Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. november 17. 08:35

Osztódással szaporodik, mi az? Itt a Szeged.hu programajánlója!

Filmek, bulik, koncertek és egyéb időtöltési lehetőségek Szegeden szombattól hétfőig.

Hirdetés
Hirdetés

Egy kicsit megváltoztatjuk hetente jelentkező, rendkívül népszerű és még annál is hasznosabb programajánlónkat, hogy még jobb legyen. Mostantól két részre bontjuk a hetet, lesz egy péntektől hétfőig, és egy keddtől csütörtökig tartó rész, ami így befogadhatóbb, áttekinthetőbb, még frissebb, aktuálisabb, színesebb, változatosabb, jobb lesz majd a reményeink szerint. Rögtön az első alkalommal azonban renitenskedünk egy kicsit, ezen a héten szombattal kezdünk kivételesen. Minden más változatlan, ahogyan az is, hogy Szeged ontja magából a jobbnál jobb programokat, úgyhogy ismét összeállítottuk, hogy szerintünk mivel érdemes tölteni a szabadidőt a következő napokban Szegeden.

Mozi, buli, koncert, színház, előadások, klubok és egyebek. Mindez egy csomó, a programok (általában) Facebook-eseményeire mutató link kíséretében. Ahogy szoktuk.

A programjavaslatokat az info@szeged.hu címen, vagy a Facebook-oldalunkon, üzenetben várjuk izgatottan.

11.17., Szombat

Mozi

Sóhajok, Bohém rapszódia, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Ami nem öl meg, Futball mindörökké, Lány, Helyszíni szemle, Ruben Brandt, a gyűjtő a Belvárosi Moziban.

22 mérföld, A Belleville-i zsaru, A Hunter Killer küldetés, Apróláb, A végzet órája, Csillag születik, Egy nap, Gyémánthajsza, Halloween, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Nyitva, Patrick – Ebben szebb az élet, Pelyhes – Kalandra fel!, Pizzarománc, Venom, X – A rendszerből törölve a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

XVIII. Közgazdász Bál – A szegedi egyetem közgazdász hallgatóinak bálja a TIK-ben. A zenéről alapvetően a Zsomboys gondoskodik, de sztárvendégként fellép a BonBon is, akik ezek szerint még léteznek. További részletek a linken.

The Royal Feak Out – Londonban alakult magyar zenekar, a The Royal Freak Out lemezbemutató koncertje a Grand CAféban. A Step Beyond the Fading Line című album október elején jelent meg és energikus, sokféle hatást ötvöző rockzene hallható rajta. Fellép még a Szabadtéri 4akkordos Performansz és a minimal Bogart, előbbieknek egy szeptemberben megjelent számuk arról szól, hogy miért nem akarnak kimenni Londonba péknek, utóbbiak blues-alpú, stoner rockos hatásokkal játszadozó zenéjét jól ismeri a grandos közönség. A buli ingyenes.

The Medley's & The Garde – „Ha szereted az igazi hangszeres élőzenét, a kemény riffeket, a vérbeli rockot, akkor szombat este a Klubban a helyed!” – írja a Facebook-esemény ennek a két zenekarnak a koncertjéről, ami a Rock Klubban lesz szombaton este.

Take Three koncert – „Ismét Take Three koncert a Cooltour Caféban!
Jazz standardek és pop feldolgozások egyvelege várható az este folyamán D Nagy Ági (ének, basszusgitár), Raffai Évi (ének, cajon) és Szalvai Ádám (gitár) előadásában.”

Jazz Times és Brazil est – „Amikor 2 zenekarból egy buli erejéig 1 lesz!” Naná, hogy a Kedves Presszóban.

Grunting Pigs blues duo koncert! – „Pribojszki Mátyás – az egyik legismertebb hazai és nemzetközi szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, énekes, dalszerző, valamint Szász Ferenc – gitáros hosszú évek óta működő, - hazai és európai klubokban, fesztiválokon is rendszeresen fellépő -, aktívan koncertező, akusztikus blues duó formációja” lesz hallható a Két Lecsóban.

Reppszakkör Dj Set / Vendég: Planetmälcolm – Szombati ingyenes hiphopkodás a Nyugi Kertben.

Bonchidai népzenei mesterkurzus – „Tematikus népzenei workshop-sorozatunk alkalmaira Magyarország különböző vidéki régióiba, egy észak-magyarországi, egy kelet-magyarországi és egy dél-magyarországi helyszínre érkeznek az adott tájegységek népzenéjét jól ismerő zenészek és énekesek. Minden alkalom egy néprajzi, népzeneelméleti előadással kezdődik, ezt követik párhuzamosan a vonós, énekes és egyéb hangszeres (fúvós, pengetős, cimbalmos) kurzusok, majd zenekari menedzsment-ismereteket szerezhetnek a résztvevők” – írja a Facebook esemény az egész napos programról, ami a Millkában lesz.

Carbon Birthday , Format B – Születésnapját ünnepli a Carbon, Robin Futaki és barátai bulisorozata. Ünnepelni a Format B techno-duót hívták, rajtuk kívül természetesen Futaki, valamint Metha és Steam Shape zenélnek majd a Sing-Singben.

Pulzus Cafe pres. Ludmilla – Magyarország egyik, ha nem a legjobb lemezlovasnője a Pulzusban fogja megmutatni ezen az estén, hogy mit gondol mostanában az elektronikus tánczenéről. És hogy ő mit gondol, arra mindig érdemes kíváncsinak lenni. Tegyél rá, Fruzsi!

A Casablanca bemutatja: Mox Fulder – Töredelmesen bevalljuk, hogy semmit sem tudunk erről a nyilvánvalóan X-akták-rajongó lemezlovasról, pedig ő fog szombat este zenélni a Casablancában este nyolctól egészen hajnal kettőig. Vajon jövő héten Sana Dcully is sorra kerül?

Szombat Esti Retro Láz – A most már szokásosnak nevezhető szombat esti nosztalgiabuli a Jatéban, a szeretve gyűlölt kilencvenes évek emblematikus magyar popelőadóival. Ezen az estén a TNT büntet majd a színpadon, a lemezlovas pedig DJ Flash lesz.

Vodka+Szóda Party – Szokásos szombat este a Hungiban, vagyis mégsem, mert a helyen rendszeresen zenélő DJ-k közül messze a legnagyobb (minden értelemben) játsza majd a zenéket: BigBill. Vagyis egy kicsit biztosan jobb lesz, mint egy átlagos szombat.

Miniszoknya Party – Szombat este a Retróban. A nagyteremben mai slágerek JoerJunirorral, a kicsiben pedig házibuli Bokival.

Retrostars Vigadó by Rock The City – „Budapest Number One rendezvényszervező csapata beveszi Szeged 1. helyezett szórakozóhelyét!” – írják szerényen a Facebook-eseményen, amiből kiderül, hogy a buli sztárvendége a Fekete Vonatnak az a tagja lesz, akinek senki sem emlékszik a nevére, pedig Beatnek hívják, és tényleg ő volt a harmadik arc Fatima és LL Junior mellet. További részletek a linken.

Más program

Egészségnap – „Hagyományteremtő szándékkal évente szeretnénk, hogy megrendezésre kerüljön a Szőregi Egészségnap. Ezen a napon törekszünk, hogy a gyerekek és felnőttek is részesedjenek minden jóban, amit a lehetőségeink megengednek” – írják a szervezők a Tömörkény István Művelődési Házba szervezett egésznapos programról. Részletek a linken.

Tájházi Kincskereső- táskák – „A varrni kedvelő látogatóinkat várjuk főképp ezen a szombat délelőttön. Apró táskákat (virágos, cicás, madaras, kutyás) és pénztárcákat (zsiráfos, békás, angyalos, medvés, virágos) készítünk.” Az Alsóvárosi Tájházban.

Kézműves kuckó-Csak természetesen – „Kecsketejből és gyógynövény főzetekből készült szappanokat, fürdőbombát és bőrradírt készítünk karácsonyi ajándéknak vagy csak magunk kényeztetésére” – írják, mindez pedig szintén az Alsóvárosi Tájházban lesz, csak ez délután.

VIII. Szegedi Ásványbörze & VortExpo Életmód Fesztivál – „A rendezvény lehetőséget ad, hogy az országos ásvány-, drágakövekből készült ékszerek, ezotéria, természetgyógyászat és ökotermékek-technológiák képviselői, terápiás kezelések, alternatív gyógymódok, szolgáltatások, termékek, bemutatók, előadások formájában ismertessék látogatóinkat, ezzel teret adni a pozitív gondolkodásnak, tudatos életmódnak és az önmegvalósításnak. Célunk, minél szélesebb körben felhívni a figyelmet az egészségmegőrzés, tudatos életmód fontosságára.” – Hát mégis mit tehetnénk mi ehhez hozzá?! Talán csak azt, hogy ez az egész az Agórában lesz.

Ajándék tárlatvezetések // Ősi arany- és ezüstkincsek – Ezúttal is Pulics Julianna tart tárlatvezetést a Fekete házban szombat délután.

Ádám és Éva (Jótékonysági előadás) – „Stand-up comedy/egyszemélyes vígjáték a férfi-női kapcsolatokról” a Korzó Zeneházban a koraszülöttek világnapja alkalmából. A belépés ingyenes, az adományokat a helyszínen lehet majd eljuttatni a A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára.

Abszurdia – A Szegedi Kortárs Balett előadása a Kissszínházban. Részletek a linken.

Szaffi – Jókai Mór A Cigánybáró című regényéből Dargay Attila, Nepp József, Romhányi József által írt filmforgatókönyv alapján, ifj. Johann Strauss zenéjét felhasználva a Szegedi Nemzeti Színházban. Ha csak fele olyan jó lesz, mint a népszerű rajzfilm, már megéri megnézni!

11.18., Vasárnap

Mozi

Lány, Sóhajok, Bohém rapszódia, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Ami nem öl meg, Jelenetek, A tanú, Rövidzárlat, Ruben Brandt, a gyűjtő a Belvárosi Moziban.

A Belleville-i zsaru, A Hunter Killer küldetés, Apróláb, A végzet órája, Csillag születik, Egy nap, Gyémánthajsza, Halloween, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Nyitva, Patrick – Ebben szebb az élet, Pelyhes – Kalandra fel!, Pizzarománc, Venom, X – A rendszerből törölve a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Bulik és koncertek szempontjából ez most a pihenőnap.

Más program

Szaffi – Jókai Mór A Cigánybáró című regényéből Dargay Attila, Nepp József, Romhányi József által írt filmforgatókönyv alapján, ifj. Johann Strauss zenéjét felhasználva a Szegedi Nemzeti Színházban. Ha csak fele olyan jó lesz, mint a népszerű rajzfilm, már megéri megnézni! Délelőtt és délután is lesz egy-egy előadás.

VIII. Szegedi Ásványbörze & VortExpo Életmód Fesztivál – „A rendezvény lehetőséget ad, hogy az országos ásvány-, drágakövekből készült ékszerek, ezotéria, természetgyógyászat és ökotermékek-technológiák képviselői, terápiás kezelések, alternatív gyógymódok, szolgáltatások, termékek, bemutatók, előadások formájában ismertessék látogatóinkat, ezzel teret adni a pozitív gondolkodásnak, tudatos életmódnak és az önmegvalósításnak. Célunk, minél szélesebb körben felhívni a figyelmet az egészségmegőrzés, tudatos életmód fontosságára.” – Hát mégis mit tehetnénk mi ehhez hozzá?! Talán csak azt, hogy ez az egész az Agórában lesz.

1. Proaktív diabétesz nap - Jótékonysági Lions futással – "Első alkalommal rendezi meg a Proaktív Egészségközpont a Szeged Első Lions Club együttműködésével egy jótékonysági futással egybekötött diabétesz napját. A futásból befolyt teljes összeget a Szeged Első Lions Club diabétesz programjainak megvalósítására fordítja." További részletek a linken.

Hazatértek – Emlékséta az első világháború hőseinek tiszteletére a Szeged Tourinform szervezésében. „Sétánk során, felkeressük a belvárosban található első világháborús emlékhelyeket és megmutatjuk néhány egykori szükség-kórház épületét is, ahol 1914-17 között mintegy 15 ezer katonát ápoltak, gyógyítottak. Érintjük a 3. honvéd huszárezred lovas szobrát, a régi zsinagógát, az 5. honvéd gyalogezred egykori laktanyáját, majd az Árpád téren és a Somogyi utcán jutunk el a Fogadalmi templomhoz. Sétánk utolsó állomásaként a háborúban elesett 12 000 szegedi katona emléke előtt tisztelgünk a Hősök kapujánál.”

Minkó-Csontos Anna: A boldogság tervezhető? Útmutató az élethez – „Interaktív előadás, útmutató a boldog, kiegyensúlyozott élethez, stresszoldó technikák tanítása” az Agórában.

11.19., Hétfő

Mozi

Lány, Sóhajok, Bohém rapszódia, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Ami nem öl meg, Egy nap, A tanú, Ruben Brandt, a gyűjtő, Gyújtogatók a Belvárosi Moziban.

A Belleville-i zsaru, A Hunter Killer küldetés, Apróláb, A végzet órája, Csillag születik, Egy nap, Gyémánthajsza, Halloween, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Nyitva, Pelyhes – Kalandra fel!, Pizzarománc, Venom, X – A rendszerből törölve a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Nemzeti Filharmonikus Zenekar – Az NFZ koncertje, vezényel Hamar Zsolt, közreműködik Kállai Ernő, hegedűművész. A műsorban Schubert, Csajkovszkij és Brahms művei lesznek majd hallhatók a Szegedi Nemzeti Színházban.

Gyárfás-Premecz Organ Trio: Organ Grinder’s Suite – „Vajon mit kezdene egy vásári verklis (wurlitzeres, másnéven organ grinder) egy Hammond orgonával? Ezen fantáziáltam, miközben elkezdtem megírni az Organ Grinder’s Suite dalait. A lemez az 50-es években világhódító körútjára indult stílust idézi fel, emléket állítva az irányzat legjelentősebb képviselőinek.” – írja Gyárfás István a Facebook-eseményen a lemezről, amit ezen az estén a Jazz Kocsmában mutatnak be.

BTK - ZMK buli // Kocsmatúra after – Bölcsész és zenész hallgatók bulija a Jatéban hétfőn este, a zenéről D Session gondoskodik. Persze nem csak egyetemistáknak.

Más program

Némafilm élő zenével: Varieté – „A film a berlini varietéműsorok világába kalauzol. A főszerepeket az első Oscar-díjas színész Emil Jannings és a magyar származású Putty Lia alakítják. A részvétel ingyenes.” Mindez pedig az Agórában.

Mátyás király, a reneszánsz uralkodó – „2018-ban Mátyás király uralkodóvá választásának 560., valamint születésének 575. évfordulójára emlékezünk. Mátyás király volt a magyar történelem egyik legismertebb és máig legnépszerűbb uralkodója, akinek idején Magyarország jelentős középhatalommá vált Európában. (...) Ezen a rendezvényen Hunyadi Mátyás uralkodásának kultúra-, művészet- és irodalomtörténeti vonatkozásait mutatjuk be.”

Vendégünk a márkadoktor, dr. Papp-Váry Árpád! – A Magyar Marketing Szövetség alelnöke, a Budapesti Metropolitan Egyetem dékánja tart előadást az IH-ban a Pedagógiai esték következő részében. Az előadás címe: Országomat egy márkáért! – Az országmárkázás lehetősége. Részletek a linken.

Téli Tárlat a Szegedi Szépmíves Céh'90 Csoportos Kiállítása – A kiállítás a Bálint Sándor Művelődési Házban lesz látható, a kiállított művek között ott lesznek kolléganőnk, Szabó Luca fotói is!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: buli család koncert mozi program programajánló programok színház

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés