Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. november 17. 08:35

Osztódással szaporodik, mi az? Itt a Szeged.hu programajánlója!

Filmek, bulik, koncertek és egyéb időtöltési lehetőségek Szegeden szombattól hétfőig.

Hirdetés

Egy kicsit megváltoztatjuk hetente jelentkező, rendkívül népszerű és még annál is hasznosabb programajánlónkat, hogy még jobb legyen. Mostantól két részre bontjuk a hetet, lesz egy péntektől hétfőig, és egy keddtől csütörtökig tartó rész, ami így befogadhatóbb, áttekinthetőbb, még frissebb, aktuálisabb, színesebb, változatosabb, jobb lesz majd a reményeink szerint. Rögtön az első alkalommal azonban renitenskedünk egy kicsit, ezen a héten szombattal kezdünk kivételesen. Minden más változatlan, ahogyan az is, hogy Szeged ontja magából a jobbnál jobb programokat, úgyhogy ismét összeállítottuk, hogy szerintünk mivel érdemes tölteni a szabadidőt a következő napokban Szegeden.

Mozi, buli, koncert, színház, előadások, klubok és egyebek. Mindez egy csomó, a programok (általában) Facebook-eseményeire mutató link kíséretében. Ahogy szoktuk.

A programjavaslatokat az info@szeged.hu címen, vagy a Facebook-oldalunkon, üzenetben várjuk izgatottan.

11.17., Szombat

Mozi

Sóhajok, Bohém rapszódia, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Ami nem öl meg, Futball mindörökké, Lány, Helyszíni szemle, Ruben Brandt, a gyűjtő a Belvárosi Moziban.

22 mérföld, A Belleville-i zsaru, A Hunter Killer küldetés, Apróláb, A végzet órája, Csillag születik, Egy nap, Gyémánthajsza, Halloween, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Nyitva, Patrick – Ebben szebb az élet, Pelyhes – Kalandra fel!, Pizzarománc, Venom, X – A rendszerből törölve a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

XVIII. Közgazdász Bál – A szegedi egyetem közgazdász hallgatóinak bálja a TIK-ben. A zenéről alapvetően a Zsomboys gondoskodik, de sztárvendégként fellép a BonBon is, akik ezek szerint még léteznek. További részletek a linken.

The Royal Feak Out – Londonban alakult magyar zenekar, a The Royal Freak Out lemezbemutató koncertje a Grand CAféban. A Step Beyond the Fading Line című album október elején jelent meg és energikus, sokféle hatást ötvöző rockzene hallható rajta. Fellép még a Szabadtéri 4akkordos Performansz és a minimal Bogart, előbbieknek egy szeptemberben megjelent számuk arról szól, hogy miért nem akarnak kimenni Londonba péknek, utóbbiak blues-alpú, stoner rockos hatásokkal játszadozó zenéjét jól ismeri a grandos közönség. A buli ingyenes.

The Medley's & The Garde – „Ha szereted az igazi hangszeres élőzenét, a kemény riffeket, a vérbeli rockot, akkor szombat este a Klubban a helyed!” – írja a Facebook-esemény ennek a két zenekarnak a koncertjéről, ami a Rock Klubban lesz szombaton este.

Take Three koncert – „Ismét Take Three koncert a Cooltour Caféban!
Jazz standardek és pop feldolgozások egyvelege várható az este folyamán D Nagy Ági (ének, basszusgitár), Raffai Évi (ének, cajon) és Szalvai Ádám (gitár) előadásában.”

Jazz Times és Brazil est – „Amikor 2 zenekarból egy buli erejéig 1 lesz!” Naná, hogy a Kedves Presszóban.

Grunting Pigs blues duo koncert! – „Pribojszki Mátyás – az egyik legismertebb hazai és nemzetközi szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, énekes, dalszerző, valamint Szász Ferenc – gitáros hosszú évek óta működő, - hazai és európai klubokban, fesztiválokon is rendszeresen fellépő -, aktívan koncertező, akusztikus blues duó formációja” lesz hallható a Két Lecsóban.

Reppszakkör Dj Set / Vendég: Planetmälcolm – Szombati ingyenes hiphopkodás a Nyugi Kertben.

Bonchidai népzenei mesterkurzus – „Tematikus népzenei workshop-sorozatunk alkalmaira Magyarország különböző vidéki régióiba, egy észak-magyarországi, egy kelet-magyarországi és egy dél-magyarországi helyszínre érkeznek az adott tájegységek népzenéjét jól ismerő zenészek és énekesek. Minden alkalom egy néprajzi, népzeneelméleti előadással kezdődik, ezt követik párhuzamosan a vonós, énekes és egyéb hangszeres (fúvós, pengetős, cimbalmos) kurzusok, majd zenekari menedzsment-ismereteket szerezhetnek a résztvevők” – írja a Facebook esemény az egész napos programról, ami a Millkában lesz.

Carbon Birthday , Format B – Születésnapját ünnepli a Carbon, Robin Futaki és barátai bulisorozata. Ünnepelni a Format B techno-duót hívták, rajtuk kívül természetesen Futaki, valamint Metha és Steam Shape zenélnek majd a Sing-Singben.

Pulzus Cafe pres. Ludmilla – Magyarország egyik, ha nem a legjobb lemezlovasnője a Pulzusban fogja megmutatni ezen az estén, hogy mit gondol mostanában az elektronikus tánczenéről. És hogy ő mit gondol, arra mindig érdemes kíváncsinak lenni. Tegyél rá, Fruzsi!

A Casablanca bemutatja: Mox Fulder – Töredelmesen bevalljuk, hogy semmit sem tudunk erről a nyilvánvalóan X-akták-rajongó lemezlovasról, pedig ő fog szombat este zenélni a Casablancában este nyolctól egészen hajnal kettőig. Vajon jövő héten Sana Dcully is sorra kerül?

Szombat Esti Retro Láz – A most már szokásosnak nevezhető szombat esti nosztalgiabuli a Jatéban, a szeretve gyűlölt kilencvenes évek emblematikus magyar popelőadóival. Ezen az estén a TNT büntet majd a színpadon, a lemezlovas pedig DJ Flash lesz.

Vodka+Szóda Party – Szokásos szombat este a Hungiban, vagyis mégsem, mert a helyen rendszeresen zenélő DJ-k közül messze a legnagyobb (minden értelemben) játsza majd a zenéket: BigBill. Vagyis egy kicsit biztosan jobb lesz, mint egy átlagos szombat.

Miniszoknya Party – Szombat este a Retróban. A nagyteremben mai slágerek JoerJunirorral, a kicsiben pedig házibuli Bokival.

Retrostars Vigadó by Rock The City – „Budapest Number One rendezvényszervező csapata beveszi Szeged 1. helyezett szórakozóhelyét!” – írják szerényen a Facebook-eseményen, amiből kiderül, hogy a buli sztárvendége a Fekete Vonatnak az a tagja lesz, akinek senki sem emlékszik a nevére, pedig Beatnek hívják, és tényleg ő volt a harmadik arc Fatima és LL Junior mellet. További részletek a linken.

Más program

Egészségnap – „Hagyományteremtő szándékkal évente szeretnénk, hogy megrendezésre kerüljön a Szőregi Egészségnap. Ezen a napon törekszünk, hogy a gyerekek és felnőttek is részesedjenek minden jóban, amit a lehetőségeink megengednek” – írják a szervezők a Tömörkény István Művelődési Házba szervezett egésznapos programról. Részletek a linken.

Tájházi Kincskereső- táskák – „A varrni kedvelő látogatóinkat várjuk főképp ezen a szombat délelőttön. Apró táskákat (virágos, cicás, madaras, kutyás) és pénztárcákat (zsiráfos, békás, angyalos, medvés, virágos) készítünk.” Az Alsóvárosi Tájházban.

Kézműves kuckó-Csak természetesen – „Kecsketejből és gyógynövény főzetekből készült szappanokat, fürdőbombát és bőrradírt készítünk karácsonyi ajándéknak vagy csak magunk kényeztetésére” – írják, mindez pedig szintén az Alsóvárosi Tájházban lesz, csak ez délután.

VIII. Szegedi Ásványbörze & VortExpo Életmód Fesztivál – „A rendezvény lehetőséget ad, hogy az országos ásvány-, drágakövekből készült ékszerek, ezotéria, természetgyógyászat és ökotermékek-technológiák képviselői, terápiás kezelések, alternatív gyógymódok, szolgáltatások, termékek, bemutatók, előadások formájában ismertessék látogatóinkat, ezzel teret adni a pozitív gondolkodásnak, tudatos életmódnak és az önmegvalósításnak. Célunk, minél szélesebb körben felhívni a figyelmet az egészségmegőrzés, tudatos életmód fontosságára.” – Hát mégis mit tehetnénk mi ehhez hozzá?! Talán csak azt, hogy ez az egész az Agórában lesz.

Ajándék tárlatvezetések // Ősi arany- és ezüstkincsek – Ezúttal is Pulics Julianna tart tárlatvezetést a Fekete házban szombat délután.

Ádám és Éva (Jótékonysági előadás) – „Stand-up comedy/egyszemélyes vígjáték a férfi-női kapcsolatokról” a Korzó Zeneházban a koraszülöttek világnapja alkalmából. A belépés ingyenes, az adományokat a helyszínen lehet majd eljuttatni a A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára.

Abszurdia – A Szegedi Kortárs Balett előadása a Kissszínházban. Részletek a linken.

Szaffi – Jókai Mór A Cigánybáró című regényéből Dargay Attila, Nepp József, Romhányi József által írt filmforgatókönyv alapján, ifj. Johann Strauss zenéjét felhasználva a Szegedi Nemzeti Színházban. Ha csak fele olyan jó lesz, mint a népszerű rajzfilm, már megéri megnézni!

11.18., Vasárnap

Mozi

Lány, Sóhajok, Bohém rapszódia, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Ami nem öl meg, Jelenetek, A tanú, Rövidzárlat, Ruben Brandt, a gyűjtő a Belvárosi Moziban.

A Belleville-i zsaru, A Hunter Killer küldetés, Apróláb, A végzet órája, Csillag születik, Egy nap, Gyémánthajsza, Halloween, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Nyitva, Patrick – Ebben szebb az élet, Pelyhes – Kalandra fel!, Pizzarománc, Venom, X – A rendszerből törölve a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Bulik és koncertek szempontjából ez most a pihenőnap.

Más program

Szaffi – Jókai Mór A Cigánybáró című regényéből Dargay Attila, Nepp József, Romhányi József által írt filmforgatókönyv alapján, ifj. Johann Strauss zenéjét felhasználva a Szegedi Nemzeti Színházban. Ha csak fele olyan jó lesz, mint a népszerű rajzfilm, már megéri megnézni! Délelőtt és délután is lesz egy-egy előadás.

VIII. Szegedi Ásványbörze & VortExpo Életmód Fesztivál – „A rendezvény lehetőséget ad, hogy az országos ásvány-, drágakövekből készült ékszerek, ezotéria, természetgyógyászat és ökotermékek-technológiák képviselői, terápiás kezelések, alternatív gyógymódok, szolgáltatások, termékek, bemutatók, előadások formájában ismertessék látogatóinkat, ezzel teret adni a pozitív gondolkodásnak, tudatos életmódnak és az önmegvalósításnak. Célunk, minél szélesebb körben felhívni a figyelmet az egészségmegőrzés, tudatos életmód fontosságára.” – Hát mégis mit tehetnénk mi ehhez hozzá?! Talán csak azt, hogy ez az egész az Agórában lesz.

1. Proaktív diabétesz nap - Jótékonysági Lions futással – "Első alkalommal rendezi meg a Proaktív Egészségközpont a Szeged Első Lions Club együttműködésével egy jótékonysági futással egybekötött diabétesz napját. A futásból befolyt teljes összeget a Szeged Első Lions Club diabétesz programjainak megvalósítására fordítja." További részletek a linken.

Hazatértek – Emlékséta az első világháború hőseinek tiszteletére a Szeged Tourinform szervezésében. „Sétánk során, felkeressük a belvárosban található első világháborús emlékhelyeket és megmutatjuk néhány egykori szükség-kórház épületét is, ahol 1914-17 között mintegy 15 ezer katonát ápoltak, gyógyítottak. Érintjük a 3. honvéd huszárezred lovas szobrát, a régi zsinagógát, az 5. honvéd gyalogezred egykori laktanyáját, majd az Árpád téren és a Somogyi utcán jutunk el a Fogadalmi templomhoz. Sétánk utolsó állomásaként a háborúban elesett 12 000 szegedi katona emléke előtt tisztelgünk a Hősök kapujánál.”

Minkó-Csontos Anna: A boldogság tervezhető? Útmutató az élethez – „Interaktív előadás, útmutató a boldog, kiegyensúlyozott élethez, stresszoldó technikák tanítása” az Agórában.

11.19., Hétfő

Mozi

Lány, Sóhajok, Bohém rapszódia, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Ami nem öl meg, Egy nap, A tanú, Ruben Brandt, a gyűjtő, Gyújtogatók a Belvárosi Moziban.

A Belleville-i zsaru, A Hunter Killer küldetés, Apróláb, A végzet órája, Csillag születik, Egy nap, Gyémánthajsza, Halloween, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Nyitva, Pelyhes – Kalandra fel!, Pizzarománc, Venom, X – A rendszerből törölve a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Nemzeti Filharmonikus Zenekar – Az NFZ koncertje, vezényel Hamar Zsolt, közreműködik Kállai Ernő, hegedűművész. A műsorban Schubert, Csajkovszkij és Brahms művei lesznek majd hallhatók a Szegedi Nemzeti Színházban.

Gyárfás-Premecz Organ Trio: Organ Grinder’s Suite – „Vajon mit kezdene egy vásári verklis (wurlitzeres, másnéven organ grinder) egy Hammond orgonával? Ezen fantáziáltam, miközben elkezdtem megírni az Organ Grinder’s Suite dalait. A lemez az 50-es években világhódító körútjára indult stílust idézi fel, emléket állítva az irányzat legjelentősebb képviselőinek.” – írja Gyárfás István a Facebook-eseményen a lemezről, amit ezen az estén a Jazz Kocsmában mutatnak be.

BTK - ZMK buli // Kocsmatúra after – Bölcsész és zenész hallgatók bulija a Jatéban hétfőn este, a zenéről D Session gondoskodik. Persze nem csak egyetemistáknak.

Más program

Némafilm élő zenével: Varieté – „A film a berlini varietéműsorok világába kalauzol. A főszerepeket az első Oscar-díjas színész Emil Jannings és a magyar származású Putty Lia alakítják. A részvétel ingyenes.” Mindez pedig az Agórában.

Mátyás király, a reneszánsz uralkodó – „2018-ban Mátyás király uralkodóvá választásának 560., valamint születésének 575. évfordulójára emlékezünk. Mátyás király volt a magyar történelem egyik legismertebb és máig legnépszerűbb uralkodója, akinek idején Magyarország jelentős középhatalommá vált Európában. (...) Ezen a rendezvényen Hunyadi Mátyás uralkodásának kultúra-, művészet- és irodalomtörténeti vonatkozásait mutatjuk be.”

Vendégünk a márkadoktor, dr. Papp-Váry Árpád! – A Magyar Marketing Szövetség alelnöke, a Budapesti Metropolitan Egyetem dékánja tart előadást az IH-ban a Pedagógiai esték következő részében. Az előadás címe: Országomat egy márkáért! – Az országmárkázás lehetősége. Részletek a linken.

Téli Tárlat a Szegedi Szépmíves Céh'90 Csoportos Kiállítása – A kiállítás a Bálint Sándor Művelődési Házban lesz látható, a kiállított művek között ott lesznek kolléganőnk, Szabó Luca fotói is!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: buli család koncert mozi program programajánló programok színház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés