Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. november 16. 11:36

Hét fiatal pár költözhet be a Tápai utcai „fecskeházba”

Képriport
Hét, fiatalok által pályázható önkormányzati bérlakás talált gazdára péntek délelőtt, miután az IKV székházában eredményt hirdettek az október 26-án zárult pályázaton. A hét helyre 16 pályázat érkezett.

Hirdetés
Hirdetés

Héjjáné Petránszki Andrea és férje régóta pályáznak az IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. által meghirdetett bérlakásokra, és ezúttal sikerült nyerniük a pályázaton.

Az eredményhirdetésre csak Andrea jött el, és amikor meghallotta a nevét, majdnem elsírta magát.

Nagy öröm ez mindkettőnknek, hiszen egy olyan garzonlakás bérleti jogát nyertük el, amely ideális számunkra – mondta a szerződés aláírása után.

A pályázatot október 13-án írták ki, és a hónap végéig kellett benyújtaniuk a fiataloknak a pályázati dokumentációt.

A meghirdetett hét lakás mindegyike a Tápai utcában, az úgynevezett „fecskeházban” található. A 41 lakásos ház 2003-ban kifejezetten fiatal párok számára épült. Az ingatlanokra most is 35 év alatti párok jelentkezését várták, és 16 pályázat érkezett a hét helyre.

Három pályázatot ki kellett zárni, mert nem rendelkeztek határozatlan, vagy minimum egy éves határozott idejű munkaviszonnyal, illetve munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonnyal. Más feltételek is voltak, így például a legalább egyéves szegedi lakhely, vagy legalább hároméves szegedi tartózkodás is szükséges volt a pályázat érvényességéhez.

Fekete Ádám és Plank Andrea megfeleltek a feltételeknek, és el is nyerték az egyik Tápai utcai lakás bérleti jogát. A fiatalok mindketten bölcsészek, hiszen filozófia szakon végeztek, bár Ádám jelenleg a BP-nél dolgozik. Ők már három éve pályáznak, eddig eredmény nélkül. Nagyon boldogan írták alá a szerződést, hiszen mostantól jóval könnyebb lesz az életük.

A bérbeadás időtartama 5 év, a bérleti jogviszony meghosszabbítására nincs lehetőség.

Az IKV tavaly és tavalyelőtt is 200 lakást adott bérbe, az idén eddig 124 bérlakás talált új bérlőre.   

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bérlakás IKV pályázat

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés