Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. november 15. 10:42

Jubileumi Szent-Györgyi Napok kezdődnek az egyetemen

A jubileumi 25. Szent-Györgyi Napok rendezvénysorozat november 16-23. között zajlik a Szegedi Tudományegyetemen. Az intézmény Nobel-díjas professzoráról elnevezett rendezvény már negyedszázada a tudomány ünnepe.

Hirdetés

A rendezvénysorozatban idén a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar mellett a Gyógyszerésztudományi Kar és a Fogorvostudományi Kar is aktív szerepet vállalt.

A program a Gyógyszerésztudományi Kar háromnapos kötelező szinten tartó továbbképzésével kezdődik, amelyet november 21-én 16 órától a Richter Tudós Klub követ.

A Richter Gedeon gyógyszergyár a Szent-Györgyi Napok állandó támogatója és aktív tudományos résztvevője.

A klub célja egyrészt az, hogy az érdeklődők számára az orvosi, gyógyszerészeti tudományos élet középpontjában álló témákkal kapcsolatos információkat az adott területek neves, elismert szakembereinek előadásában átadja, másrészt, hogy a Richter Gedeon társaság tevékenységét közelebbről megismertesse a hallgatókkal.

November 22-én tartják az Általános Orvostudományi Kar Tanári Testületének ünnepi tudományos ülését, amelyen újításként a frissen kinevezett tanszékvezetők mellett, az elmúlt év legrangosabb publikációinak szerzői tartanak előadást.

A zárónapon, november 23-án a központi ünnepség mellett, a Fogorvostudományi Kar számol be a szakterület újdonságairól.

Az egyhetes programsorozattal a jubileumhoz méltó, sokszínű és magas szakmai színvonalú programokkal tiszteleg az intézmény a rendezvény névadója, Szent-Györgyi Albert professzor emléke előtt.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: emlékezet Szent-Györgyi Albert SZTE ünnep

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés