Hirdetés
Művház 2018. november 18. 08:28

Egy több száz éves hegedű is megszólal a filharmonikusok szegedi koncertjén

Hamar Zsolt vezényletével ismét Szegeden játszik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. Hétfőn este a Nagyszínházba eljön velük Kállai Ernő hegedűművész is, aki egy több száz éves hangszeren szólaltja meg Csajkovszkij egyik hegedűversenyét.

Hirdetés

Az öt hangversenyből álló Tisza bérletsorozat második koncertjének november 19-én, hétfőn este fél 8-kor a Szegedi Nemzeti Színház ad helyet, ahol a Nemzeti Filharmonikus Zenekar lép fel Hamar Zsolt vezényletével.

A komoly nemzetközi karriert maga mögött tudható, Liszt Ferenc díjas karmester, Hamar Zsolt, Kocsis Zoltán halála után, 2017 márciusától tölti be a Nemzeti Filharmonikus Zenekar zeneigazgatói posztját.

A koncertek alkalmával a Nemzeti Filharmonikus Zenekar megszólaltatja a megszokott repertoárból hiányzó fontos alkotásokat a klasszikus művek mellett, megismerteti közönségével a közelmúlt és napjaink magyar zenéjét, és népszerűek kamarazenei és ifjúsági koncertsorozatai is.

Kállai Ernő hegedűművész egy több száz éves hangszert is megszólaltat

A hangversenyen felcsendülő „Romantikus dallamok” között Schubert és Brahms művei mellett szerepel a zeneirodalom egyik legnépszerűbb alkotása, Csajkovszkij D-dúr hegedűversenye Kállai Ernő hegedűművész közreműködésével, aki a művet egy 1700-as évekből való Carlo Antonio Testore hegedűn játssza el.

A műsor

  • F. Schubert: Rosamunda – nyitány
  • P. I. Csajkovszkij: D-dúr hegedűverseny Op. 35
  • J. Brahms: 2. D-dúr szimfónia Op. 73

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Filharmónia Magyarország koncert Szegedi Nemzeti Színház Tisza bérlet