Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. november 14. 09:01

Ezernyolcszáz forintért repülhetünk majd ég és föld között

A hétvégén kezdik el összeszerelni az idei karácsonyi ünnepi hetek leglátványosabb elemét, a közel negyven méter magas óriáskereket a Széchenyi téren. A Dóm tér közepén pedig már látható az a korcsolyapálya, amit hét közben ingyen használhatnak majd a szegedi iskolás és óvodás csoportok.

Hirdetés

Németországból öt kamionnal érkezik annak a harmincnyolc méter magas óriáskeréknek a több ezer alkatrésze, amelyet a hét végén állítanak majd fel a Széchenyi téren.

Hat hétig az egek fogaskerekéről nézhetjük a várost

Sokan máris azt kérdezik, hol fér el a téren egy ekkora monstrum?

Nos, a tízemeletes panelháznál is magasabb építményt a városháza és a bíróság közötti átjáróban állítják majd fel a német szakemberek – higgyék el, el fog férni!

A nyitott kabinos, 140 férőhelyes Szeged Eye először november 23-án, pénteken emel majd magasba utasokat, utoljára pedig január 6-án, vasárnap ülhetünk fel rá.

Minden, amit az óriáskerékről tudni kell:

  • Jegyárak: felnőtt 1800 forint, 12 év alatt és nyugdíjasoknak 1500, családi jegy (2 felnőtt és 2 gyerek) 5 ezer 500 forint egy menet.
  • Nyitva tartás: hét közben 14 és 21 óra, hétvégén 12 és 21 óra között kötelesek üzemeltetni a szerződés szerint, de ezt igény szerint meghosszabbíthatják.
  • Január 1-jén pedig hajnali 4 óráig pöröghetünk majd az óráskeréken.

Összehasonlításképpen a Budapest Eye Erzsébet téri óriáskerekére 2700 forintért ülhet fel egy felnőtt, a családi jegy is 1400 forinttal drágább, mint Szegeden.

Azért vásár is lesz a Széchenyi téren!

A november 23-i nyitásra közel négyszáz négyzetméternyi árusítóhely készül el.

A Széchenyi térre természetesen az idén is kitelepülnek a karácsonyi árukat kínáló kereskedők és vendéglátósok.

A fősétányon a Szegedi Városkép és Piac Kft. által szervezett karácsonyi vásárban a látogatókat a kisebb-nagyobb ajándéktárgyak mellett forralt bor, kürtöskalács és a szervezők ígérete szerint színvonalas vendéglátás is várja majd.

A kulturált körülményeket biztosító faházakban több mint félszáz kiállító kínálja áruit a vásár ideje alatt reggel 9-től este 8 óráig, hétvégeken pedig még ennél is tovább.

Az idén december 24-én délig kereshetünk ajándéknak valót a Széchenyi téri ünnepi vásárban.

A Dugonics téren most is „melegedő” várja a nézelődőket

A két karácsonyi vásár – a Széchenyi és a Dóm téri – között félúton, a Dugonics téri „melegedőben” forralt bor, kürtöskalács, kenyérlángos és még számtalan finomság várja az arra járókat négy héten keresztül.

Az idén is különleges hangulatot kölcsönöz a térnek a világító csodaszarvas, Rudolf és a szánon érkező Mikulás.

Jégpálya, szalmalabirintus és Mesés kastély a Dóm téren

Az idei karácsonyi ünnepi hetek másik nagy meglepetése, hogy most először a Dóm téri adventi forgatag közepén műjégpálya várja majd a szegedieket.

A harminc méter hosszú és tizenöt méter széles, összesen 450 négyzetméteres pálya a szalmalabirintus szomszédságában már nagyjából el is készült, a valódi jég november 23-ától várja majd a korcsolyázni vágyókat.

Így lehet majd csúszkálni:

  • A jégpályát hét közben reggel 9 és délután 2 óra között a szegedi iskolások és óvodások kizárólag előzetes bejelentés alapján, csoportosan ingyen vehetik majd igénybe.
  • Egyéb időben (hét közben 15 és 21, hétvégén 10 és 21 óra között) a felnőttek 1000, a diákok 800 forintért csúszkálhatnak, de lesz családi jegy (2 felnőtt és 2 gyerek) összesen 3 ezer forintért.
  • A helyszínen 800 forintért bérelhető korcsolya, de élezést is vállalnak.

Idén is felépítik a téren a Mesés kastélyt, ahol gyereknek szóló kiállítást, táncházat és kézművesfoglalkozásokat szerveznek majd advent idején.

November 24-én és 25-én, szombaton és vasárnap Jégvarázs show-t is rendeznek a téren – tudtuk meg Németh Istvántól, a Szegedi Városkép és Piac Kft. igazgatójától.

Amellett, hogy két napon keresztül jégszobrászok veszik birtokba teret, szombat esténként fénnyel is megfestik majd a dóm impozáns épületegyüttesét.

December 2-ától pedig a karácsonyt megelőző négy vasárnapon, a korábbi hagyományokhoz híven, a Dóm téren felállított óriás adventi koszorúnál közös gyertyagyújtáson vehetnek részt a szegediek. A 9 méter átmérőjű adventi koszorú gyertyáit első alkalommal Botka László polgármester és Kiss-Rigó László megyéspüspök közösen gyújtják meg.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását a korcsolyapálya építéséről!

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dóm tér Széchenyi tér Szegedi Karácsonyi Hetek advent karácsonyi vásár korcsolyapálya óriáskerék
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés