Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. november 15. 14:21

Erzsébet változást hoz a kiskörúton: egyirányú lesz

Változik a forgalomkorlátozás november 19-étől a Tisza Lajos körút elújítás alatt lévő szakaszán.

Hirdetés

A Tisza Lajos körút egyirányú lesz, a Petőfi Sándor sugárút–Földvári utca útvonalon, a kettős körforgalomtól a Ságvári-gimnázium felé a Tisza irányába, egy sávon. A területre továbbra is behajtási tilalom lesz érvényben, kivétel:

  • az ott lakók,
  • az áruszállítók,
  • taxik
  • és tömegközlekedési járművek.

A kiskörút Petőfi Sándor sugárút–Zászló utca közötti szakaszát lezárják, behajtási tilalom lesz érvényben, kivéve az ott lakóknak és az áruszállító járműveknek.

Elolvasva bonyolultnak tűnik? Ha gondolják, töltsék le térképeinket (jpg), minden világos lesz!

Az erre közlekedő autósok a Tisza irányából, a Dugonics tér felé a Semmelweis utca–Vitéz utca–Petőfi Sándor sugárút útvonalon kerülhetnek. Ellenkező irányba a Petőfi Sándor sugárút–Bécsi körút–Boldogasszony sugárút a lehetséges útvonal. A Tisza felől érkezőknek a Boldogasszony sugárút és a Szentháromság utca felé nem lehet balra kanyarodni. Ebbe az irányba, az Aradi vértanúk terét körbekerülve, a Szentháromság utca felé egyenesen lehet eljutni. A jelzőlámpák továbbra sem üzemelnek.

Tömegközlekedési változások

A tömegközlekedés egy irányban a Dugonics tér felől a Tisza irányába, egy sávon fog közlekedni, a Petőfi Sándor sugárút–Földvári utca–Tisza Lajos körút útvonalon. Visszafelé pedig a Vitéz utca, Petőfi Sándor sugárút útvonalon. A Tisza Lajos körúti megállók továbbra sem üzemelnek, ideiglenes megállók a Szentháromság utcai megálló kiváltására a Vitéz utcában üzemel. Ezzel egy időben megkezdődik a Tisza Lajos körút 71. előtti buszmegálló (a lófarával szemben, a Műszaki Pincénél) útfelületének felújítása.

A buszokat és a trolikat érintő változások térképét innen tudja nagy méretben letölteni! (jpg)

A közösségi közlekedés megállói, az alábbiak szerint változnak:

  • 76Y-es autóbusz: Petőfi Sándor sugárút 5. előtti ideiglenes megálló.
  • 8, 10-es trolibusz és 20, 24, 74-es autóbusz: Földvári utcai (Honvéd téri) megálló.
  • 32-es, 36-os autóbusz: Bódogh János utcai ideiglenes végállomás.

A 32-es és a 36-os autóbusz a Bódogh János utcai ideiglenes végállomáson fognak megállni, várakozni, és mint eddig, a Földvári utca–Bódogh János utca–Vitéz utca–Petőfi Sándor sugárút útvonalon fordulnak meg.

Az egyéb korlátozások továbbra is érvényben maradnak.

A személygépjármű forgalom a körutat mindkét irányban várhatóan december elején veheti birtokba. A Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Szegeden – I. ütem projekt tervezett befejezési dátuma 2018. december 31.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: autóbusz Tisza Lajos körút tömegközlekedés trolibusz útépítés útfelújítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés