Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. november 14. 13:27

Több ezer ember kívánsága teljesül Dorozsmán

Képriport
Csak nagyon lassan, az óriási lyukakat kerülgetve tudnak az autósok haladni Kiskundorozsmán, a Vályogos utcában. Ebből is látszik, hogy megérett már ez az útszakasz is a felújításra. A munkálatok a jövő év elején kezdődnek majd el.

Hirdetés

Hiába van valamilyen aszfaltréteg az úton, azt olyan technológiai hibával tették le, hogy mára már teljesen tönkre ment. Majdnem több lyuk van rajta, mint aszfalt. Az arra közlekedők nagyon óvatosan hajtanak, kerülgetik a kisebb-nagyobb kátyúkat.

A környéken lakik Szunyog Mihály, aki nagy örömmel fogadta az út felújításának hírét. Mint mondta, amennyiben elkészül a Vályogos utca az csökkenteni fogja az Orczy István utca forgalmát is, hisz a környékbeliek inkább arra jártak, a sok kátyú miatt. „Jelenleg ezen az úton csak a bátrak mernek közlekedni!” – tette hozzá nevetve.

Az elmúlt időszakban több jelentős beruházás is megvalósult, vagy folyamatban van Kiskundorozsmán. Ezek értéke meghaladja a 2,5 milliárd forintot – mondta Lauer István, a városrész önkormányzati képviselője.

Ebben az évben adták át az új egészségházat, hamarosan átadják a kispiacot és elkezdődött a csapadékvíz elvezető csatorna építése, valamit megépül egy íjászpálya is – sorolta is gyorsan a különféle fejlesztéseket. Azonban a környék lakói életében a Vályogos utca felújítása lesz a legfontosabb. A 64 millió forintos beruházás 2019 év első negyedévében indul és be is fejeződik – tette hozzá a képviselő.

Mihálffy Béla, Dorozsma másik képviselője elmondta történelmi munka indul majd el jövőre az út felújításával, több ezer ember életét teszi majd könnyebbé a beruházás. Hozzátette, ez volt az utolsó ilyen nagyon rossz állapotú út a városrészben, éppen ezért volt már halaszthatatlan a felújítása.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kiskundorozsma Lauer István Mihálffy Béla útfelújítás
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés