék hetest, 5–2. Alilovic védett újra, Mario Super akart lenni, de sajnos nem jött összes az egész pályás üres kapus ívelés: éppen, de mellé szállt a labda. Mikkelsen nem hibázott beállóból, 5–3. Tangen ágyúzott a bal alsóba miután elügyetlenkedtünk egy bejátszást, 5–4. A következő gólunk is hetesből jött, Sigurmannsson megint szépen dobta be, emberelőnybe is kerültünk ekkor, 6–4. Hetesre hetessel válaszoltak, Bánhidi tesztelt Mogensen mezének szakítószilárdságát, átment a teszten a dressz, de ez a minőségellenőrzés hetest ért, amelyet Söndergaard pattintott be Alilovic bal lába mellett. Bánhidi ezúttal nem hetest, hanem kiállítást érően szabálytalankodott, bár a fehérek most is nagyon szerettek volna büntetőt dobni, de a svájci bírók ezt nem hagyták. Mikkelsen így akcióból egyenlített, 6–6. A félidő közepére egy kicsit bealudtunk, Zsitnyikovot sáncolták, majd Söndergaard még emberelőnyben visszavette a vezetést, 6–7, JCP-időkérés. Az biztos, ha valami nyelvkutató lennék, csak Pastor-időkérések elemzésével foglalkoznék, ilyen kevert nyelv nem nagyon van, lehet a világon, sehol, talán az NBA- és az NFL-szleng lehet hasonlóan selymes gyöngy.

De vissza a meccsbe: jött Bodó, be is lőtt, ahogy Söndergaard is, szólított föl mindenkit Kishaver a komolyabb szurkolásra. Meg is lett az eredménye, Gaber harcolt ki hetest: 3/3-as lett Sigurmannsson a cserekapus Gustaffsson ellen, ezúttal a jobb felsőt lőtte ki, 8–8. Majd Bodó lett 2/2-es, máris újra vezettünk, 9–8. Ekkor megint Skjern-hetes jött, és Šego is: de Söndergaardot nem zavarta a kapuscsere, egyenlített, 9–9. Balogh is föliratkozott, kilépte, ahogy kell, emelkedett, ahogy kell, futott is le elégedetten – ahogy szokott. Az azonnali egyenlítésről Söndergaard gondoskodott a szélsővel nem tudott mit kezdeni a kék fal, 10–10. Mogensen elvitt egy két percet a falban, pedig nem ő tépte Gabert, Balogh nem tudta kihasználni a lehetőséget – a futás megvolt most is, kevésbé elégedetten. Emberhátrányban vette vissza a vezetést a Skjern, Grebenc dobott gólt, Källmann kapussal együtt egyenlített, 11–11. Megint Mikkelsen beállóból, ez egy kicsit zavaró volt ekkor, hátrányban lett 11–12. Alilovic repül bele Mikkelsen lövésébe, hiába, mert hetest ítéltek a svájciak, 11–13. Balogh ellépte, jutalomból kapott egy Mogensen úgy megsirítette, hogy eldőlt, mint karácsonyfa januárban: el kellett magyarázni az összes ítéletet, a két perces dán kiállítást is. Időt kért Ole Nörgaard, így a passzív ítélet meg is szűnt, plusz fölkészülhettek arra, hogy elmenjenek hárommal, nem sikerült, sőt Balogh egyre csökkentette a hátrányt, 12–13. Konrádsson lőtt b e valahogy egy labdát még emberhátrányban, 12–14, Gaber ekkor elővette az old school beállás módszert, háttal a kapunak megkapta, befordult három lépéssel, majd bepattintotta, Söndergaard válaszolt hetesből, Pedrót kiállították előtte, 13–15. Jakobsen vitte földre Bodót, összeszedve második kiállítását, Šostarič gyakorlatilag középre lőtte bele Nielsenbe. Ekkor megnézte a csapat az egyik legjobb Monty Python jelenetet, a Déjà Vu-t, minden úgy történt, ahogy egy támadással korábban, annyi volt a különbség, hogy Šostarič ezúttal bepattintotta Nielsen alatt. Ha már Déjà Vu: Dániában is 15–14 volt a félidő a dánoknak...

Az első félidőben Söndergaarddal nem tudott mint kezdeni a kék fal, amely a félidő közepére fölporhanyósodott.

Kék emberelőnyben indult a második félidő, Šego kezdte a játékrészt, meg Bánhidi, hetes kiharcolásával. Sigurmannsson öt per ötös lett, 15–15. Blazevič akkorát sáncolt, hogy a ráérő nyugdíjasok még este nyolckor is ezt fogják tapsolni. Ez nem zavarta Söndergaardot, nyolcadik gólját lőtt az alapvonalról, 15–16. Maqueda passza után Sigurmannsson lőtt érvénytelen gólt, mert rálépett a hatos vonalára. Mogensen meglőtte első gólját, 15–17, picit kényelmetlenül éreztük ekkor magunkat, de baj persze nem volt. Érdekes svájci ítélet viszont igen, Mikkelsen köszönte szépen, 15–18. Konrádsson labdát szerez, Christensen végigvitte, JCP időt kért: 15–19-re elléptek. Bánhidi lőtte az első gólt, első gólját is az időkérés után, 16–19. Mogensen varázsolta be Jakobsennek, be is dőlt vele a beálló, 16–20. Bodó Szegeden is rontott egy alsó sarkos lövést a dánok ellen, Mogensen viszont középről nem Šegóba lőtte, 16–21. „Baj van” – mondta Méhes kolléga, Bánhidi nem gondolta így, nyugodtság üzemmódban lőtt gól, 17–21. Mogensen harcoltatott ki hetest Jacobsennel, Söndergaard megint belőtte a büntetőt, 17–22. Mi is beállóból harcoltunk ki büntetőt: Sigurmannsson szétlőtte a kapufák találkozását, a kipattanó szerencsére az övé lett, azt már nem hibázta el, 18–22. Källmannt állították ki mezhúzásért, az most nagyon nem kellett. Šego első védése viszont igen. Ekkor újra buzdított a csarnok, Ricsi pedig, tudjuk... 19–22. Tangen lőtt hasonló – előre elnézést kérek a szakkifejezésért – sistergős bombát, 19–23. Bodó beleállt a gólpárbajba, és unta meg a langyosságot, 20–23. Jakobsen megkapta a harmadik két perces kiállítását, Sigurmannsson pedig az újabb lehetőséget, élt is vele, az ő hetesével lett 21–23. Dán belemenés, svéd gól: Källman még üres kapuba dobta, 22–23. Érthető volt a dán időkérés. Mikkelsen lőtt újra gólt beállóból, 22–24. Sigurmannsson hetest harcolt ki, majd elhajolva bepattintotta Nielsen jobb lába mellett, ezen a meccsen már sokadszor, 23–24, Konrádsson felelt a gólra, sajnos, 23–25. Megint hetes, megint Sigurmannsson, ezúttal Gústavssonnak lőtte, védett a cserekapus... Hasonló volt a meccs, mint Dániában, a második félidőben ekkortájt nem nagyon álltunk jól, most viszont kifejezetten rosszul: a 24–26-ot Bánhidi Bencének köszönhettük. Konrádsson alig felugrásból talált be, 24–27, illetve dehogy, Šostarič, 25–27.

Alilovic visszaállt, Mogensen fölé lőtte, valahogy eljutott Källmanhoz a labda, ő meg valahogy bedobta, 26–27. Mikkelsen keserített újra minket, ekkor már hat gólnál tartott, 26–28. Lassan a hajrába léptünk, jött is Maqueda ilyenkor szokásos gólja, de még mindig ők vezettek, 27–28. Söndergaard első hibája után Maqueda lőtte szét a keresztlécet, visszapattant a kékhez, szerencsére, de megint elrontottuk az egyenlítést jelentő támadást. Mogensen meg is duplázta az előnyt, amely egyre nagyobbnak tűnt már ekkor, 27–29. Iksz? Futott át az agyamon, de nem, gyorsan elhessegettem ezt a szép fogadási pénzt érő kimenetelt. Bombac köszönt be újra, miután majdnem kicselezte saját magát is, 28–29. Söndergaard hetesből is elfáradt, ő is kihagyta a hétméterest, szerencsére hozzá nem pattant vissza a felső lécről. Az utolsó öt perc szegedi hetessel indult: Cañellas egyenlített, 29–29. Alilovic megint védett, Bánhidi visszavette, ami a miénk volt, a vezetést, 30–29. Konrádsson ötödik góljával viszont egyből 30–30 lett. Bánhidi vízilabdás csavarral szerezte vissza az előnyt, 31–30. Dán időkéréssel indult az utolsó három perc. Tangen betekerte a szélről, 31–31. Šostarič szépen használta ki Cañellas álompasszát, 32–31. Maqueda indította Källmant, mert először állt össze úgy a fal, ahogy kellett, Söndergaard újra gondoskodott arról, hogy izguljunk, 33–32. Az utolsó perc kék támadással indult, de Maqueda gólját elvették. Mogensen egyenlített tizennégy másodperccel a vége előtt, 33–33. JCP-időkérés, és az utolsó figura megbeszélése. Tizenkét másodpercük maradt Bombacéknak.

Maqueda időn túli góljával maradt a 33–33.

A B csoport állása

1. PSG 8 8 0 0 250–208 16
2. Szeged 8 6 1 1 242–226 13
3. Nantes 8 3 1 4 242–230 7
4. Flensburg-Handewitt. 8 3 0 5 216–217 6
5. Skjern Handbold 8 2 2 4 227–239 6
6. Celje 8 3 0 5 206–224 6
7. Motor Zaporozsje 8 2 1 5 237–248 5
8. PPD Zagreb 8 2 1 5 198–226 5

Garai Szakács László

Nézze meg a Szeged Televízió híradójának összefoglalóját is a meccsről!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged