Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Hajnali részegség helyett hajnali sajtótájékoztató, demonstrálandó a pénz elrakását
Szegeden 2018. november 18. 09:45

Hajnali részegség helyett hajnali sajtótájékoztató, demonstrálandó a pénz elrakását

Képriport
Országjáró turnéjuk zárónapján Szegedre is ellátogattak a Momentum aktivistái, hogy megmutassák a teherautójukat mindenkinek. Az időpontválasztás közepesen gyöngére sikeredett, ennek ellenére begyűjtöttek pár aláírást, és volt „ellentüntetőjük” is.

Hirdetés

Azzal, hogy a Momentum vasárnap reggel hét órára szervezett sajtótájékoztatót Szegeden a városháza elé két dolgot azonnal megállapítottam:

  • ezek a mai fiatalok sem a régiek már, hiszen ha valaki harminc mínusz évesen föl tud kelni vasárnap reggel hét előtt, az azt jelenti tuti nem bulizott szombat este,
  • tuti, hogy nem támogatja őket Soros, hiszen ha Dzsordzsi bácsi – kopirájt az egyik legügyesebb, valahogy minden botrányt szánalmas magyarázattal túlélő fideszes országgyűlési képviselő – öntené beléjük a pénzt, akkor ez a reggeli heppening délután lett volna, valami puccos helyen, és egy közeli fűtött mélygarázsban tekintettük volna meg kültéri melegítők között az elhíresült gépjárművet.

Ehelyett történtek az alábbiak:

1. a gépjármű megérkezése után pultépítés és elhelyezés a teherautó oldalában, miközben egy Anna-vízért sétáló nyugdíjas néni jól megmondta a magáét Mihálik Edvinéknek

 

 

2. a fölépített pult áthelyezése az úttest túloldalára, a parkolóba, csak jobban mutat ott, és látszik a teherautó és a városháza is

 

 

3. sajtótájékoztató megtartása – a pult mellett

 

 

Mindezek után fantasztikus teljesítmény, hogy négy arra járó szegedi is aláírta az Európai Ügyészség fölállításáért indított aláírásgyűjtési akció ívét. Erről kiderült, a Momentum eddig körülbelül 30 ezer aláírást gyűjtött össze.

Az orbános teherautó ma a Baja–Pécs–Budapest–Győr–Szombathely útvonalon mozog. Vas megye székhelye után még átmennek vele Schwechatba, ott adják vissza, és a teherautó eztán megy lábon tovább Brüsszelbe.

Garai Szakács László

Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Momentum Széchenyi tér Mihálik Edvin Európai Ügyészség aláírásgyűjtés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés